Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > 3D-design - DTG - Train Sim World

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-04-16, 22:36   #16
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Någon som vet vad som kan ha blivit fel här? Slangen är skapad som en dekal, shader: TrainDecal.fx. Från vissa vinklar ser allt normalt ut medan ur andra perspektiv blir bakgrunden (himlen) alldeles svart.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg test.jpg (292.8 KB, 258 visningar)
Filtyp: jpg test1.jpg (242.1 KB, 255 visningar)

Senast redigerad av Rasmus96 den 2021-04-16 klockan 22:38.
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-16, 22:42   #17
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 478
Standard

nu plockar jag lite i minnet här, men det har att göra med att du behöver nollställa modifiers, "reset transform". Markera objektet som felar och nollställ det.
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-27, 23:52   #18
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Var ett tag sedan jag visade något. Detta paket med mackar borde vara redo för släpp relativt snart
Bifogade bilder
Filtyp: jpg mackar.jpg (281.1 KB, 236 visningar)
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-30, 15:51   #19
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Fick en otrevlig överraskning igår när jag skulle öppna Blueprint Editor. Får upp ett felmeddelande och programmet går inte att starta. Provat att starta om datorn och verifiera filerna på Steam utan resultat. Av den ytterst begränsade informationen jag hittat på nätet verkar det som enda lösningen är att ta bort och installera om spelet. Finns det verkligen inte någon annan väg runt problemet? Det är inte möjligt att exempelvis installera om enbart Blueprint Editor? Om någon vet eller hittar något som skulle kunna vara till hjälp skulle detta uppskattas väldigt mycket. Skall tilläggas att TS i övrigt fungerar utan några problem.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg error.jpg (119.9 KB, 220 visningar)
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-30, 18:15   #20
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 478
Standard

har det inträffat i samband med att du exporterat filer för modeller? Kanske kan lösa sig om du försöker backa bandet, ta bort de senast tillagda filerna?
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-02, 12:25   #21
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
har det inträffat i samband med att du exporterat filer för modeller? Kanske kan lösa sig om du försöker backa bandet, ta bort de senast tillagda filerna?
Nja jag har provat detta men det blir inte någon förbättring. Det uppstod inte några problem i samband med senaste exporteringen. Programmet slutade fungera från en dag till en annan.

Senast redigerad av Rasmus96 den 2021-05-02 klockan 13:09.
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-02, 13:04   #22
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 478
Standard

Jag tror ändå att det är något med ditt material eftersom första raden säger som den säger. Försök lyfta bort de x sista då, samt sortera datumvis så du verkligen fångar upp de sista
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-03, 21:36   #23
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
Jag tror ändå att det är något med ditt material eftersom första raden säger som den säger. Försök lyfta bort de x sista då, samt sortera datumvis så du verkligen fångar upp de sista
Har provat med lite alltmöjligt nu. Har tagit bort filer som exporteras och även installerat om Train Simulator två gånger. Likväl kvarstår problemet med att samma felmeddelande dyker upp då jag försöker öppna Blueprint Editor.

Dock har jag gjort såväl intressanta som märkliga observationer. Byter jag namn på filen för Blueprint Editor2 till exempelvis "Blueprint Editor 2", (mellanslag mellan editor och 2), kan programmet öppnas utan problem. Försöker jag dock exportera .xml-filer till TS genom Blueprint Editor får jag ett felmeddelande att det saknas exportverktyg. Men om jag åter ändrar filnamnet för Blueprint Editor till det ursprungliga (Blueprint Editor2) samtidigt som programmet är öppet går det att exportera filer utan problem. Stänger jag dock programmet och försöker öppna det igen får jag åter samma felmeddelande som tidigare. Väldigt frustrerande detta...

Senast redigerad av Rasmus96 den 2021-05-03 klockan 21:38.
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-05, 22:47   #24
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Paketet med Statoil och Circle K-mackarna finns nu för nedladdning http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...237#post320237
Ni får gärna ge återkoppling kring huruvida de fungerar då jag fortfarande har en del problem med Blueprint Editor.
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-06, 12:12   #25
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 716
Standard

Tack för bensinstationerna!
Skulle vara toppen bra att alla dina objekt hamna hos BanByggarna. Vad säger du om det?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-06, 12:22   #26
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 716
Standard

Finns det möjlighet att få vägskyltar? Jag tänkte på E45 Göteborg-Trollhättan. Motorvägen nära spåret.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-28, 16:25   #27
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Var ett tag sedan jag gav någon uppdatering nu. Jag håller fortfarande på och är aktiv. Den senaste tiden har det dock kommit annat ivägen som tagit merparten av min tid.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg SH1.jpg (253.3 KB, 136 visningar)
Filtyp: jpg SH2.jpg (225.3 KB, 136 visningar)
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-31, 13:27   #28
saurer580
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Amersfoort, Niederländerna
Inlägg: 19
Standard

Nice buildings typical Svensk!

Ruud
saurer580 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-06-14, 01:11   #29
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard

Work in progress...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg wp.jpg (170.8 KB, 86 visningar)
Filtyp: jpg PW2.jpg (236.8 KB, 88 visningar)
Filtyp: jpg PW3.jpg (217.6 KB, 93 visningar)
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-08-01, 12:11   #30
Rasmus96
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 390
Standard










Senast redigerad av Rasmus96 den 2021-08-01 klockan 12:29.
Rasmus96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009