Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-10-19, 19:34   #1126
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Hej igen!
Nu testade jag x2000 från Jönköping till Äng på dagtid utan problem.
Kul att du, Hgv upptäckte mina inlägg!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-19, 20:16   #1127
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 679
Standard

När vi ändå snackar signalscript: Jag har uppdaterat scriptet för stopplyktan (End Signal).

Eftersom TS tolkar stopplyktor som vanliga huvudsignaler så får man exempelvis "vänta kör" i infartssignalen om nästa signal är en (släckt) stopplykta, även om följande huvudsignal står i stopp. Det blir ju inte så bra, så jag ändrade i scriptet för End Signal så att den går i stopp om följande signal visar stopp. Då blir det "vänta stopp" i infartssignalen och ingen risk att man bränner igenom stationen i full fart.

Det är en kompromiss och inte 100% realistiskt, och det blir så att stopplyktorna lyser i vissa situationer där de egentligen inte ska lysa, men jag tycker ändå att det funkar bättre än originalet.

Jag har även gjort smärre förändringar i scripten för mina signaler för korta signalsträckor, då det tidigare fanns en viss skillnad i hur blocksignaler hanterades (dvs signal med endast en aktiv länk).

Bifogar de uppdaterade scripten!
Bifogade filer
Filtyp: rar Uppdaterade script stopplykta och korta signalsträckor.rar (27.8 KB, 12 visningar)
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-19, 21:46   #1128
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Äntligen fälls blåvita bommarna i tid i Öxnered! Tack Hgv!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-21, 13:18   #1129
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mibl Visa inlägg
RWTools hittade endast dessa fyra "fel" hos mig med Trollhättan-rutten. Kanske kan de vara till någon hjälp.
Hur gjorde du med RW-Tools att hitta fel? Är det man trycker "Route Building Tools" och sen "Check Routes or Scenarios"? Och mer sen...?

Senast redigerad av Totte den 2020-10-21 klockan 13:20.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-21, 19:05   #1130
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 244
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hur gjorde du med RW-Tools att hitta fel? Är det man trycker "Route Building Tools" och sen "Check Routes or Scenarios"? Och mer sen...?
Japp, sedan markerar du den rutt du vill kolla och klickar på Check Selected Route. Är det en stor rutt kan det ta några minuter innan RWTools kollat igenom den.

När det är klart kommer det upp en lista med en förskräcklig massa saker. Då kan man klicka på Remove duplicates from list. Sedan är det oftast fortfarande ganska mycket kvar. Det mesta av detta är i allmänhet sådant som finns i ap-filerna i respektive Assets-mapp och därför kommer med här som saknade Assets. Generellt är det mesta som är från DTG och Kuju packat i ap-filer och dessa kan man därför bortse ifrån. Är man osäker får man gå in i utforskaren och titta i Assets-mappen om det finns en ap-fil där.

Jag brukar spara filen (klicka på Save) i xls- eller txt-format för att kunna redigera bort det som finns. Det var efter att ha gjort det som det bara blev de fyra "felen" kvar som jag hittade.
Observera att programmet inte hittar felaktiga filer utan bara sådana som saknas.

Vill man kolla scenarior på samma sätt markerar man ett scenario och klickar på List Items used by selected scenario. Om du därefter klickar på Check for missing stock så visas de fordon du inte har installerat men som krävs för att kunna köra scenariot. Även här gäller att du kan ha fordonen installerade men att de finns i en ap-fil och därför visas här.
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-22, 12:07   #1131
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Hej!
Jag har uppdaterat min Dropbox om ny Provider är upplagt till Trollhattan-mapp!
Klicka som vanligt på "RW-Trollhattan och Bergensbanen Beta" i min signatur.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-25, 00:31   #1132
tågfreak 96
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: halland Sverige
Inlägg: 316
Standard Saknar Assets

Har laddat ner allt från din dropbox plus allt från länkar i denna tråd men så fort jag kör nåt av scenariorna så får jag upp detta felmeddelande samt i RWtools så saknar jag detta fortfarande men har inte lyckats hitta dom.

D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CS_addo n\Roman72\760mm\Koleje\760mmTrackRules.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CS_addo n\Roman72\Auta\Skoda135bSt.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\newS\mi sc\scenery\RockFormations\rock05.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\newS\St ations\bzw01.bin
Annars så funkar din rutt felfritt i 32bitar läget.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20201024232117_12.jpg (73.6 KB, 141 visningar)
__________________
tågfreak 96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-25, 13:12   #1133
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tågfreak 96 Visa inlägg
Har laddat ner allt från din dropbox plus allt från länkar i denna tråd men så fort jag kör nåt av scenariorna så får jag upp detta felmeddelande samt i RWtools så saknar jag detta fortfarande men har inte lyckats hitta dom.

D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CS_addo n\Roman72\760mm\Koleje\760mmTrackRules.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CS_addo n\Roman72\Auta\Skoda135bSt.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\newS\mi sc\scenery\RockFormations\rock05.bin
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\newS\St ations\bzw01.bin
Annars så funkar din rutt felfritt i 32bitar läget.
Hej! Jag har uppdaterat Markers så därför hittar äldre scenarion inte alls. Du får nog tyvärr ta bort scenarion.
De saknade assets:
Resten finns i de båda två Thn assets. Hämta dem igen och installera.

Senast redigerad av Totte den 2020-10-25 klockan 13:36.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-25, 13:41   #1134
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Den senaste uppdatering av rutten är att nästan alla Markers är uppdaterade, så det betyder att flera av scenarion inte fungerar. Ni får nog ta bort och skapa nya.
Nyhet är Sävenäs bangård är nästan färdig, så ni kan hålla på växla tåg.
DVVJ spår lagd fram till Bengtfors.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-25, 13:52   #1135
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 729
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Härligt jobbat Totte.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-27, 17:06   #1136
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 892
Standard

Kul att du jobbar vidare på denna rutt Totte. Önska nån ville göra lite aktiviteter till den bara...
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-09, 13:33   #1137
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Goda nyheter!
Jag påbörjar i Nol och Nödinge med vägar och broar.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Nol.jpg (254.2 KB, 76 visningar)
Filtyp: jpg Nodinge.jpg (210.2 KB, 77 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2020-11-09 klockan 13:39.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-09, 14:34   #1138
kevpa00
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2015
Ort: Åtvidaberg, Östergötland
Inlägg: 149
Standard

Trevligt Totte!
__________________
Glad 18 åring med mycket energi som älskar att bygga modeller och fota allt som passerar framför kameran
Hjälper även Arvid (Germundal) med sin rutt!
Project Södra stambanan

Bygger och försöker importera X61 till Railworks!
X61-Tråden
kevpa00 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-09, 19:50   #1139
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 729
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Härligt jobbat,kommer bli lika bra som resten av rutten.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-09, 23:33   #1140
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Tackar! Det får vi hoppas att allt funkar då.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
rw-rutter

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:44.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009