Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > 3D-design - DTG - Train Sim World

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-04-26, 16:09   #61
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 769
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
Jag har tydligen gjort nåt fel för spelet kraschar när jag försöker läsa in assets relaterat till bommarna och jag vet inte vad (out of memory)
Efter mycket trial and error har jag upptäckt att om man gör spårrelaterade ändringar (som uppdaterar tracks.bin) så kan det hända att det hänger sig eller blir korrupt beroende på vilket scenario man har startat editorn ifrån när man gör ändringarna. Det verkar som att standard scenario är bättre än free roam.

Testa detta om det hänger sig när du gjort ändringar i tracks.bin:

1. Det verkar som att signalscript normalt är det som gör att det hänger sig. Se till att scripten inte laddas genom att t.ex. byta namn eller flytta på aktuell mapp eller signal asset. Jag har funnit att det enklaste är att avaktivera scripten genom att byta namn på t.ex. Assets\newS\sweden\RailNetwork\signals\scripts.

2. Starta TS och Route Editor via ett standard scenario (ej free roam). Att signalscripten är avaktiverade syns genom att alla lampor i signalerna lyser samtidigt.

3. Gör en ändring och spara så att tracks.bin skapas på nytt. Det räcker med att flytta en länk eller marker någon centimeter.

4. Gå ur Route Editor.

5. Aktivera scripten igen genom att se till att mappen/filerna finns på rätt plats med rätt namn igen.

5. Starta rutten igen (det ska gå med valfritt scenario). Förhoppningsvis fungerar det nu!
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-26, 16:37   #62
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

okej, intressant men...

Orginalrutten jag testade bommarna i har jag tagit bort.

Bockar jag i asset-mappen så fryser spelet.

Även KEVPA testade mina filer och han fick samma problem.
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-26, 21:14   #63
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 690
Standard

Hej!
Så gör jag korsningen i Tösse station. Ena V-signalen visar rött och den andra vit.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20210426195745_1.jpg (190.5 KB, 133 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-05, 00:10   #64
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Jag hittade vad som var fel. Det var en mapp som ändå skulle bort som spökade sig helt plötsligt.

Med mappen borta så kan jag läsa in paketet igen.

Om allting går som jag vill så lär jag ha en beta redo för SSB-discorden att testa om ett par dagar.
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-20, 17:00   #65
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Hej! Jag har lagt upp hela projektet på Github: https://github.com/SummerADDE/TS-SwedenV2
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-01-11, 18:02   #66
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Hej! Funderar på att återuppta projektet. Bommarna ska vara klart först. Är nog inte så mycket kvar vad jag kommer ihåg. Sen huvudsignalerna och dvärgsignalerna sist.

Sen Norge. Lägger in en länk här för egen skull: https://www.banenor.no/contentassets...gssystemer.pdf
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-01-14, 22:09   #67
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Testversion av plankorsningar ute för testning!

Download: https://github.com/SummerADDE/TS-Swe...2022-01-14.zip

Att tänka på:
-Detta är endast en testversion. Jag vill inte att du ska använda denna version i din rutt! Gör en kopia av din rutt och testa assetsen i SummerADDE/SECrossingsTest. Rapportera sedan tillbaka till mig här på forumet eller på github så kan jag fixa de eventuella fel som uppstår. Kompabiliteten med din rutt kan komma att brytas inför framtida releaser av plankorningarna.
VIKTIGT: Läs läsmig-filen som kommer med så du vet vad du behöver tänka på när du ska testa bommarna. Tack!

This is only a test release. Do not use it on your official route! Compatibility may break with future stable releases!
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal Idag, 05:59   #68
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 306
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

I väntan på er feedback kring bommarna så experimenterade jag vidare med H5:an.

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
Jag har nu bemästrat funktionen "GetLinkFeatherChar" och till en början fått till 3 gröna (Kör 40, kort tågväg)

I function BaseInitialise() så lade jag till följande rader.
Kod:
	-- Get link character and store it as "gIndicator".
	gLinkFeatherChar = 0
	gIndicator = ""

	-- If we're connected to a valid link and the signal isn't red
	if gConnectedLink > 0 then

		-- Check what indicator (if any) is used by that route
		gLinkFeatherChar = Call("GetLinkFeatherChar", gConnectedLink)

		-- If route has a valid indicator, turn its ID into a string
		if gLinkFeatherChar ~= 0 then
			gIndicator = string.char(gLinkFeatherChar)
		else
			gIndicator = ""
		end
	end
Koden ovan gör att man hämtar ACII-värdet av tecknet du skrev in i A-rutan, konverterar det till ett tecken eller sträng och förvarar det i gIndicator. detta kan justeras per länk.

Sen längst ner i SetSignalState() lade jag till följande rader:
Kod:
	if (gIndicator == "K") or  (gIndicator == "k") then
		gLightOn = 1
	else
		gLightOn = 0
	end
och sedan i rad 110:
Kod:
	elseif (gSignalState == STATE_SLOW) then
		SwitchLight( LIGHT_NODE_GREEN,		1 )
		SwitchLight( LIGHT_NODE_RED,		0 )
		SwitchLight( LIGHT_NODE_GREEN2,		1 )
		SwitchLight( LIGHT_NODE_WHITE, 		0 )
		SwitchLight( LIGHT_NODE_GREEN3, 	gLightOn )
om du har skrivit in bokstaven K i a-rutan för en länk så kommer alltså signalen att visa "KÖR 40, kort tågväg" istället för KÖR 40.

Det var ett h-vete, men man lär sig varje dag!
EDIT: Det innehåller lite buggar, det uppdateras inte i realtid, fel signalbild kan visas. :/
Jag flyttade den första kodsnuttet till SetSignalState() samt ändrat värdet från K till 3. Det jag upptäckte nu är att om signalen fortsätter vara STATE_SLOW vid en växelomläggning så fastnar den antingen vid 2 gröna eller 3 gröna fasta sken. Det är först när signalen ändrar STATE som den kontrollerar om det ska vara 2 sken eller 3 sken. Får undersöka hur det kan uppdateras vid en växelomläggning.
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009