Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Downloads

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-06-13, 15:20   #16
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Unhappy

Får inte Värmefinkan att fungera i Trainz 2009. Någon som vet hur jag kan göra?

Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-13, 16:47   #17
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emilz43 Visa inlägg
Får inte Värmefinkan att fungera i Trainz 2009. Någon som vet hur jag kan göra?

Kanske, om du beskriver vad som är problemet !!!!!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 00:22   #18
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

Står frågetecken och röda utroppsteckan framför: kuid numrerna om man går in i Asset Dependencied. Visar man dem i mainlist, är det röda utroppsteckan framför: 2axlar bromsad, markskugge bibliotek och texturegroup.
Sedan är gult utropstecken framför f5boggi

Senast redigerad av Emilz43 den 2015-06-14 klockan 00:25.
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 12:01   #19
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Gå in till de 3 asseten och kolla "view errors..." och tala om vilka felen är !!!!
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 17:14   #20
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

På det med röda utropstecken står det såhär: Error: This asset has a trainz-build number which is not recognised by this tool. Det är markskuggebibliotek, Engineconfig 2axlar bromsad och Sv1 texturegroup.

F5 boggi, med det gulmarkerade utropstecknet saknade bara tidsepok, vilket jag lyckades rätta till.

Senast redigerad av Emilz43 den 2015-06-14 klockan 17:21.
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 17:24   #21
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard Mycket skumt ?

Normalt fungerar trainzbuild 3.3 till TRS2009. Prova med att ändra taggen trainbuild i config till 3.1 , det kanske hjälper?
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 17:34   #22
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

Det står 3.1 nu.
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 18:25   #23
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 966
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emilz43 Visa inlägg
Det står 3.1 nu.
Antingen får du ändra till 3.1 i config.text filen på dom grejorna som har röda utropstecken, eller så får du uppdatera din version av TS2009 (rekommenderas starkt).

Gula utropstecken är bara varningar, dom kan man strunta i om man vill, grejorna funkar ändå.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 19:08   #24
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

Ändra till 2.9 och då fick jag bort utropstecknen. men nu ser det ut såhär.
Provade att ladda ner T41an också och vart lika dant där.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Trainz.jpg (184.1 KB, 235 visningar)
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 21:53   #25
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Allt du behöver finns här:

http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=34609
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-19, 15:47   #26
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

Nu har jag lyckas fin Sv1an i spelet. Ändrade trainz-build nummret till 2.9 så fick jag det att funka. Men den blir genomskinlig. Likadant z43an.
Går det att åtgärda på något sett?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg image1.JPG (145.1 KB, 200 visningar)
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-20, 11:10   #27
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 966
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emilz43 Visa inlägg
Nu har jag lyckas fin Sv1an i spelet. Ändrade trainz-build nummret till 2.9 så fick jag det att funka. Men den blir genomskinlig. Likadant z43an.
Går det att åtgärda på något sett?
Kolla i den här tråden http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=31637 så hittar du nog lösningen på ditt problem.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-06-20, 14:08   #28
Emilz43
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2014
Ort: Malmbäck
Inlägg: 8
Standard

Okej, tack för hjälpen
Emilz43 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-18, 16:49   #29
Fulvio53
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Italy
Inlägg: 13
Standard Mesh-Table

Citat:
Ursprungligen postat av dma09 Visa inlägg
Hej! Undrar om någon vet vad man ska göra åt detta:
Faulty: Markskuggebibliotek <kuid:67375:101201>
och den säger:Error: Required container 'mesh-table' is missing.
Tack på förhand.
Prova a guardare dentro al file.Aprilo in explorer o in ccp e guarda se esiste la mesh,che è un file con estensione pm o IM. Se è in pm bisogna convertirla in IM che è la nuova Mesh.Allora devi fare così se Trainz Mesh Viewer2 e quest'altro PM2IM non ce l'hai ,li devi scaricare.Poi con il PM2IM converti la mesh cliccando due volte sul file pm vedrai che la mesh verrà convertita in IM.Una volta fatto se sei in explorer devi aprire il file in ccp andare nel mini-menù dove c'è traincar,aprire tutta la scaletta delle voci dove c'è mesh-table cliccare lì si aprirà una finestra clicca sul pulsantino vedrai la mesh IM che prima non vedevi la selezioni e in più gli metti la spunta su auto create clicchi sulla mesh e confermi .Fai refresh per vedere se ci sono errori,dopodichè salvi e esci e confermi. Il gioco è fatto.I trainz dal 2009 in poi non supportano più le vecchie meshes,per cui bisogna fare così.Ciao Il trainz mesh viewer ti serve solo per vedere come è fatta la mesh.

Senast redigerad av Fulvio53 den 2015-07-18 klockan 16:50.
Fulvio53 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-18, 21:09   #30
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 104
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulvio53 Visa inlägg
Prova a guardare dentro al file.Aprilo in explorer o in ccp e guarda se esiste la mesh,che è un file con estensione pm o IM. Se è in pm bisogna convertirla in IM che è la nuova Mesh.Allora devi fare così se Trainz Mesh Viewer2 e quest'altro PM2IM non ce l'hai ,li devi scaricare.Poi con il PM2IM converti la mesh cliccando due volte sul file pm vedrai che la mesh verrà convertita in IM.Una volta fatto se sei in explorer devi aprire il file in ccp andare nel mini-menù dove c'è traincar,aprire tutta la scaletta delle voci dove c'è mesh-table cliccare lì si aprirà una finestra clicca sul pulsantino vedrai la mesh IM che prima non vedevi la selezioni e in più gli metti la spunta su auto create clicchi sulla mesh e confermi .Fai refresh per vedere se ci sono errori,dopodichè salvi e esci e confermi. Il gioco è fatto.I trainz dal 2009 in poi non supportano più le vecchie meshes,per cui bisogna fare così.Ciao Il trainz mesh viewer ti serve solo per vedere come è fatta la mesh.
Försökte översätta detta till svenka med Bing, det blev om möjligt ännu obegripligare:

"Prova att leta inne i filen. Öppna den i explorer eller KKP och se om det finns ett nät, vilket är en fil med ett pm eller IM. Om du måste konvertera den till pm IM är nya maskor, måste du göra så om Trainz Viewer2 Mesh och denna andra PM2IM inte har det kan du hämta dem. Sedan ser du med konvertera PM2IM maska genom att klicka två gånger på filen pm att maskan kommer att omvandlas till IM. När du är klar om du vill öppna Filutforskaren i KKP gå in mini där det är menyn, öppna alla traincar lineupen av rubriker där det finns mesh-tabell klicka där ett fönster Klicka på knappen ser du IM mesh innan du inte se valen och dessutom sätta bock på auto skapad mesh och klicka på bekräfta. Du uppdatera för att se om det finns fel, och sedan spara och avsluta och bekräfta. Spelet är gjort. Trainz från och med 2009 stöder inte längre de gamla maskor, för vilka det är nödvändigt att göra så. Hej mesh tittaren behöver du trainz bara för att se hur maskor görs."
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
diesellok, linjelok

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:17.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009