Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-11-19, 20:32   #46
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Min dator är ny med senaste NVidia-grafik och här syns det.

Jag plockade bort alla 15 smoke-containrarna ur config och då försvann flimret.
Nu gäller det att hitta vilken som är boven!

Det verkar vara 4 bovar, smoke10-13 som har skumma inställningar. När jag plockar bort dom försvinner flimret.
Sen vet jag inte hur skriptet steam_l.gse utnyttjar smoke-containrarna eftersom den är krypterad.

Nu får du ta över, Vovven, och se vad du kan göra (gäller väl samtliga dina ånglok?).
Hör av dig om du behöver hjälp med nåt. Dina ånglok är så vackra att de är värda lite jobb!
1. Jag testade mina ånglok på min gamla PC från 2008:
Fujitsu Siemens PC från 2008.
Intel CPU 2.5 GHz
RAM 2 GB
ATI Mobility RADEON HD 2700 (Grafik)
Windows Vista SP2
TS2010
Inte en tillstymmelse till flimmer !

2. Jag har liksom du NVidia grafik kort på min nya PC. Inga problem.
MEN, jag fick ett litet tips från dig att smoke containers 10-13
skapar flimret.
Dessa containers fungerar p.s.s smoke containers 8 och 9.
Och dessa 2 verkar ju inte ställa till nåt problem.
Jämför 8 och 9 med 10-13.
Då ser du att värdena
rate 4
velocity 1
lifetime 3
skiljer sig.

Tips:
Sätt ovan värden i smoke 10 -13.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-19, 22:05   #47
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Det halp int! Flimret kom tillbaks!!!!?????
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-20, 08:42   #48
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Det halp int! Flimret kom tillbaks!!!!?????
Låt mig ta och fundera, så återkommer jag........

Vad gjorde du med smoke containers 14 och 15 när du avlägsnade 9-13?

Testa med att bara ta bort smoke comtainer 15.

Senast redigerad av vovven47 den 2014-11-20 klockan 08:47. Anledning: en ny idé
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-20, 12:06   #49
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av vovven47 Visa inlägg
Låt mig ta och fundera, så återkommer jag........

Vad gjorde du med smoke containers 14 och 15 när du avlägsnade 9-13?

Testa med att bara ta bort smoke comtainer 15.
Jag lät 14,15 vara kvar utan att numrera om.

Att ta bort 15 hjälper inte. Endast när man tar bort 10-13 försvinner flimret!!!

Det finns 2 tfx-filer som kanske anropas av skriptet och ställer till nåt????

EDIT:
Kollade just E2 951 och det flimrade även i Surveyor, Här var det 5 smoke-containrar som åkte väck 7,8,11,12,13

Här är ju tydligt att skriptet anropas för att styra vissa smoke-effekter!!!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn

Senast redigerad av lan den 2014-11-20 klockan 13:15. Anledning: E2 951
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-20, 16:42   #50
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Problemet är ju att det fungerar på mina 2 PC-er, men jag har tittat i
scriptet och gjort några ändringar på smoke containarna (10-13).

Tyvärr kan ju inte jag testa, men jag har laddat ned TGOJ S3 55 som försöks kanin:

http://www.mediafire.com/download/ej...2014_11_20.rar

Alltså kan vem som helst med flimmer problem testa detta lok och återkomma
med resultatet
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-20, 19:02   #51
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Tyvärr Vovven,
S3 flimrar också efter att man startat det och fortsätter sen att flimra hela driversessionen. Däremot flimrar det inte i Surveyor som E2.

Jag tror inte felet ligger i smoke-containrarna utan i skriptet för det verkar som detta uppstår vid nåt anrop i skriftet och skulle väl då stämma med uppdateringsfrekvensen av rök-effekterna??? (gissning).

Du har ju den okrypterade steam_l.gs och kan kanske hitta var detta sker????

Känn inget tvång att göra detta! Jag kan ju ta bort de trilskande smoke-containrarna (och gå miste om de små kul effekterna).
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn

Senast redigerad av lan den 2014-11-20 klockan 19:22.
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-21, 08:33   #52
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Tyvärr Vovven,
S3 flimrar också efter att man startat det och fortsätter sen att flimra hela driversessionen. Däremot flimrar det inte i Surveyor som E2.

Jag tror inte felet ligger i smoke-containrarna utan i skriptet för det verkar som detta uppstår vid nåt anrop i skriftet och skulle väl då stämma med uppdateringsfrekvensen av rök-effekterna??? (gissning).

