Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-02-21, 20:26   #1
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 752
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard scenarios

Hej.
Tänkte att det vore trevligt om man kunde dela med sig av sina scenarios här, då det finns en del duktiga personer på det här.
Då jag är en av dom som inte lyckas så bra.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 02:41   #2
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 705
Standard

De senaste dagarna har jag ägnat många timmar åt att knåpa ihop scenarion för Malmbanan. Hoppas kunna dela med mig av resultatet snart!

Det jobbiga är att man i praktiken måste spela igenom hela scenariot för att se om det kommer fungera. Trots att det inte blir några felmeddelanden i editorn och det ser ut som att allt ska klaffa så kan det hända att AI-tågen fastnar, och det är inte så kul när innebär att det tar stopp efter nån timmes körning...

Kom gärna med förslag om det är ett visst tåg du vill köra så ska jag se om jag kan fixa nåt scenario (för Malmbanan eller Jönköpingsbanan). Jag brukar i möjligaste mån utgå från riktiga tåg (riktiga tågnummer) och riktig tidtabell för att få det realistiskt (det blir också enklare att skapa tidtabellen om man har ett underlag att gå på).

Slänger med en bild på ett mötande malmtåg i Kaisepakte, där vi står med nattåg 94 på sidan.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg malmtåg.jpg (281.5 KB, 43 visningar)
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 10:42   #3
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 554
Standard

Ah, va trevligt att du fixar scenario! Hoppas allt ska fungera!
Hela rutten är klar med spårriktningar. Väntar svar av newS angående släppet.

Senast redigerad av Totte den 2021-02-23 klockan 10:44.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 11:15   #4
newS
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Ostfreesland/Tyskland
Inlägg: 577
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Ah, va trevligt att du fixar scenario! Hoppas allt ska fungera!
Hela rutten är klar med spårriktningar. Väntar svar av newS angående släppet.
You can publish this.
__________________
newS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 11:43   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 554
Standard

Nu finns den att hämta!
http://www.e-buzz.se/forum/showpost....5&postcount=12
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 20:28   #6
germundal
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Linköping, Sweden
Inlägg: 366
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hgv Visa inlägg
Det jobbiga är att man i praktiken måste spela igenom hela scenariot för att se om det kommer fungera. Trots att det inte blir några felmeddelanden i editorn och det ser ut som att allt ska klaffa så kan det hända att AI-tågen fastnar, och det är inte så kul när innebär att det tar stopp efter nån timmes körning...
Med de inringade knapparna kan du se hur AI trafik och spelarens tåg kommer köra i editorn.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20210223191252_1.jpg (14.1 KB, 23 visningar)
__________________
ArvidG03SWE

>Project Södra Stambanan + Discord
>Repaints

germundal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 20:47   #7
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 705
Standard

Om det ändå vore så enkelt...

Man kan säga att den funktionen visar hur det är tänkt att scenariot ska fungera. När man sedan kör i själva simulatorn så kan det bli fel på alla möjliga sätt tyvärr.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 21:08   #8
germundal
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Linköping, Sweden
Inlägg: 366
Standard

Jo visst gillar AI:n att ändra på reglerna när man väl kör... Nåväl då visste du iaf att "funktionen" fanns där

Lycka till med scenarierna.
__________________
ArvidG03SWE

>Project Södra Stambanan + Discord
>Repaints

germundal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-23, 21:34   #9
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 705
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av germundal Visa inlägg
Lycka till med scenarierna.
Tack! Håller på att bli smått galen på detta... Hade ett scenario där allt såg bra ut "på papperet" men där tågen fastnar på alla möjliga vis när man provkör.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009