Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om 3D-design

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-06-30, 00:45   #1
AlexSuperHD
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2015
Ort: Gävle
Inlägg: 149
Post Vill göra 3D Objekt

Hallå där!

Tänker börja med att göra egna 3D objekt till mitt lilla rutt-bygge, men jag kan inget utav sånt här. Vet någon vad det finns för bra 3D program som man skulle kunna använda sig av? Helst ett som inte kostar något.

Tack i förhand!
__________________
//Alexander



Här streamar jag ibland mitt rutt bygge
AlexSuperHD besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2015-06-30, 01:15   #2
FingerDatPat
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2014
Ort: Kastrup
Inlägg: 25
Standard

Blender er et godt program og det er gratis. det er på steam.
FingerDatPat besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-30, 13:01   #3
AlexSuperHD
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2015
Ort: Gävle
Inlägg: 149
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av FingerDatPat Visa inlägg
Blender er et godt program og det er gratis. det er på steam.
Tack! Håller på och testar det nu.
__________________
//Alexander



Här streamar jag ibland mitt rutt bygge
AlexSuperHD besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-30, 13:11   #4
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Blender är ett bra program. Använder däremot det inte primärt själv, men har testat det en del och för art vara gratis så är det riktigt kraftfullt. Personligen föredrar jag Maya.

Vet dock inte hur det är med exporterande till de olika simulatorerna.
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator

Senast redigerad av AlleDahlle den 2015-06-30 klockan 13:13.
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-30, 13:17   #5
AlexSuperHD
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2015
Ort: Gävle
Inlägg: 149
Standard

Ja, men nu gäller det bara att jag får lära mig hur man gör en 3D modell av en byggnad som jag har. Har sökt efter tutorials men ingen verkar bra.
__________________
//Alexander



Här streamar jag ibland mitt rutt bygge
AlexSuperHD besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 20:14   #6
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 363
Standard

Blender är nog ett bra val om det skall vara gratis, dessutom så finns det mängder med tutorials på nätet.

Ex:
https://cgcookie.com/blender/2010/12...ng-a-building/ (Lite äldre version av Blender och med engelska mått, men det bör fungera bra att följa även med senaste versionen)

Eller BlenderGuru har mycket bra material, dock inte så mycket om modellering just:
http://www.blenderguru.com/tutorials...n-part-1-of-2/

Men börja med att lära känna Blender som program först:
https://cgcookie.com/blender/cgc-cou...for-beginners/
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-02, 00:26   #7
AlexSuperHD
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2015
Ort: Gävle
Inlägg: 149
Standard

Tack! Ska kolla på dessa.
__________________
//Alexander



Här streamar jag ibland mitt rutt bygge
AlexSuperHD besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-02, 12:54   #8
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 178
Standard

Här finns en serie tutorials om Blender.

/Micke
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-11-30, 07:36   #9
AuroraUsa
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2017
Ort: Malmo
Inlägg: 4
Standard

Hej, har tittat påTrimble 3D Warehouse-filmen. När jag ska göra likadant IRL ser det annorlunda ut i mitt galleri. Jag har Google 3D Warehouse, klickar på den och kommer till en sida där man måste göra inloggning.
Karin har Trimble 3D Warehouse på sin inloggning och kommer dit direkt https://wezom.mobi/.

Vad har jag missat?

Tacksamt för svar lite snabbt, ska ha 3D-genomgång med kollegorna och håller på att läsa in mig.
AuroraUsa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:40.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009