Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om järnvägar och tåg

Slumpade bilder från Centralen - Ett bildgalleri för tågbilder

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-02-23, 15:58   #1
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Question Hur funkar det med strömskena?

Hej! Jag tänkte lite idag på tunnelbanan hur det igentligen fungerar med strömskena... Hur har tåget kontakt med den? Och finns det någon sån skena i tvätthallen?
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2008-02-23, 18:49   #2
Kristian
Tidigare Krille400
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 017
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Traindriver94
Hej! Jag tänkte lite idag på tunnelbanan hur det igentligen fungerar med strömskena...
Tunneltågens strömavtagare sitter vid boggierna och släpar mot strömskenan precis som en vanlig takströmavtagare.
Kristian besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-02-23, 19:03   #3
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Krille400
Tunneltågens strömavtagare sitter vid boggierna och släpar mot strömskenan precis som en vanlig takströmavtagare.
varför har man valt att göra så? Är det för lågt i tak?
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-02-23, 20:57   #4
Sparkfot
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 1 686
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Traindriver94
varför har man valt att göra så? Är det för lågt i tak?
Man slipper nedrivna ledningar som orsakar störningar, det är väl mer praktiks att ha strömskena.
Sparkfot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-02-23, 21:00   #5
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Sparkfot
Man slipper nedrivna ledningar som orsakar störningar, det är väl mer praktiks att ha strömskena.
Ja det borde antagligen vara bättre eftersom dom nu valt att ha det , men blir det inte ganska mkt störningar ändå?
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-02-27, 21:33   #6
Conny_87
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2005
Ort: kungsängen
Inlägg: 88
Skicka ett meddelande via MSN till Conny_87
Standard

Beror på vad du menar med tvätthallen. Det finns strömskena i tvätthallarna, men den går att stänga av när personalen anser det nödvändigt. I andra tvätthallar finns det inga strömskenor, men oftast är tågen så långa att dom går igenom utan problem ändå.
Conny_87 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-19, 17:02   #7
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Conny_87 Visa inlägg
Beror på vad du menar med tvätthallen. Det finns strömskena i tvätthallarna, men den går att stänga av när personalen anser det nödvändigt. I andra tvätthallar finns det inga strömskenor, men oftast är tågen så långa att dom går igenom utan problem ändå.
Men om det inte finns någon strömskena i vissa av tvätthallarna, hur kör de då in tåget i tvätthallen? Om det inte finns någon strömskena alltså.
Kör de in på reservbatteriet? För C20:n har väl ett reservbatteri?
__________________
//Bombardier Train



Senast redigerad av Bombardier Train den 2009-02-19 klockan 17:05.
Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-19, 17:03   #8
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Det stod ju att tågen oftast är så långa att det finns ström hela tiden. T.ex när fronten är inne i tvätten har bakre delen av tåget strömskenan i och när fronten är framme åker baken in och då har fronten ström
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-19, 17:06   #9
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Micke.L Visa inlägg
Det stod ju att tågen oftast är så långa att det finns ström hela tiden. T.ex när fronten är inne i tvätten har bakre delen av tåget strömskenan i och när fronten är framme åker baken in och då har fronten ström
Det var smart!
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-19, 17:41   #10
Conny_87
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2005
Ort: kungsängen
Inlägg: 88
Skicka ett meddelande via MSN till Conny_87
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Sparkfot Visa inlägg
Man slipper nedrivna ledningar som orsakar störningar, det är väl mer praktiks att ha strömskena.
Eftersom tråden vaknat till liv igen så kan jag ju svara på det här.

Och visst är det så att man slipper rivna kontaktledningar, istället välter vi strömskenan (kalva).
Vi gjorde detta 3 gånger i Nyboda under en vecka i januari, samt en gång ute på stan i början på februari. Vart en rätt imponerande syn när vi bärgade hem det "utsatta" tåget, 16 vagnars Cx tåg som rullade till Nyboda.

Så nog får vi trafikstörningar av liknande slag ändå.
Conny_87 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-19, 18:17   #11
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Då tunnelbanan bara matas med 750 volt så skulle det behövas en mycket grov kontaktledning, jämför med järnvägen där det normalt är 16 000 volt i tråden.
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-03-31, 23:45   #12
Maximilian 27
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 26
Standard

Okej, vet att det är lite sent att fråga i denna tråd, men gör det ändå...

Går det inte även lite ström i de vanliga skenorna? Brukar stå och titta efter t-banan när den försvinner in i tunneln, och har vid flera tillfällen märkt att det blixtrat till från hjulen när tåget rullar över en skarv...
Maximilian 27 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-03-31, 23:47   #13
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Maximilian 27 Visa inlägg
Okej, vet att det är lite sent att fråga i denna tråd, men gör det ändå...

Går det inte även lite ström i de vanliga skenorna? Brukar stå och titta efter t-banan när den försvinner in i tunneln, och har vid flera tillfällen märkt att det blixtrat till från hjulen när tåget rullar över en skarv...
Tror inte alls att det går ström i vanliga skenorna.. Blixtarna du sett kan bero på friktionen som uppstår, men vet som sagt inte säkert
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-03-31, 23:56   #14
Maximilian 27
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 26
Standard

Okej, tack i alla fall! Kan låta som en bra förklaring...
Maximilian 27 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-04-01, 00:04   #15
simonbertilsson
Hyttåksfettischist
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Mjölby
Inlägg: 366
Skicka ett meddelande via MSN till simonbertilsson
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Micke.L Visa inlägg
Tror inte alls att det går ström i vanliga skenorna.. Blixtarna du sett kan bero på friktionen som uppstår, men vet som sagt inte säkert
Varför spekulera i sådant man inte har en aning om?
Den ena polen sitter i strömskenan och den andra polen sitter i de två körskenorna.
Samma princip gäller för vanlig järnväg, där du har nollan i rälerna och fasen i kontaktledningen.
__________________
Fotointresserad lokförare

Besök gärna min fotoblogg simonbertilsson.wordpress.com
simonbertilsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009