Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > 3D-design - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-05-27, 01:54   #16
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Tid...vill inte mer än bli av med tentorna så jag kan dyka in i x2an igen.

Alle, kör på!!
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-05-27, 09:22   #17
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Designläraren på skolan sa till mig att man först gör en väldigt detaljerad modell och sedan gör bumbmaps. Antar att det finns oändligt med sätt att jobba på.

Men man tackar så mycket.

EDIT: Rättade lite stavfel
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator

Senast redigerad av AlleDahlle den 2014-05-27 klockan 18:40.
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-05-27, 18:12   #18
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AlleDahlle Visa inlägg
Designläraren på skolan sa till mig att man först gör en väldigt detaljerad modell och sedan göra bumbmaps. Antar att dem finns oändligt med sätt att jobba på.

Men man tackar så mycket.
Han har helt rätt!

I Maya kan man görabump maps via transfer maps. Kika på det!
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-05-28, 01:51   #19
Hamp3
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 134
Standard

Jag är grymt imponerad! Trodde att du var lika grön som jag på 3D design men det här ser ju riktigt bra ut!!
__________________
//Hamp3

SJ InterCity (X31K)
Hamp3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-05-28, 01:55   #20
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Ser verkligen bra ut! Hoppas att den släpps i framtiden
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-05-28, 09:26   #21
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Micke.L Visa inlägg
Ser verkligen bra ut! Hoppas att den släpps i framtiden
Det är planen i alla fall. Det kommer ju ett sommarlov nu. Kanske hinner blir klar då. Vore kul i alla fall.
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-10, 23:30   #22
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Bara jag som tycker att jag lyckats få öresundstågens karaktäristiska grön-lila färg helt rätt?

2014-06-10_00001.jpg

Fattar inte vad som är fel! Ska göra om UV-mappningen imorgon kanske är den som galen.

Här kanske finns något?
Namnlös.jpg
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 11:36   #23
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Problemet kan vara att du använder .DDS. Jag prövade själv att använda .DDS en gång men det visade sig bara vara en extra börda. Min rekommendation till dig blir således att du använder dig av .bmp när du håller på med UV-mapping och sedan kan du, om du känner för det, konvertera dina .bmp till .ace med RWs egna tool i ursprungsmappen.
Bra jobbat med modelleringen Alle, ser stabilt ut
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 11:44   #24
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Jag testade att göra en låda och då fungerade det fint med .dds. Läste på ett engelsk Railworks forum där de rekommenderade eller snarare sa att i de nyare versionerna skulle .dds fungera utmärkt.

Uppenbarligen gör de inte det!

Känner att detta med textur inte är min starka sida. Men nu vet jag vad jag behöver träna på under sommarlovet. Träning ger ju färdighet!

Ska pröva ditt sätt senare idag och berätta hur det gick. Annars ser det rätt ut med texturen i blueprinteditor? Man ska skriva in den i de fälten som jag gjort?

Och tack! Ditt ser också väldigt stabilt ut!
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 13:04   #25
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Primary named texture set är inte din huvudtextur till tåget. Lämna rutan tom

Den entiteten används till tåg som har nummer på sig,
och "primary named texture set" är alltså en set texturer med nummer.

Tjustigt tåg! Kanske militären är intresserade av.
Stealh-tåg

EDIT: Använd .ACE! Det är standard filformat till TS2014!
Finns konverterare i installmappen. Sök efter RWAceTool
\Steam\SteamApps\common\RailWorks\RWAceTool.exe
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE

Senast redigerad av Kungsfisk den 2014-06-11 klockan 13:06.
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 13:45   #26
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Får fråga dem!

Jag vet att det ska vara .ACE.

Men 3DS Max låter mig inte välja en textur i det formatet, eller det kanske inte behövs? Ska jag ha två olika format ett som Max gillar ex. .dds och sedan en .ACE? Eller?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 15:55   #27
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Kort svar på ditt senaste påstående är JA

Jag göra alla mina texturer i .png och använder dem i max (och för att de kan konverteras av RWacetool och de innehåller en alphakanal).
När man sedan exporterar till RW, kommer RW endast leta efter namnet.
Efter du exporterat din modell till .igs via max, konverterar du dina texturfiler.
Obs, de måste ligga på samma plats som sökvägen till texturerna i max och heta samma sak.

Såhär gör jag

Tilldelade texturen nosdetaljer4.png till modellen och exporterar.
Direkt därefter öppnar jag rwacetool och konverterar nosdetaljer4.png till nosdetaljer4.ace.
Nu måste jag exportera/updatera blueprintet för att få allt att synas i spelet.
Öppnar modellens blueprint och trycker f7, tar typ en femton sekunder eller så.
Du kan se i utskriften att dina texturer uppdateras!
Prova ladda tåget i RW (man måste inte starta om RW för att det skall gälla, räcker med att låta det vara i huvudmenyn och sedan ladda om kartan).

Hoppas det är till hjälp!
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 16:18   #28
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kungsfisk Visa inlägg
Kort svar på ditt senaste påstående är JA

Jag göra alla mina texturer i .png och använder dem i max (och för att de kan konverteras av RWacetool och de innehåller en alphakanal).
När man sedan exporterar till RW, kommer RW endast leta efter namnet.
Efter du exporterat din modell till .igs via max, konverterar du dina texturfiler.
Obs, de måste ligga på samma plats som sökvägen till texturerna i max och heta samma sak.

Såhär gör jag

Tilldelade texturen nosdetaljer4.png till modellen och exporterar.
Direkt därefter öppnar jag rwacetool och konverterar nosdetaljer4.png till nosdetaljer4.ace.
Nu måste jag exportera/updatera blueprintet för att få allt att synas i spelet.
Öppnar modellens blueprint och trycker f7, tar typ en femton sekunder eller så.
Du kan se i utskriften att dina texturer uppdateras!
Prova ladda tåget i RW (man måste inte starta om RW för att det skall gälla, räcker med att låta det vara i huvudmenyn och sedan ladda om kartan).

Hoppas det är till hjälp!
Absolut tack så mycket!
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 17:50   #29
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Tror att det löste det! Men jag fattar inte varför vissa edges rundas av ungefär som när man tar "soften edge" i maya. Om ni nu vet vad det är! Har ni någon lösning på detta? Syns rätt tydligt överallt

2014-06-11_00002.jpg
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 18:00   #30
Marcus Gustavsson
Tidigare v10
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 509
Standard

Du måste markera specifikt vilka edges du vill ha runda, annars blir alla edges rundade.
Då uppstår shading errors i maya på grund av att edges som ska vara hårda inte är det.
Prova markera dom kanter som ser konstiga ut och applicera Harden edge så ska det fixa problemet.
Marcus Gustavsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:00.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009