Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om tågsimulatorer

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-01-16, 19:14   #16
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 179
Standard

Va kul att du lyckades bra, Wase! Då blir roligare att bygga lanskap!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 20:04   #17
Henrik
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Stockholm
Inlägg: 372
Standard

Toppen, intresse finns definitivt för dina snygga objekt i RW också
__________________
/Henrik
Henrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 20:06   #18
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 179
Standard

Hej!
Jag placerade ut ladan på plats nyligen! Den ser bra ut, men på solsidan ser taket vitaktigt ut. Kan du möjligen tona ner?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Wase.jpg (157.2 KB, 119 visningar)
Filtyp: jpg Wase2.jpg (99.9 KB, 119 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2016-01-16 klockan 20:07.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 21:08   #19
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard

Hej.
Färgen på taket på orginalbilden är väldigt slitet och blekt så att aluminiumen syns igenom tydligt. Men jag kan tona upp den röda kanalen i RGB skalan.
Återkommer med ny version.
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 21:29   #20
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard

Hej.
Har lagt på 60% röd-svart. Vad tycker Du om detta nu?
//Wase
Bifogade bilder
Filtyp: jpg JWK-Ladugard_MSTS2.jpg (192.0 KB, 118 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 21:35   #21
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 116
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Härligt! Ser fram emot resten, speciellt de byggnader runtomkring i Stockholmstrakterna.
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 21:39   #22
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 179
Standard

Det blir säker bra, Wase!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 21:43   #23
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard

Ni kan hämta ny version av ladugården nu.
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-16, 23:55   #24
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 179
Standard

Hej!
Perfekt!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Wase3.jpg (126.6 KB, 117 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-21, 18:16   #25
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard

Hej.
Jag körde fast med konvertering av objekt som har mer än en texture, dvs två tre eller fler texturer... Trodde jag... Det var inte det felet.

Det har visat sig att alla mina texturer till objekt, där texturen är mindre än eller lika med 512x512px har ju gjorts av TSM inbyggda konverter från tga-, bmp- till ace-fil. Den konverteringen funkar inte i RW som ace-fil.

Jag har istället konverterat alla bmp-filer med TGATool. Allt från 64x64px upp till 1024x1024px, och det tar RW. Se bilder nedan.

Jag kom på det hela genom att tänka igenom, varför funkar underdelen av huset men inte resten. -Jo, texturen som är underdelen, är 1024x1024px och därmed konverterad av TGA Tool...

PUUH!! Nu är man på spåret igen... hehe

Såå, då är det bara sista problemet kvar, hur får man in natt texturen i RW???

/Wase

Bild1 = Thuns i TSM
Bild2 = Thuns i 3DCrafter
Bild3 = Thuns i RW med felaktig ace- konvertering av TSM.
Bild4 = Thuns i RW med rätt konvertering av TGA Tool.
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Thuns_TSM.jpg (182.5 KB, 97 visningar)
Filtyp: jpg Thuns_3DC.jpg (128.5 KB, 97 visningar)
Filtyp: jpg Thuns_RW.jpg (135.6 KB, 96 visningar)
Filtyp: jpg Thuns_RW2.jpg (79.0 KB, 95 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-29, 19:15   #26
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard Konverterings problem...

Hej.
Är det någon som är vass på 3D Crafter.
Jag får dessa felmeddelanden när jag skall konvertera Hallingskeid till Totte??
Objektet består av cirka 200 parts...

Sen säckar 3DC...
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Skärmklipp20lite.jpg (72.3 KB, 66 visningar)
Filtyp: jpg Skärmklipp21lite.jpg (91.3 KB, 66 visningar)
Filtyp: jpg Skärmklipp22lite.jpg (95.5 KB, 66 visningar)
Filtyp: jpg Skärmklipp24lite.JPG (100.5 KB, 65 visningar)

Senast redigerad av wase den 2016-03-29 klockan 19:32.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-29, 20:55   #27
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 654
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard

Eftersom den begär unika namn har du försökt konvertera den som byggnad eller lok? Byggnader ska inte behöva unika namn.
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/
micke321 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-29, 21:44   #28
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Jag skulle välja att "mergea" ihop objekten till några få först och visst behöver väl objekt ändå heta i stil med 1_0000_name där siffrorna bestämmer på vilket avstånd objektet laddas in.
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-30, 16:47   #29
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 464
Standard

Hej.
Jag har byggt objektet i TSM (.dst) med en del "parts (.dsp)". Dessa parts blir helt vita, för 3DCrafter vet inte vad den skall göra med dessa parts.

Konverterar objektet precis likadant som jag gjorde med "ladugården" och ladugården funkade.

Hittade igår en knapp där jag lyckades markera alla boxar å tuber så jag kunde använda "Make Unique Names", så jag kunde göra en .igs fil av Hallingskeidstn.

Denna .igs fil skall då packeteras med texturer i Railworks Utilities. Det skall då göras en "Blueprint" mm osv...

Där blir det stopp igen. Vid konvertering säger Blueprint Editor att texure.ace inte hittas.

I Source biblioteket ligger .igs filen, .xml filen och ett Texture bibliotek innehållande alla använda texturer. Se bild för strukturen. Jag vet inte, men tror att problemet ligger i att jag använt multipla bibliotek med texturer när objektet tillverkades.

På den undre bilden ses Export av Ladugården och där hittar BluePrint Editor "Texture"-bibliotekt, skumt...

Någon som har en kommentar.

Å TACK för Era svar!!!

.
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Skärmklipp2.JPG (139.1 KB, 50 visningar)
Filtyp: jpg Skärmklipp3.JPG (125.5 KB, 47 visningar)

Senast redigerad av wase den 2016-03-30 klockan 16:57.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-30, 20:12   #30
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Jag hade problem tidigare med att export inte ville när texturerna låg i texture mappen. Testa lägga textures.ace i samma mapp som blueprintet och exportera på nytt (som du ser i error meddelandet så letar exporten efter texturen i samma map som blueprintet ligger i och inte från texturemappen). Det fungerade för mig, men det ska inte behöva vara så. Kommer inte ihåg hur jag löste det dock. Men tror det har med hur texturerna är länkade i 3D-programet.
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009