Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Landskapsdesign - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-05-02, 21:47   #1
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 28
Standard Byte av kuid?

Jag har flyttat en bana från Trz 2012 till Trz 2019 och har då "tappat" bla träd som inte längre funkar i 2019. Kan jag byta namn på kuid-träd som funkar i 2019 till de kuidmummer jag hade i 2012, eller finns det något annat sätt?
Otto besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2020-05-03, 18:42   #2
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 269
Standard

Kan inte svara - för jag vet inte. Men jag har på några saker gjort ett försök, med dåligt resultat. Du kan alltså testa och se. Funkar det så... Annars är det nog bara att inse fakta - Det är mycket grejer som antingen blir "absolete", "fulty" eller sådant. Men det är också mycket som fungerar, kors i taket, med build långt ner i listan. Se lista över dependencies från mitt Bensland. Buid 1.3.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Old items.jpg (121.3 KB, 48 visningar)
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-03, 19:41   #3
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 633
Standard

Vet inte om det funkar, har själv inte provat, men borde i teorin funka. Prova detta: hitta några olika vanliga objekt som funkar i båda trainz-versionerna, som du INTE använder på annan plats i rutten, kör "Replace asset..." i Surveyor. Ersätt varje trädsort med ett annat objekt, och för sedan över rutten till nya Trainz, och kör samma procedur där fast ersätt dina tillfälliga objekt med de nya träden du vill ha
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-18, 15:03   #4
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 28
Standard

Hej Jocke.
När jag skrev frågan, hade jag inte tillräckligt kraftfull dator för att köra Trz19. Nu har jag bytt och försöker fixa sådant som Trz19 inte accepterar.
Men när jag nu letar i Surveyor så hittar jag inte funktionen "Replace asset...." i .
//Otto
Otto besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-18, 18:03   #5
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 269
Standard

Hej! Om du inte redan hittat finessen så finns den här:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Replace.jpg (156.9 KB, 20 visningar)
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-18, 21:49   #6
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 28
Standard

Alla tiders! Tack Benke och Jocke! Jag letade bara i CM och inte i Surveyor som ju Jocke skrev. Jag har testat nu. Det här löser ju en massa problem.
//Otto
Otto besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:33.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009