Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-02-17, 16:24   #46
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Det finns inga direkta tåg Herrljunga - Göteborg den vägen. Alla direkttåg går över västra stambanan Herrljunga - Alingsås - Lerum - Gbg. En bra sida att hitta tidtabeller för hela europa är tyska DB:s hemsida:

http://www.bahn.de
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-17, 16:25   #47
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 022
Standard

Här kan du studera tågväg och tidtabeller. Lycka till!
http://resplus.se/Resplus/tidtabeller/
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-17, 16:53   #48
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 022
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Remy Visa inlägg
Er det noen som kan forklare meg hvilken stasjoner toget stopper på mellom Göteborg C-Herrljunga
Herrljunga-Uddevalla C
Göteborg C-Uddevalla C
Göteborg C-Mellerud
Göteborg C-Lilla Edet

vil ha stoppe mønster på hurtig tog og lokaltog
vet noen hvor jeg kan laste ned svensk damplok??

når det gjelder stoppe mønster så har jeg prøvd sj.se men får ikke hvite hvilken stasjoner toget stopper på bare avgang og ankomst samt priser
Hej!
Rutten som inte har spåren är Gbg-Uddevalla (Bohusbanan).
Till Lilla Edet är i verkligheten bara godsspår till SCA pappersbruket. Det fanns passagerartrafik till Lilla Edet, men jag byggde åter i simulator.
Resten kan du kolla TågPlus.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-17, 17:56   #49
Remy
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Ort: Oslo
Inlägg: 302
Skicka ett meddelande via MSN till Remy
Standard

Oki da skal jeg søke litt på resspluss.se for å se hva jeg finner bra at du bygde banen til Lille Edet da kan jeg kjøre godstog der det blir bra

men hvor kan jeg finne svensk damplok har prøvd meg på Banbyggarna.se men fant ingen vanlig damplok jeg husker at det var en side som hadde svenske damplok men jeg husker ikke hvor det var
__________________
MVH
Remy
Scania V8 og snute er likke sexy som Nohaben med snute
Remy besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-17, 18:38   #50
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 642
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard

Med rutten NMJ följder det med SJ Litt B. http://www.banbyggarna.se/msts/Rutter/NMJ.htm

Sen i filarkivet finns ett antal ommålningar till svenska ånglok. http://e-buzz.heidling.se/files/html/msts-menu_swe.html
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/

Senast redigerad av micke321 den 2012-02-17 klockan 18:40.
micke321 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 00:18   #51
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Hej Totte! Nu har jag testkört lite runt Göteborg och allt fungerar bra, inga problem alls! Imorgon ska jag köra hela rutten Oslo - Göteborg och det ska bli jättespännande. Det enda jag har märkt är att station Liseberg fattas. Den ska ligga i tunneln som leder från Gbg C till Mölndal.

Sen saknas fortfarande station Sonsveien mellan Kambo och Vestby, har jag märkt. Men det gör inte jättemycket, och rutten är jättefin! Kan inte längta tills imorgon när jag får testa...
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 14:47   #52
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Nu har jag kört hela rutten i ett svep och allt fungerade jättebra, inga felmeddelanden alls!

Två saker jag har märkt bara:
1: När man kör in till Trollhättan norrifrån visar signalerna kör 40 långt före stationen.
2: På många järnvägsövergångar ligger vägen för högt så att spåret inte syns, se bilden.

Rutten var utöver dessa två pluttproblem helt fantastisk, du är verkligen duktig som har byggt så lång rutt! Ser fram emot att utforska resten av linjerna i rutten, och sen kanske jag gör några aktiviteter också!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg vägfel.JPG (122.1 KB, 75 visningar)
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 15:25   #53
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 642
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard

Nä vägen går över spåren så brukar det vara för att det har blivit fel med new roads... Testa att installera om det och tsecton v41.
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/
micke321 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 15:31   #54
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 022
Standard

Hej Bönan!
Bra att det gick felfritt! Jag la märke till att du bytte spårtexturen. Kan vara så att det påverkade så vägen går över spåret.
Det är riktigt att signal 40 är förberedd till växlarna efter stationen.

Senast redigerad av Totte den 2012-02-18 klockan 15:33.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 15:37   #55
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Jag ska testa att byta tillbaka spårtexturen, och se om det hjälper.

Micke 321: Varför tsection 41? Nyaste är 44.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 17:51   #56
ante
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Mörbylånga, Sweden.
Inlägg: 254
Smile

Hej!

Har nu passerat Kornsjö gr och allt funkar perfekt. Har dock en lite fråga ang lastning av resenärer, när man kommer till en station och ska lasta brukar det vara ca 30 sek. När jag kom till Trollhättan så var det 8 min, ska det vara så ?

Hälsar
Anders
ante besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 17:58   #57
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 022
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ante Visa inlägg
Hej!

Har nu passerat Kornsjö gr och allt funkar perfekt. Har dock en lite fråga ang lastning av resenärer, när man kommer till en station och ska lasta brukar det vara ca 30 sek. När jag kom till Trollhättan så var det 8 min, ska det vara så ?

Hälsar
Anders
I Trollhättan går passagerarna av och på knappt 4 min.
Det måste vara annat fel, kom du för sent eller stannat tåget för tidigt?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 18:01   #58
ante
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Mörbylånga, Sweden.
Inlägg: 254
Standard

Stannade ca 30 meter från signalen, var kanske 1 min sen.
ante besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 18:15   #59
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Det beror på tåget och hur många passagerare som man har ställt in för varje perrong i AE. I Trollhättanrutten har jag sett att många perronger har inställt på 50 eller mer, det ska normalt sett vara 20. Ändra genom att högerklicka på en plattform i AE.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-02-18, 18:45   #60
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 022
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
Det beror på tåget och hur många passagerare som man har ställt in för varje perrong i AE. I Trollhättanrutten har jag sett att många perronger har inställt på 50 eller mer, det ska normalt sett vara 20. Ändra genom att högerklicka på en plattform i AE.
Hej!
Ändra helst inte för då avviker det från andras aktiviteter.

Senast redigerad av Totte den 2012-02-18 klockan 18:46.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:20.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009