Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > 3D-design/Ommålningar - MSTS / Open Rails

Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-10-15, 20:52   #1
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard Lyckats fått in min V5:a i GMax!!!

Hej!

Jag har lyckats fått in V5:an i GMax och jag behöver all hjälp jag kan få!!!

Så om någon GMax kunnig kunde svara skulle jag bli glad!

Kan någon guida mig?

Gärna via Messenger om det går, min address till Messenger är mrtibsun@hotmail.com, och min mail address är den samma.

Pst: Om ni skrivet ett mail så tänk på att jag är en nybörjare på GMax. (skriv gärna var jag kan hitta knappar å sånnt)

Väntar ivrigt på svar!
Och att få ta min första moddel i bruk!!!

Med Vänliga Hälsningar en Zzarr med höga förväntningar!

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-16, 00:32   #2
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 899
Standard

Hej Zzarr!

En bra gmax guide finns här: http://www.vmbollig.de/msts/tut_en/index.html

Står om allt ifrån installation av gmax, tills man har ett litet växellok klart och körbart i MSTS. Lycka till!




Edited by - Pierre on 16 October 2002 00:32:45
Pierre besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-16, 17:44   #3
DJTimboy
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: jokkmokk, , .
Inlägg: 1 066
Standard

Lycka till Zzarr...

Mvh DJTimboy
Vd
DJTimboy besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-16, 18:41   #4
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

Tack!

Ska testa när jag har tid, lite senare ikväll.

MVH en Zzarr som hoppas på det besta!

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-16, 22:35   #5
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

Men det värkar inte vara samma version av GMax, som jag har.
Den funkar inte på samma sätt när det gäller texturerna.

Är det någon som vet hur man navigerar och lägger på texturer i GMax?

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-16, 22:39   #6
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard

Ett tips kan vara att kolla på dessa avi-filmer.

www.passion3d.com

http://www.passion3d.com/video_Gmax/mapping1.zip

http://www.passion3d.com/video_Gmax/Texture1.zip





/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-17, 19:25   #7
DJTimboy
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: jokkmokk, , .
Inlägg: 1 066
Standard

ZZarr...Kan du skicka momålnigen..Sp ja kan göra en blå..*Snälla*

Mvh DJTimboy
Vd
DJTimboy besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-17, 21:27   #8
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

DJTimboy kan du vara snäll å lugna dig tills jag vet om jag kan få igång den eller inte?

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-18, 13:52   #9
DJTimboy
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: jokkmokk, , .
Inlägg: 1 066
Standard

Okej...Ja ska lunga ner mig..

Mvh DJTimboy
Vd
DJTimboy besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-19, 12:21   #10
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

Fick ut en del på spåret, men jag undrar hur man dempar ner antalet polys? (i GMax)

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-19, 12:30   #11
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard

Gör modellen till "editable mesh" och välj sedan subnivån "poly" och makera de ytor du vill ta bort och tryck sedan på delete.

Hur många polygoner är den på just nu?

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-19, 15:59   #12
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

För många, över 10000 st. <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Fredrik håller du på med GMax?

Edited by - Zzarr on 19 October 2002 16:00:47
Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-19, 16:19   #13
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard

Ja, jag jobbar i Gmax...

10 000 polys på V5. Låter väldigt mycket. Man borde kunna komma ner till 4000-5000 tycker jag då den är ganska kantig. Det man kan lägga kraften på är väl att få till hjulen och boggien bra.

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-20, 17:55   #14
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

Fredrik: Skulle du kunna hjälpa mig att få den körbar?
Jo och en till ska, V5:an har ingen boggie, mitten axeln rör sig i sidled. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-10-20, 17:59   #15
Zzarr
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: , , .
Inlägg: 895
Standard

Jo kom å tänka på att "MadMike" har gjort lok med över 17000 polys.
Hur kan dom funka? <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

Zzarr besöker inte forumet just nu  
Stängt ämne

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Ritning som underlag ? (Gmax) sjonas Off-topic 6 2006-01-07 11:29
Guider om gmax Fredrik Trainz - Allmänt om Trainz 30 2005-02-11 15:01
Gmax info Pierre 3D-design/Ommålningar - MSTS / Open Rails 3 2003-05-31 16:56
Gmax Hinken Trainz - Allmänt om Trainz 2 2003-04-16 17:30
Gmax: FATAL ERROR! Olaf Lindström Off-topic 2 2003-02-09 12:18



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:45.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009