Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Guider/tutorials - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-10-15, 19:49   #1
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard Kom gärna med förslag på guider!

Kom gärna med förslag på guider som ni önskar.
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2007-10-15, 20:07   #2
fura
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 29
Standard

Ja, en omarbetad tutorial för att bygga landskap med DEM, hur mycket skiljer det t ex mot tutorialen för Trainz? Antar att man måste använda radiomobile om man har egna kartor man vill mappa in i landskapet.
Jag har byggt en rutt i Trainz med SRTM-data + en gammal generalstabskarta som jag laddade ner från lantmäteriets hemsida - det är därför jag undrar. (använde HOG).
Jag kommer nog inte att flytta över rutten i första taget men är mest nyfiken.
/Mats
fura besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-15, 22:38   #3
gubben50
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Falun
Inlägg: 1 066
Standard Computer-generated Terrain

Hej! Kan denna hemsida vara till någon hjälp ?

http://freepages.misc.rootsweb.com/~...tedTerrain.htm

gubben50
gubben50 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-15, 22:42   #4
Olaf Lindström
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Jönköping
Inlägg: 2 867
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av gubben50
Hej! Kan denna hemsida vara till någon hjälp ?

http://freepages.misc.rootsweb.com/~...tedTerrain.htm

gubben50
Fel spel annars god tanke, det fungerar ju lite annorlunda väl inne i spelet ifråga. Antagligen avsågs den guiden i fura's inlägg.
__________________
Mvh: Olaf Lindström, Moderator Svenska 3d-tåg,forumets regler
Olaf Lindström besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-15, 23:22   #5
fura
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 29
Standard

Nej, det var den här guiden jag tänkte på:
http://www.e-buzz.net/forum/showthread.php?t=6265
/Mats
fura besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 02:57   #6
MatsS
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 304
Standard

Det är oändligt mycket enklare att få in DEM i KRS än i Trainz. Det är i princip bara att hämta rätt datafil från NASA, lägga i en katalog under KRS och sen trycka på knappen T då man är i datafilens position i editorn.

Problemet just nu (innan 12 nov) är att få en ny rutt på rätt longitud-latitud. Det kräver att man redigerar en xml-fil som beskriver alla rutterna i spelet. Jag har inte full koll på hur jag lyckades komma rätt men DEM-datan kom in iallafall. Beskriver gärna närmare om någon är otålig.

Precisionen är densamma som i Trainz, dvs runt 65-90m. Alltså en bra grund för en rutt, men inga detaljer att tala om.

Det jag känner som lovande är markerfilerna. Med dem kan man följa rutten i Google Earth och spara som en path (en följd av lat-lon koordinater) som sen visas i editorn som flaggor el dyl. Då har man rälsens x/y-koordinater väldigt exakt. Återstår höjden men det skall nog inte vara omöjligt från någon annan källa.
MatsS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 16:18   #7
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Mats:

Kan man göra tvärtom? Alltså att du märker ut på google earth med gult (precis som du gjorde innan spelet släpptes) längs en bana, låt säga Borås-Herrljunga. Kan du då få till färdiga markerfiler?

Om det går vore det ju väldigt enkelt, eller iaf betydligt enklare, att bygga verkliga rutter eller förstår jag dig fel?
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 19:32   #8
MatsH
Månadens bild - Mars 2005
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Leksand
Inlägg: 1 177
Standard

Jag har lyckats med att få till ett DEM-landskap efter redigering av xml-filen enligt MatsS beskrivning.

När vi nu pratar om markers, jag antar att det inte finns något sätt att använda Eniro's flygfoto-kartor till detta?
Google Earth's bilder är tyvärr inte högupplösta nog för att se var "min" järnväg gick, men på Eniro syns det perfekt.

Hur många markers pratar vi om här förresten? Är det en var tionde meter, var hundrade, eller hur fungerar det egentligen?

mvh .... Mats
__________________

Motörhead - Overkill
MatsH besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 19:34   #9
Olaf Lindström
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Jönköping
Inlägg: 2 867
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MatsH
Jag har lyckats med att få till ett DEM-landskap efter redigering av xml-filen enligt MatsS beskrivning.

När vi nu pratar om markers, jag antar att det inte finns något sätt att använda Eniro's flygfoto-kartor till detta?
Google Earth's bilder är tyvärr inte högupplösta nog för att se var "min" järnväg gick, men på Eniro syns det perfekt.

Hur många markers pratar vi om här förresten? Är det en var tionde meter, var hundrade, eller hur fungerar det egentligen?

mvh .... Mats
Järnvägen kanske(trots ev. rivning) finns kvar, om du bockar för Railways i Google Earth, så var fallet med några järnvägar i min trakt iaf.
__________________
Mvh: Olaf Lindström, Moderator Svenska 3d-tåg,forumets regler
Olaf Lindström besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 19:46   #10
MatsH
Månadens bild - Mars 2005
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Leksand
Inlägg: 1 177
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Olaf Lindström
Järnvägen kanske(trots ev. rivning) finns kvar, om du bockar för Railways i Google Earth, så var fallet med några järnvägar i min trakt iaf.
Tack för tipset. Tyvärr så fungerade det inte. Den fanns inte kvar.
mvh .... Mats
__________________

Motörhead - Overkill
MatsH besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 20:09   #11
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Borde man inte kunna klippa ihop Eniro/hitta.se-kator till en slags overlay på google earth?
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 20:32   #12
MatsH
Månadens bild - Mars 2005
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Leksand
Inlägg: 1 177
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
Borde man inte kunna klippa ihop Eniro/hitta.se-kator till en slags overlay på google earth?
Jo, jag tycker att det borde fungera. Frågan är hur svårt det är att få rätt skala och placering på denna overlay. Men det borde ju inte vara helt omöjligt att få till.

mvh .... Mats
__________________

Motörhead - Overkill
MatsH besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-16, 23:14   #13
MatsS
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 304
Standard

Det går att klistra in eniro-kartor i GE men det är ett hiskeligt jobb. Jag har gjort så till flygplatser i FSX. Man får klippa ut en bit i taget och sen klippa ihop i Photoshop och sen infoga i GE. Men har man väl fått in kartan är det en otrolig precision.

/Mats
MatsS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-11-27, 19:37   #14
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard Exporter till Railsim från 3D Canvas!?

Vi som bygger modeller behöver en exporter från 3D Canvas samt något slags instruktioner för vad som behövs - typ Content Creation Guide - som till Auran.
Vet någon om något sådant är på gång?
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-11-27, 21:05   #15
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Har du 3D Canvas Pro (som jag) så ingår det en exporter där så att du kan få in nya modeller i RS.

Vidare finns det information i Devtoolpack samt tilläggsinfo. Allt hittar du på www.railsimulator.com
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:06.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009