Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > 3D-design - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-03-23, 12:07   #1
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Question Vagn 2000/C20:n, kan detta bli av...?

Den senaste tiden har jag blivit en aning bättre på 3D-programmering av tåg, och med det sagt vill jag testa mina kunskaper och skickligheter på en SPRILLANS NY version av Vagn 2000/SL C20:n.
Så min fråga är: Har jag gjort rätt med själva bilderna på skärmdumparna?







__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 15:28   #2
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Jag vill inte hämma ditt byggintresse, men C20 finns ju redan och får inga fel TANE, men går inte att köra i CAB-mode? SVoyager gjorde den en gång och att få den att fungera i TANE vore ju en utmaning - det är nåt med aktiveringsnyckeln på bild 3 ???? Allt är Trainz.build 2.4
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2017-03-23 141224.jpg (139.1 KB, 240 visningar)
Filtyp: jpg 2017-03-23 141638.jpg (141.9 KB, 241 visningar)
Filtyp: jpg 2017-03-23 141712.jpg (225.9 KB, 240 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 15:36   #3
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Ja, om du vill ha det så när du modellerar, så visst!

Det finns två sätt att använda sig av ritningar som bakgrund i Blender. Dels det sättet som du gör nu, genom att göra en box och mappa ritningen på boxen. Det är standardsättet i de flesta andra 3D-program, som 3DsMax. Men i Blender finns en inbyggd funktion som gör detta lite bättre och smidigar i mitt tycke.
Den finns beskriven i denna video, runt 5:15:
https://youtu.be/ZtSh4Yedafg?t=5m15s

Med detta blir ritningen ingen egen mesh, utan bara en bakgrundsbild. Det har flera fördelar; dels behöver du inte bry dig när du exporterar för att ritningen ska komma med i exporten till Trainz, du behöver inte oroa dig för att du ska deformera planet du placerat ut ritningen på så att ritningen blir ihoptryckt utan att du märker det och så kan du inte av misstag råka markera och flytta ritningsobjektet. Men så är det ju lite mer begränsat då ritningen bara syns från vissa riktningar och alltid är längst bak man kan inte flytta ritningen så den skär modellen som man kan med en meshritningsbox som du gjort till exempel.
Vad man sedan väljer är ju helt upp till eget tycke.

Tillvägagångssättet med denna metod är ganska liknande. Sätt ut en box och gör om den till samma dimensioner som det du vill modellera. Byt till wireframe mode så du ser igenom boxen. Placera ut ritningarna som bakgrundsbilder i de olika perspektiven och använd boxen för att få rätt storlek. Sedan kan du bara ta bort boxen eller gömma den i ett eget lager om du inte vill se den mer.

Förresten, jag har ju noll koll på dessa moderna tingestar, men finns det inte redan en C20 till Trainz? (Självklart hindrar det ju inte att du själv bygger en!)
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 15:47   #4
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 179
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Jag vill inte hämma ditt byggintresse, men C20 finns ju redan och får inga fel TANE, men går inte att köra i CAB-mode? SVoyager gjorde den en gång och att få den att fungera i TANE vore ju en utmaning - det är nåt med aktiveringsnyckeln på bild 3 ???? Allt är Trainz.build 2.4
Vill minnas att skalan på C20 inte stämde helt. Att den var för kort eller något sånt.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 16:22   #5
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Standard Helt rätt Bengan!

Citat:
Ursprungligen postat av Bengan Visa inlägg
Vill minnas att skalan på C20 inte stämde helt. Att den var för kort eller något sånt.
Och det är därför jag vill ändra på det.
Som jag har förstått det rätt måste man skala modellen i 3D-programmet, men inte i Asset.X/CCP (Content Creator Plus)???
__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 16:28   #6
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Anton93sthlm Visa inlägg
Och det är därför jag vill ändra på det.
Som jag har förstått det rätt måste man skala modellen i 3D-programmet, men inte i Asset.X/CCP (Content Creator Plus)???
Ja, det stämmer. Så länge du inte har tillgång till original-3D-filerna så är det bara till att göra en egen modell.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-23, 16:39   #7
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Thumbs up Då vet jag det!

Citat:
Ursprungligen postat av korvtiger Visa inlägg
Ja, det stämmer. Så länge du inte har tillgång till original-3D-filerna så är det bara till att göra en egen modell.
Tack för svaret!
__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-24, 17:15   #8
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengan Visa inlägg
Vill minnas att skalan på C20 inte stämde helt. Att den var för kort eller något sånt.
Du har nog rätt Bengan, gjorde en liten slafsig uppmätning av en c20-ehet.
Normalt var 3 eheter kopplade som ett tåg och skall då vara 139,5 m långt.
Min bild visar att varje vagn, i runda slängar, var ca. 1,2 m längre.

Anton, SL hotar ju med att komma med C30 nästa år, det vore kanske nått för dig att projektera ?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg c20.jpg (119.7 KB, 220 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-24, 17:21   #9
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Exclamation Det är mycket möjligt, MEN...

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Anton, SL hotar ju med att komma med C30 nästa år, det vore kanske nått för dig att projektera ?
Jag vill verkligen göra det HÄR.
Och om det blir hinder eller nåt annat så har jag OneDrive som backup.
__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-24, 17:34   #10
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Anton93sthlm Visa inlägg
Jag vill verkligen göra det HÄR.
Och om det blir hinder eller nåt annat så har jag OneDrive som backup.
Du gör precis vad du tycker, jag skall inte lägga min feta näsa i blöt längre!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-24, 17:40   #11
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Thumbs up

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Du gör precis vad du tycker, jag skall inte lägga min feta näsa i blöt längre!
Det är lugnt! Haha!
__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-29, 12:52   #12
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Arrow Screenshots!







__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-30, 13:27   #13
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Arrow Screenshots på interiören!



__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-04-01, 13:34   #14
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Arrow Screenshots!



__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-04-02, 10:30   #15
Anton93sthlm
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Bromma, Stockholm
Inlägg: 322
Skicka ett meddelande via MSN till Anton93sthlm Skicka ett meddelande via Skype™ till Anton93sthlm
Standard Utsidan!

__________________
Det finns både gott och ont med Trainz.
Bygger T-baneprojektet STHLM.
Anton93sthlm besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
c20, sthlm, tane, tunnelbanan sthlm

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:45.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009