Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > 3D-design - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-07-25, 20:58   #1
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Arrow T:ANE Byggforum

Jag startar denna tråd för "alla" som sysslar med assetbygga:
Anledningen är att jag precis fått och installerat TANE (utan problem) och börjat undersöka vilka möjligheter man har att fixa så att gamla grejor fungerar även i TANE. Jag har just släpat in Anten stn och Mtr101, med ett enda fel (en av mina coronor dög inte).

Jag uppmanar alla att tipsa och berätta i denna tråd
Bifogade bilder
Filtyp: jpg mtr.jpg (142.5 KB, 807 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2015-07-25, 22:41   #2
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Question LAntips 1

TS2012-grejor lär fungera i TANE? Har man äldre versioner kan man göra som jag gjort:

Öppna CM i den gamla versionen, öppna det asset du vill ha in i TANE och backa upp ett steg så du ser mappen, öppna TANE och starta CM (Manage Content).

Dra nu asseten från gamla CM till TANE och släpp. Sen kan du fortsätta undersöka den i TANE och rätta ev. fel.
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 01:22   #3
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 026
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
TS2012-grejor lär fungera i TANE? Har man äldre versioner kan man göra som jag gjort:

Öppna CM i den gamla versionen, öppna det asset du vill ha in i TANE och backa upp ett steg så du ser mappen, öppna TANE och starta CM (Manage Content).

Dra nu asseten från gamla CM till TANE och släpp. Sen kan du fortsätta undersöka den i TANE och rätta ev. fel.
Du får nog göra ett bildband.

Jag har (försökt) installera Cabbanan (ver. TRS 2012) i Tane med eländigt resultat. Varannan cdp gick in, varannan inte. Svensk skog finns inte.

Om du lägger in nya Auran RailsOnly i ditt lokstall/vändskiva så kommer det nog att fungera i Tane. Det är bara spåren som saknas.

Nisse
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 11:13   #4
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Nisse,
det måste vara osynligt spår! Jag har fixat till Vändskivan till gen. lokstall så att den blir felfri i TANE - jag mejlar den och osynligt spår till dig så får du testa. För mig fungerar den felfritt:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg vändskiva.jpg (294.0 KB, 812 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 15:01   #5
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Är det många assets som har samma problem som behöver fixas? Det är ju träligt att vara tvungen att fixa alla saker för hand, men om det är liknande fel på många grejer så kan man ju skriva ett litet program som gör jobbet åt en.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 15:11   #6
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Det vore ju bra!
Just nu undersöker jag asset för asset. Byggnader har rel. få fel medan däremot rullande mtrl. har många, bl.a. svenolovs skriptsystem.
Jag skall försöka notera vad som är de mest frekventa felen för varje kategori, men ibland är det fel på vissa dependencies av olika slag.
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 15:58   #7
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard Coronor

utformades förr så att samma fil användes som textur på Corona-meshen OCH som screenshot för att hålla storleken nera. Detta är numera förbjudet i TANE som genererar nedanstående svårtolkade felmeddelande:

"raw image file" är tydligen filen i thumbnail-containern !???
De följande två bilderna visar vad som måste ändras:
(jag kopierade yellow.tga och döpte om den till screen.tga samt ändrade i thumbnail-containern.

Om Korvtiger kan sno ihop ett program som gör dessa ändringar slipper jag sitta och göra samma sak på alla hundra-tals coronor jag gjort.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg error.jpg (96.0 KB, 799 visningar)
Filtyp: jpg corona.jpg (188.5 KB, 806 visningar)
Filtyp: jpg config.jpg (145.8 KB, 803 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 21:04   #8
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Det här blir nog enklast om du öppnar alla coronor, stoppar alla asset-mappar i en zipfil och skickar dem till mig så kan jag göra det på min dator. Har lite program och verktyg som underlättar sådanahär jobb.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-26, 22:44   #9
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Exclamation

Jo Korvtiger, det är nog bäst så, skall göra det framöver.
En glädjande sak är att importen av gamla SJ V3 blev ganska bra
Inge stora fel. svenolovs skript svaldes med mindre fel. Endast lampor och driver ställer till problem, STLKoppel verkar funka liksom hytten (så när som på en ny tag (control-type ?). Jag forskar vidare.

