Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2018-09-11, 03:18   #1
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 828
Standard Diesel - resp. el lok med start/stopp funktion.

I denna tråd kan ni lägga in upptäckta fel, önskemål nya egenskaper till fordonet
eller önskemål om annat befintligt el- eller diesel fordon med start/stopp motor funktionen.

Kolla Trainz-downloads och tråden med start/stopp fordon.

Jag kommer att lägga upp SJ Du och SJ Dg tidigast efter nån vecka beroende på anmälda
SJ Ds problem.
vovven47 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2018-09-11, 11:50   #2
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 028
Standard

Ds-loket fungerar utmärkt i TRS19, dock bör man kanske ta bort Groundplane då denna markskugga är obehövlig numera, och det kanske är få som har den kvar i datorn längre (Gäller alla lok och vagnar). Skall bli intressant att se om du kan få tyst på dieselloken också?
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-13, 15:24   #3
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 028
Standard

V3 fungerar med avstängning !
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-13, 22:24   #4
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 014
Standard

Kul att detta är på tapeten igen.

Vovven och jag, mixtrade lite med detta i TS2010. Om jag minns rätt, så hade vi fixat till HC-bussarna, Y6, T21, T23, T45, Z43, Z65 och V3. Sen vart det något problem i Tane, när det var nytt. Så att allt åkte i papperskorgen. Nu har jag helt glömt bort, hur vi gjorde.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 03:43   #5
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 828
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengan Visa inlägg
Kul att detta är på tapeten igen.

Vovven och jag, mixtrade lite med detta i TS2010. Om jag minns rätt, så hade vi fixat till HC-bussarna, Y6, T21, T23, T45, Z43, Z65 och V3. Sen vart det något problem i Tane, när det var nytt. Så att allt åkte i papperskorgen. Nu har jag helt glömt bort, hur vi gjorde.
Jo, det stämmer bra och jag la in denna funktionalitet även i några amerikanska diesel lok.

Använder till stora delar denna kod, men lagt in en del förbättringar här och var
samt att man även kan aktivera "alt-x" för start/stopp motor.
Dessutom styrning av vindrute torkare om loket har sådana definierade.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-15, 11:00   #6
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 014
Standard

Någon som känner till något kommando, där man kan ställa av loket utan att behöva högerklicka på loket så att man kommer åt rutan för att bocka på eller av.


Typ Dörrkontroll, där man kan ge AI-förarna order att t.ex. köra till den och den trackmarkern och där i slutänden ge kommandot ställa av loket.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-15, 15:59   #7
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 028
Standard

En annan sak är el-lok som endast startar med pantograf-knappen. Det gör att man aldrig kan koppla ett el-lok till ett annat (avställt) utan att alla kopplade lok startar (pantograferna fälls upp på hela tåget). Att bogsera ett avställt el-lok går dock bra med diesel-lok (V3).
Hur går det med vissa dieselok (T23 m.fl.) som har dummy-pantograf ?

Detta är ett mycket efterlängtat alternativ som Vovven47 startat !!!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-17, 03:20   #8
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 828
Standard

Bengan:
Jag har ju lagt in "Alt-x" kommandot vilket medför att motorn stängs/startas beroende
på i vilket läge den befinner sig i. Kommer inget fönster härom, utan du hör antingen
motorn stängas av eller startas upp. Om det var detta du var ute efter........

Vad gäller AI- kommando så finns det inget mig veterligen. Dock har jag skapat ett
sådant kommando till några av mina fordon. Observera att även script filen till fordonet
i fråga måste ändras. Siktar dock på en generell lösning!
Se figur, där jag även lagt in AI kommandot "Byt hytt sida".



lan:
Generellt så kan man säga att ånglok och diesel fordon kan bogseras. El-fordon innebär
problem, eftersom ett nedkopplat el-lok som kopplas till ett annat aktivt el-fordon
leder till att pantografen går upp på det nedkopplade loket. Inget att göra åt, tror jag?
Dock kan ett ånglok eller diesel lok bogsera ett avstängt el-lok.

Vad gäller T41 och pantograf så uppstår inga problem. Håller på att uppdatera T41 loken.
Så sammalunda borde gälla T23-an.....
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-18, 06:34   #9
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 828
Standard SJ T43 och T44

Typiskt att man kom på att kolla Internet avseende röken som inte
försvinner när man bogserar en T43:a efter att ha laddat upp bägge loken.


