Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > 3D-design - DTG - Train Sim World

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-10-27, 10:46   #1
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 714
Standard Statiskt signal

Hej!
Kan någon fixa denna signal åt mig? Bara statiskt. Röd släkt och vit påtänd.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2019-10-11 13.44.22.jpg (287.2 KB, 193 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2020-10-27 klockan 10:47.
Totte besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2020-11-02, 10:35   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 714
Standard

Va, 140 har läst och ignorerat. Ingen som vill ställa upp åt mig och andra ruttbyggare?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-02, 15:37   #3
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Va, 140 har läst och ignorerat. Ingen som vill ställa upp åt mig och andra ruttbyggare?
Men du kan väl inte på fullt allvar tro att det är 140 stycken 3D-byggare som läst?

Jag är inte 3D-byggare och läste posten igår och tillhör således en av dom 140 som ignorerade det hela. Vad ville du att jag skulle göra när jag inte kan bygga signalen åt dig? Skulle jag få godkänt om jag skrev "God Jul!"?

Du får det att låta som att alla som läser kan lösa problemen och att alla mer eller mindre bara ignorerar allt du gör. Med sådana poster kan jag förstå att ingen bryr sig av dom som kan, förutom att det är helg och att dom kanske har ett liv som inte bara innebär TS.

Kontakta dom som bygger direkt istället för att skriva en post i forumet som dom kanske aldrig läser. Det finns funktioner för det i forumet.
__________________

Mvh, Roger

Senast redigerad av Rogge den 2020-11-02 klockan 15:38.
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-02, 17:42   #4
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 514
Standard

Håller med. På detta sätt får du ingen att bygga någonting.
Ska man bygga realistiska rutter så måste man även lära sig att bygga 3d saker.
eller bara ta vad som finns i andra rutter ( som man får ta av )
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-02, 20:17   #5
germundal
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Linköping, Sweden
Inlägg: 403
Standard

Om vi nu tänker att det inte finns någon tillgänglig 3d-byggare för tillfället, vilket det inte verkar göra. Och istället använder oss av vad som redan finns, (om vi nu inte vill börja fixa med 3D själva) så har vi ju två signaler som skulle kunna fungera tills att vi nu har en riktig modell.

Stopplyktan är signalen jag använder på min bana, den har endast 1 lykta men den duger. Den lyser rött eller ingenting vilket jag tycker passar okej.
Det andra som redan finns och kommer närmast utseendemässigt är ju tvåskens försignal, dock med blinkande vitt och blinkande grönt. Man skulle kunna peta runt lite i filerna, (något jag vet Hgv är rätt bra på ) och försöka ändra till fast vitt eller fast rött och måla bort vita kanterna.

Det är inte perfekt, men det är mer än inget. Det är brist på mycket för svenska ruttbyggare och självklart tycker jag det är synd, men jag håller igång mig själv genom att lösa saker på andra sätt med te.x mina repaints och liknande.
__________________
ArvidG03SWE

>Project Södra Stambanan + Discord
>Repaints


Senast redigerad av germundal den 2020-11-02 klockan 22:37.
germundal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-03, 01:52   #6
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 771
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av germundal Visa inlägg
Det andra som redan finns och kommer närmast utseendemässigt är ju tvåskens försignal, dock med blinkande vitt och blinkande grönt. Man skulle kunna peta runt lite i filerna, (något jag vet Hgv är rätt bra på ) och försöka ändra till fast vitt eller fast rött och måla bort vita kanterna.
Jag har faktiskt tänkt på det också. Att få lamporna att lysa/släckas som man vill borde vara ganska lätt att fixa, men så vitt jag förstår går det inte att byta färg på lamporna utan att ha tillgång till 3D-källfilerna. Eller någon kanske vet om det går?

Sedan har jag lite svårt att se varför man ska lägga ner tid på just denna signal, som verkar vara någon sorts specialare (kanske har man tagit en gammal försignal, målat om skärmen och kopplat om den!). De flesta brosignaler har ju bara en ljusöppning, vilket är enligt regelboken.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-03, 09:34   #7
germundal
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Linköping, Sweden
Inlägg: 403
Standard

Vet faktiskt inte hur det är med antal lyktor. Jag hittade detta på postvagnen: https://www.postvagnen.com/sjk-forum...ds-brosignaler

Just idag är det tvåskenare på bron i Norsholm där SSB korsar Göta kanal, samt Trollhättan, Töreboda och Motala. När det gäller enskenad signal så finns ju V signalen, dock fungerar den ju på ett annat sätt. Eller stoplyktan såklart...
__________________
ArvidG03SWE

>Project Södra Stambanan + Discord
>Repaints


Senast redigerad av germundal den 2020-11-03 klockan 09:39.
germundal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-03, 10:17   #8
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 714
Standard

Signalen lyser fast vit hela tiden tills bron öppnar och visar fast rött.
Eftersom simulator bron inte rörs, behöver inte ha signallänkar till.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-11-03, 11:37   #9
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 771
Standard

Ska man inte ha någon signallänk så behövs det ett annat sätt att få signalen att lysa (då är det så att säga ingen signal längre i simulatorn utan bara en lampa). Det är säkert inte omöjligt men jag har ingen aning om hur man går till väga. Och som sagt, om någon duktig byggare känner sig manad att bygga nya objekt till TS så finns det väl bra mycket mer akuta grejer än brosignaler...

Citat:
Ursprungligen postat av germundal Visa inlägg
Vet faktiskt inte hur det är med antal lyktor. Jag hittade detta på postvagnen: https://www.postvagnen.com/sjk-forum...ds-brosignaler
Jaha, det finns många olika varianter alltså. Det kanske var fel att säga att de flesta har en ljusöppning, men det är i alla fall så som brosignal beskrivs i TTJ. Tunnelportssignal beskrivs däremot med två ljusöppningar (samma modell som en tvåskens huvudljussignal).
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-03-24, 20:52   #10
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 714
Standard

Att fixa STATISK objekt är väl enkelt för de som sysslar med 3D. Jag kan det inte.
Två-skensignalen skall bara lysa vitt och röd släckt enligt bild.
Är superglad om nån fixar.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-11, 19:42   #11
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Well, jag blev sugen på att ge TS lite kärlek och tänkte hjälpa till.

Just brosignalen såg ju enkelt ut. Bara att ta F2:an som bas, ändra sökväg för olika texturfiler och... voilá!

Återstår att göra repaints av själva skärmen och eventuellt kringgå "Missing texture" för lampa 2 utan att få spelet att krascha sig.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20210411192551_1.jpg (212.6 KB, 69 visningar)
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-11, 21:38   #12
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Germundal hjälpte mig måla om signalen. Allt som återstår är att flytta den från en testmapp till swedenv2 och trixa med child-objekten så det finns varianter färdiga med stolpar.

(Varför SwedenV2? jo för att även järnvägsbroarna över Södertälje Kanal och den vid Kungsör i projekt mälardalen använder samma brosignaler.)

Min hjärna blev alldeles mör så jag fixar färdigt allting imorgon.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20210411202126_1.jpg (232.8 KB, 61 visningar)
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-12, 01:37   #13
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Det blev klart fortare än jag trodde!

Download: http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...060#post320060
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-12, 13:11   #14
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 714
Standard

Hej!
Tusentack Adde och Germundal för ni fixade dem!
Jag är supernöjd
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20210412125532_1.jpg (217.8 KB, 55 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-04-12, 21:40   #15
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 791
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Blev snyggt.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:09.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009