Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om 3D-design

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-03-18, 23:14   #1
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard [WIP]Dm3

Hejsan, här vare mycket länge sen man hängde men alltid lika kul att kolla igenom forumet Jag har gått och lärt mig lite 3d program på senare dagar och fick för mig att börja göra ett Dm3 lok och ville gärna visa er hur det ser ut än så länge. Jag försöker återskapa loket så gott jag kan från diverse bilder som man hittat på nätet osv. Skulle ni sitta på nå bra bilder får ni gärna dela med er


Ulfen125 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 07:51   #2
vadokunvot
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sävsås, Hyltebacken
Inlägg: 422
Standard

Snyggt
__________________
Mange
vadokunvot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 15:25   #3
newS
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Ostfreesland/Tyskland
Inlägg: 562
Standard

Wow. Very detailed.

How many polygons (triangles) have does the model?

I have also made this locomotive. But with less polygons.

klick on the image to enlarge:
Screenshot from RailWorks/Train Simulator 2012
__________________
newS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 19:46   #4
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av newS Visa inlägg
Wow. Very detailed.

How many polygons (triangles) have does the model?

I have also made this locomotive. But with less polygons.

klick on the image to enlarge:
Screenshot from RailWorks/Train Simulator 2012
Ah hello newS, This is the high poly version of it which I will later on bake normal maps and such from to a low poly. Actually it was pretty much your work that inspired me to start working on the train from the beginning
Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 20:23   #5
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 4 005
Standard

Inte för att vara spydig, eller nått´sånt, men bygger du loket för att det ska bli tillgängligt till någon av tågsimulatorerna, eller vill du bara visa upp dina "färdigheter"??
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 20:53   #6
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ekankal Visa inlägg
Inte för att vara spydig, eller nått´sånt, men bygger du loket för att det ska bli tillgängligt till någon av tågsimulatorerna, eller vill du bara visa upp dina "färdigheter"??
Jag är ju väldigt sugen på att få in den i nån av simulatorerna, själv har jag bara trs 2009 liggandes. Är lite sugen på att prova på Railworks 3 efter att ha kollat bilder men det hela beror på hur svårt de är att få in osv
Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 21:03   #7
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Ulfen125 Visa inlägg
Jag är ju väldigt sugen på att få in den i nån av simulatorerna, själv har jag bara trs 2009 liggandes. Är lite sugen på att prova på Railworks 3 efter att ha kollat bilder men det hela beror på hur svårt de är att få in osv
Det ser riktigt bra ut. Att få in modeller i Railworks är svårt till en början som är till stor del beroende på taskig dokumentation. Men det finns flera här som självklart hjälper till om det är något du skulle behöva hjälp med.
Lycka till med fortsättningen!
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 21:40   #8
spyfrog
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Gävle
Inlägg: 1 535
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Ulfen125 Visa inlägg
Jag är ju väldigt sugen på att få in den i nån av simulatorerna, själv har jag bara trs 2009 liggandes. Är lite sugen på att prova på Railworks 3 efter att ha kollat bilder men det hela beror på hur svårt de är att få in osv
Å andra sidan så har ju Railworks redan en DM3:a men inte Trainz om jag kommer ihåg rätt?
Btw, för att vara nitisk så är det du modellerat här ett lok av litt Dm. Dm3 är rent tekniskt den mittdel utan hytter som sitter mellan två Dm....

Senast redigerad av spyfrog den 2012-03-19 klockan 21:42.
spyfrog besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 21:58   #9
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 588
Standard

Riktigt fint bygge ser det ut att bli!

Citat:
Ursprungligen postat av spyfrog Visa inlägg
Å andra sidan så har ju Railworks redan en DM3:a men inte Trainz om jag kommer ihåg rätt?
Btw, för att vara nitisk så är det du modellerat här ett lok av litt Dm. Dm3 är rent tekniskt den mittdel utan hytter som sitter mellan två Dm....
Det finns en Dm(3)a till Trainz, men den är väl rätt gammal nu. Men har sett bilder från ekan att han gjort snygga ommålningar på den!
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-19, 22:23   #10
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av spyfrog Visa inlägg
Å andra sidan så har ju Railworks redan en DM3:a men inte Trainz om jag kommer ihåg rätt?
Btw, för att vara nitisk så är det du modellerat här ett lok av litt Dm. Dm3 är rent tekniskt den mittdel utan hytter som sitter mellan två Dm....
Kul att ni gillar det, anledningen till att jag är sugen på att få in den i Railworks 3 är att såvitt ja sett är det simulatorn som med högst kvalitet rent grafiskt och verkar ha stöd för den lite nyare "next gen" grafiken så att säga
Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-21, 22:49   #11
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

En liten update, äre någon som har bra bilder på hur det röda partiet i bilden ser ut? har försökt kolla google men har tyvärr inte hittat något som ger en klar bild

Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-25, 23:10   #12
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

En liten update, har börjat på low poly osv. De har desvärre gått rätt segt fram pga brist av tid och referens material men newS hjälpte mig lite på traven så de har ja han o tacka för!

Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-26, 15:05   #13
henrik645
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2010
Ort: Nacka
Inlägg: 375
Standard

Snyggt! Vilket 3d-program använder du förresten?
__________________
Henrik.V
henrik645 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-26, 15:24   #14
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av henrik645 Visa inlägg
Snyggt! Vilket 3d-program använder du förresten?
Tackar, sitter med maya
Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-03-27, 22:58   #15
Ulfen125
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Falun
Inlägg: 14
Standard

Inte mycket till update men hinner inte med mycket på vardagarna tyvärr, har fixat lyktor där fram och lagt till mer på mitten partiet vid hjulen

Ulfen125 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:06.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009