Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-01-20, 23:48   #1
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 213
Question Trött på laddtider

Hej
Jag har tröttnat på laddtider i både Train Sim och Trainz.

Jag har båda spelen på min C-disk som är en hybrid, sata 600 + ssd.

Men jag tycker det tar för lång tid att starta respektive simulator.

Vad kan jag göra ?

Funderar på enb ren SSD-disk, kan det göra något mot laddproiblemen ?
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2021-01-21, 13:47   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 564
Standard

Hej!
Ja du. Det kan hänga på hur många banor och tåg du har, ju fler banor och tåg desto mer för datorn att jobba.
Jag har mina 4 simulatorer i D-disken (1Tb). C-disken SSD nästan bara Windows.
Det kan också hänga på RAM-minne och Processor.
För mig laddar TS2021 Trollhattan på 1 c:a minut.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-21, 17:16   #3
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 1 114
Standard

Hawk, det kan mycket väl vara ditt antivirus som orsaker den långa laddtiden
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-21, 21:13   #4
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 213
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikban Visa inlägg
Hawk, det kan mycket väl vara ditt antivirus som orsaker den långa laddtiden
Hej
Jag använder Microsoft Defender, är det känt för att slöa ner laddtider

Totte
Jag har nog inte fler rutter än dom flesta
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-23, 15:14   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 564
Standard

Hej!
Jag har också MS Defender och även PC Repair. Inga problem!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-23, 19:22   #6
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 478
Standard

Hej Hawk.
Jag tror nog, att om Du använder Windows och Windows Defender så kan Du ha problemet där.
Ta en titt i Aktivitetshanteraren när Du startar Din sim.
Där ser Du hur Defender jobbar som attan och slöar ner inladdningen av simmen.

Jag hade också långa laddtider på Openrails, men la in Openrails i en exclude, dvs Defender struntar då i programmet och virusscanningen...

OBS - Att excludera programmet betyder ju att det inte görs en virusscanning, så man får stå för risken själv...

Ni kan läsa mer här hos Microsoft...

https://support.microsoft.com/en-us/...4-c301afe13b26

Själv sänkte jag inladdningstiden från 4,5 minuter till ca 45 sek när jag excluderade Openrails.

Fridens liljor...
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:50.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009