Du har ju den okrypterade steam_l.gs och kan kanske hitta var detta sker????

Känn inget tvång att göra detta! Jag kan ju ta bort de trilskande smoke-containrarna (och gå miste om de små kul effekterna).
I vilket fall som helst vet jag mer och jag drar snart iväg söderut. Kanske
jag får tag i en PC där som får flimmer??

Scriptet är tungt (omkr 2500 rader) och bygger på Timeout funktioner för att
reglera rök scenarier. Start/stop Timer
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 18:59   #53
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 114
Standard

Hej!
Jag tar åter upp problemet jag har med att överhuvudtaget få alla de fina ångloken att fungera i mitt Trainz 2010 build 49933. Det är tydligen en kuid som är missad och jag vet inte hur jag skall finna den. Vovven47 är den ende som kanske kan hjälpa mig? Det är <kuid2:448495:50510:1>, även samma ...50511 och 50512... Tenderna är synliga, men inte något av loken.
Hälsningar
Bifogade bilder
Filtyp: jpg rödlistade lok.jpg (274.2 KB, 124 visningar)
Filtyp: jpg missad kuid.jpg (172.9 KB, 122 visningar)
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 19:31   #54
rely
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 912
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av benkegbg Visa inlägg
Hej!
Jag tar åter upp problemet jag har med att överhuvudtaget få alla de fina ångloken att fungera i mitt Trainz 2010 build 49933. Det är tydligen en kuid som är missad och jag vet inte hur jag skall finna den. Vovven47 är den ende som kanske kan hjälpa mig? Det är <kuid2:448495:50510:1>, även samma ...50511 och 50512... Tenderna är synliga, men inte något av loken.
Hälsningar

<kuid2:448495:50510:1>

Är tenderloks interiorn som finns på hans sida
__________________
Rely
rely besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-30, 03:10   #55
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 114
Standard

Tack för det. Jag vet inte vad jag skulle leta efter så jag har laddat ner alltsammans och nu syns loken, även om vissa har röd text och andra vit.
Jag har också problem med flimmret. Det syns redan när man sätter ut loken (det är flera) på rälsen. Använder en laptop med Intel-Core CPU 2.3 GHz
Windows 8.1 64-bits, 16 Gb minne, Intel HD Graphic 4000, NVIDIA GeForce GTX675M som grafikkort. Vet inte om detta var nyttig information, men så är det.
Avvaktar med att använda loken tills felet är avhjälpt.
Hälsningar

EDIT : Så här ser det ut.
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.

Senast redigerad av benkegbg den 2014-11-30 klockan 04:32.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-30, 13:58   #56
ekv
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Bra benkegbg. att du kan visa på film hur flimret ser ut!
__________________
Trucken
ekv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-30, 18:02   #57
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 114
Standard

Tja, det syns kanske inte så tydligt på filmen pga dålig upplösning. Jag har gjort ett nytt försök och det här lilla klippet kanske är bättre:
Rökproblem.

Hälsningar
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-12-03, 08:31   #58
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Det här är inte lätt. Jag skall så småningom testa på en 3:e PC och
se om flimret framträder.

Vad nån kan göra är att i config filen ta bort smoke containers 12 och 13
och göra ett nytt test. Försvinner flimret eller finns det fortfarande ?
Om det fortfarande syns så ligger problemet med största sannolikhet i
smoke containers 10 och 11. Dessa "blåser ut vatten" från cylindrarna och
rökmolnen har satts till STORA värden.

Ni som har flimmer problem kan ta bort container 10 och 11. I så fall
missar ni en del rökscenarier såsom rök från generator och ångpuffar m.m.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-12-03, 19:06   #59
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 114
Standard

Jepp... Tog bort container 10, endast, och då försvann flimmret. Det är endast där problemet tycks ligga.
Se film.
Hälsningar
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.

Senast redigerad av benkegbg den 2014-12-03 klockan 19:08.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-12-03, 19:26   #60
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 088
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av benkegbg Visa inlägg
Jepp... Tog bort container 10, endast, och då försvann flimmret. Det är endast där problemet tycks ligga.
Se film.
Hälsningar
OBS GÖR DETTA:
Vad nån kan göra är att i config filen ta bort smoke containers 12 och 13
och göra ett nytt test.
Försvinner flimret eller finns det fortfarande ?
Om det fortfarande syns så ligger problemet med största sannolikhet i
smoke containers 10 och 11.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 11:19.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009