Måste säga att CM i TANE är mycket mer lättarbetat än i TS2010, jag som varit så skeptisk (Credits N3V!)
Bifogade bilder
Filtyp: jpg V3.jpg (137.3 KB, 785 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 00:27   #10
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Var det inte kompileringsfel på STL common source? Hade för mig att STL-koppel inte gick att få in alls, eller var det bara signalsystemet?
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 09:27   #11
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Jo, jag tror att det var vovven som inte fick sina ånglok att fungera i TANE om han inte tog bort STL-delarna? Men det var ju i nån beta-version?
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 10:12   #12
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 055
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Jo, jag tror att det var vovven som inte fick sina ånglok att fungera i TANE om han inte tog bort STL-delarna? Men det var ju i nån beta-version?
Jo, det var i nån beta-version. Gott att det fungerar nu! Nåt positivt i alla fall!

Själv har jag skippat TANE, eftersom det finns fel i TANE:s Script biblioteket och INGET händer, trots att N3V
är medvetna om detta. Om det kommer att åtgärdas vete gudarna???????
Råd: Undvik att skriva alltför komplicerade script rutiner!!!

I och för sig är de fullt sysselsatta med andra buggar i TANE. Kolla TANE Forumet.
I vilket fall som helst lägger jag inte nån mer energi i detta.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 11:35   #13
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Jag förstår dig fullkomligt Vovven, TANE är långt från komplett och vi kommer säkert att uppleva en "patcharvinter" i år. Men mens jag försöker förstå TANE gör jag lite "research". Har fått in Svenolovs skriptsystem utan problem samt V3, G och Oubh (behållarna led av samma fel som coronorna = samma textur användes på två ställen). I övrigt fungerar det mesta (dock ej strålkastare, driver i V3). Kopplen verkar fungera.

Några bilder på detta (notera att skuggorna nu speglar verklighetn).
Bifogade bilder
Filtyp: jpg svenolovs.jpg (203.0 KB, 784 visningar)
Filtyp: jpg g+Ou.jpg (149.9 KB, 783 visningar)
Filtyp: jpg V3hytt.jpg (141.6 KB, 772 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 19:14   #14
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 026
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
TS2012-grejor lär fungera i TANE? Har man äldre versioner kan man göra som jag gjort:

Öppna CM i den gamla versionen, öppna det asset du vill ha in i TANE och backa upp ett steg så du ser mappen, öppna TANE och starta CM (Manage Content).

Dra nu asseten från gamla CM till TANE och släpp. Sen kan du fortsätta undersöka den i TANE och rätta ev. fel.
Har installerat cab-banan på nytt vilket innebär att 555 filer har installerats. Första gången, beta-versionen fick jag 147 rödingar. Nu detsamma.

Den usla banan har dock förändrats något. Fortfarande är rälsen vita sträck som måste ersättas. Förutom Lotharhakes Tannen am hang finns ingen skog - och någon skog i övrigt blir det inte om man inte väljer exotiska träd. De vita fälten (se bilden) gick inte att ta bort i beta-versionen. Nu kan de bytas ut mot marktextur.

Det bör antecknas att det här är en 2012-bana med dito cdp:s, som enligt löfte ska kunna installeras i Tane.

Summa: Banan kan inte återställas helt. Ett års jobb kan kanske ge godtagbart resultat.

Nisse
Bifogade bilder
Filtyp: jpg T ane.jpg (182.5 KB, 756 visningar)
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-27, 19:32   #15
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Thumbs up Bravo Nisse ...

... det är rätt inställning! 147 errors är "peanuts" i Trainzkretsar.
Behöver du hjälp kan du skicka de felaktiga asseten till mig så skall jag försöka åtgärda så gott jag förmår, dina banor förtjänar det!!!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:57.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009