Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-12-08, 10:13   #121
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 412
Standard

Totte!
Vill man ha nåt, så får man ge nåt...
Du bor ju i närheten av Edet. Kan inte Du ta din kamera och åka ner, plåta lite fasadbilder på byggnaderna? Det som finns tillgängligt på internet är under all kritik... så ska vi se vad som kan åstadkommas...
Ju fler bilder är bättre, då man kan nåta ihop till en stor textur...
.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 11:30   #122
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 470
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av wase Visa inlägg
Totte!
Vill man ha nåt, så får man ge nåt...
Du bor ju i närheten av Edet. Kan inte Du ta din kamera och åka ner, plåta lite fasadbilder på byggnaderna? Det som finns tillgängligt på internet är under all kritik... så ska vi se vad som kan åstadkommas...
Ju fler bilder är bättre, då man kan nåta ihop till en stor textur...
.
Hej!
Jag vågar inte gå in i förbjuden område SCA för att ta bilder. Det är hög stängsel runt om.
Går det inte bra med sketchup till simulator?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 12:07   #123
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 024
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Jag vågar inte gå in i förbjuden område SCA för att ta bilder. Det är hög stängsel runt om.
Går det inte bra med sketchup till simulator?
Då får man skicka dem en mail och fråga om en studiebesök? Berätta vad du gör och att du vill ha deras tillstånd att ta fasadbilder på deras byggnader för denna simulator!
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner dem här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 13:25   #124
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 412
Standard

Hej Totte...
Tro inte att Du kommer undan, hehe...

Vid 1 kan Du ta en bild på hela fasaden, utan att gå in på SCA området. Om du tar bilden precis vid staketet bredvid motorvägen, så ser det ut som att marken ligger lite högre än omgivningen. Försök att zooma in byggnaden.

Vid 2 längre fram mot byggnaden, kan Du ta bild på fasaden, så att vi får detaljbilder på Plannjaplåten (typ 20x20m) som sitter på väggen. Om Du kan få fram bra bilder på denna byggnad så kan vi använda bilderna till resten av ALLA de byggnader som finns inne på området!!

Logotyper och varumärken finns på internet...

PS/ När jag gjorde min Dalaresa, från Älvdalen ner till Avesta Krylbo, så fotade jag väl över 400 bilder. Så ju fler bilder du fotar desto bättre!! /DS
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Capture30533.jpg (183.2 KB, 113 visningar)

Senast redigerad av wase den 2017-12-08 klockan 13:31.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 16:27   #125
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 470
Standard

Jag har ingen riktigt kamera. Kanske går bra med min mobil Samsung 7.
Kanske med hög upplösning istället för zoom.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-09, 09:34   #126
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 412
Standard

Hej.
Prova att fotografera en byggnad i närheten innan du far iväg till Edet.
PM:a mig dessa bilder, så ska jag ge dig en hint om det fungerar med Samsung7:an...
Lycka till Totte!!!
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-10, 16:32   #127
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 412
Standard

Sådär Totte!
Din orginalbild lite förminskad, samt den textur jag har gjort med hjälp av din bild.

Lite pyssel i Photoshop att räta upp byggnaden samt få bort alla träd mm.
Det går alltså att använda mobilen med hög upplösning om man fotar rätt!!!

Såå, nu ska jag bygga lite 3D-objekt... Leverans troligtvis nästa helg...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg JWK-SCA-Lilla-Edet-ojustera.jpg (197.8 KB, 77 visningar)
Filtyp: jpg JWK-SCA-Lilla-Edet-orginal-.jpg (254.4 KB, 77 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-10, 18:29   #128
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 470
Standard

Härligt!
Högsta upplösning för min mobil Samsung 7 är på 4032x3024.

Senast redigerad av Totte den 2017-12-10 klockan 22:49.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-10, 20:06   #129
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Sweden, Uddevalla
Inlägg: 702
Skicka ett meddelande via Skype™ till marmar
Standard

Kul att höra att det löste sig!
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-15, 14:03   #130
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 412
Standard

Totte.
Se tråd http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...883#post309883
post 868.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:26.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009