Så, jag kollade IM filerna för bägge loken och i vardera mesh fanns en "a.exhaust0" pekare
som anger var röken skall spottas ut. Därför kommer jag att ge ut version2 imorgon av bägge
loken med ovan fixat......
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-19, 12:04   #10
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 028
Standard T44 Texturegroup ???

Hade inte T44 en texturegroup? Valet finns inte i Propertyrutan !

Ekan har gjort förbättrade varianter av Marcus T43 & T44 (dock ej texgroup utan individuella lok):
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2018-09-19 153230.jpg (292.3 KB, 45 visningar)
Filtyp: jpg 2018-09-19 153408.jpg (275.9 KB, 46 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn

Senast redigerad av lan den 2018-09-19 klockan 15:48.
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-19, 17:56   #11
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 014
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Hade inte T44 en texturegroup? Valet finns inte i Propertyrutan !

Ekan har gjort förbättrade varianter av Marcus T43 & T44 (dock ej texgroup utan individuella lok):

Har kollat. Finns ingen texturegrupp till T44:an.


Har även kollat i mitt gamla TS2010 och även där, så finns det ingen texturegrupp. Däremot en massa olika T44r i en hel del varianter från Ekan.


Har inget minne utav, hur dessa texturer var uppbyggda. Om det går att lägga dom i samma texturegrupp eller om det var något som sprack. Som att t.ex. räcken är mappade på ett ställe på texturen, så att det blir fel på någon annan texture.


Ekan har nog koll på, hur det ligger till.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg T44 Ekan.jpg (227.0 KB, 44 visningar)
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-19, 18:26   #12
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 014
Standard

Öppnat upp och kollat på texturerna.


Finns 3 olika sorters texturer till T44:an.


Den texture-varianten som är med i Vovvens T44:a (Marcus texture-variant).


Sen följde en texturegrupp med från Vovven, med en texture. Det är inte samma texture, som på Vovvens T44:a. Det är Fredriks gamla texture, som ser helt annorlunda ut.


Sen finns det en tredje variant. Där texturerna är anpassade för lod. En stor texture, sen en liten mindre texture och sedan en ännu mindre texture.


EDIT: Kollat mer på texturerna för T44:an. Det går inte att göra en texturegrupp för alla varianterna (blå, orange, grön och TGOJ m.m.) Man är tvungen att göra en texturegrupp för blå, en för orange o.s.v. Då loket behöver flera olika texturer t.ex. lyktorna har en egen texture och jag misstänker. Att ingen vill ha en blå T44:a, med oranga lyktor.
__________________
Bengan

Senast redigerad av Bengan den 2018-09-19 klockan 18:37.
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-19, 20:16   #13
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 918
Standard

Mina (Marcus) T44 lok har inga texture grupper, p.g.a. det Bengan beskriver (blir fel/olika färg på lyktor, ledstänger, etc. på vissa lok).

Den texture groupe som vovven skickat med behövs inte, den är dessutom till STW's gamla modell av T44an.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-19, 20:31   #14
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 014
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ekankal Visa inlägg
Mina (Marcus) T44 lok har inga texture grupper, p.g.a. det Bengan beskriver (blir fel/olika färg på lyktor, ledstänger, etc. på vissa lok).

Den texture groupe som vovven skickat med behövs inte, den är dessutom till STW's gamla modell av T44an.
Har du koll på, om det funkar med texturegrupp inom samma färg?

Orange för sig i en grupp. Blå i en annan o.s.v. Inget annat som krockar i textureväg, förutom lyktor och ledstänger.

Tänker väl mest på buffertbalk och loknr. Men det kan jag kolla upp själv, nästa gång jag drar igång Trainz.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-09-20, 03:59   #15
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 828
Standard

Jag var en smula konfunderad när jag joxade runt med T44-an, eftersom loket också ville
ha ett texture objekt. Därför la jag in ett "dummy" sådant.

Och allt blev lugnt...…

Om det finns fler varianter av T44 så är det ju en tämligen enkel sak
att flytta över mina ändringar till detta exemplar. Så, om intresse finns,
tag och maila loket till mig!
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:18.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009