Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > N3V Trainz > Landskapsdesign - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-05-30, 13:38   #31
Json
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: At the east side of nothing
Inlägg: 1 024
Standard

Hej! RadioMobile verkar ha bytt filnamn på zippen, någon som vet det nya?

EDIT: Ingen som vet?




Json besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-06-09, 21:58   #32
sjonas
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Solna , Sweden.
Inlägg: 289
Standard

Hej

Det jag undrar är hur jag gör för att få plan mark och inte några höjder alls och ha endast karta som texur? har testat att inte fylla i Height Map: spalten men det funkar inte för då kommer det upp ett meddelande.... Det är nog jag som missat något...

EDIT: Ingen som vet varav 30 St som kollat tråden ? , Skulle gärna vilja starta på den rutt jag vill börja bygga på. Som inte använder nån av RadioMobiles sattelit (kart) bilder

Mvh Jonas


http://home.tiscali.se/svenskatagbilder/
sjonas besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-08-30, 16:22   #33
Demon
Junior Member
 
Reg.datum: Oct 2002
Ort: , , .
Inlägg: 5
Standard

jag får bara upp en grå bild när jag försöker följa beskrivningarna. Vag gör jag för fel?
Demon besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-09-17, 18:27   #34
MatsH
Månadens bild - Mars 2005
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Leksand
Inlägg: 1 177
Standard

Hallå Mats!
Jag har äntligen kommit mig för att prova detta. Jag följde din tutorial och det gick som på räls, inga problem alls. Tack så mycket för detta.

mvh .... Mats

Den som vill kan ju få gissa vilken stad jag koncentrerat mig på. (vagnarna gör det nog ganska lätt). [)]
MatsH besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-09-22, 10:10   #35
MatsH
Månadens bild - Mars 2005
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Leksand
Inlägg: 1 177
Standard

Hej!
Är det någon som vet någon bra sida för att hitta koordinater för olika städer i Sverige? När jag gjorde kartan över Nynäshamn för några dagar sedan så fungerade http://www.calle.com/world/SW/ alldeles utmärkt, men nu är det bara en världsomspännande lista över hotell på den sidan.

mvh .... Mats

EDIT: Hittade ett sätt att få tag på koordinater. Det är bara att gå på google.se och söka på t.ex. "koordinater Uppsala" så får man lat och long för Uppsala i den första träffen.

MatsH besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-09-22, 15:30   #36
holol
Senior Member
 
Reg.datum: Nov 2003
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 278
Skicka ett meddelande via MSN till holol
Standard

hej när ja använder dem så tycker jag att det e jätte breda texturer eller hur man nu ska säga man ser so inte spåren och sånt nå bra
[}] E de så för er också
holol besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-10-02, 09:14   #37
Kiefer
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 223
Standard

Här kommer en bra länk till en ”kartsida” för er som undrar vilka koordinater ert valda Svenska område har.
Man kan även zooma in ner till terrängkartenivå, skriva ut, söka på koordinater, samt hämta koordinater för valt område.

http://www.gis.lst.se/lanskartor/


Harry
Kiefer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-12-02, 18:58   #38
dj henke
Member
 
Reg.datum: Oct 2004
Ort: Sweden
Inlägg: 67
Skicka ett meddelande via MSN till dj henke
Standard

kan inte ladda ner från http://trainz.luvr.net/ har nån hog100.zip och hog118.zip?
dj henke besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-01-25, 17:12   #39
jswmusic
Nybörjare
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Skutskär, , Sweden.
Inlägg: 35
Skicka ett meddelande via MSN till jswmusic
Standard

[quote]Tidigare skrev emges

Jag har senaste tiden testat att använda sk DEM-data för att göra realistiska kartor i TRS2004. Jag tror det är ett klart intressant alternativ för de som vill göra en bana från verkligheten och få höjderna i landskapet på ett enkelt sätt. Dessutom kan man på samma gång få en detljerad karta ovanpå som textur om man vill. Det är då väldigt enkelt att placera ut objekt där de verkligen skall vara.
utan att överdriva kan jag väl säga att bättre förklaring än vad den sidan ger får man leta efter! Jäkligt kul att att jobba utifrån de kartor man laddar ner och det är inte särskilt svårt! Nä tack till den som skrev sidan, du e bäst!!!
jswmusic besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-06-01, 20:25   #40
Andreas W
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: ,Västerås, Sweden.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Andreas W
Standard

Problem, Problem
Har lyckats skapa karta och få fram den i Surveyor, då börjar problemet.
Vägarna och spåren ligger i kuperade dalar, medans resten av terrängen är jämnt uppbyggd.
Bilden visar där spåret går och det ska inte vara kuperat där!!!

Andreas W


Tydligen så blir även namnen på de olika vägarna ingraverade i marken. Är det meningen att det ska bli så??
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Image1.jpg (45.8 KB, 366 visningar)

Senast redigerad av Andreas W den 2005-06-01 klockan 22:04.
Andreas W besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-06-11, 17:53   #41
Andreas W
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: ,Västerås, Sweden.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Andreas W
Standard

Använder mig av Adobe Photoshop för att redigera kartan.
Det jag inte får någon ordning på är hur man byter lager så att jag får fram SRTM kartan istället för MapPoint, då jag har lagt ihop de två??

Andreas W
Andreas W besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-06-12, 13:26   #42
Carlj
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Vadstena, , Sweden.
Inlägg: 34
Standard

Hej
Jag har nog en annan version, men för mig finns show layers i View menyn.
Sen är frågan om det är samma för dig.
Mvh Carlj
Bifogade bilder
Filtyp: jpg show layers.jpg (16.5 KB, 345 visningar)
Carlj besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-06-12, 20:51   #43
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Carlj
Hej
Jag har nog en annan version, men för mig finns show layers i View menyn.
Sen är frågan om det är samma för dig.
Mvh Carlj
Carlj: Ser ut som du har en enklare variant av Photoshop, kanske den som heter Elements: http://www.adobe.se/products/psprelements/main.html

"Riktiga" Photoshop CS har inte de ikonerna:
http://www.adobe.se/products/photoshop/main.html

Andreas W: Har du lagt dem som två separata lager ovanpå varandra i Photoshop? Då är det bara att klicka det lilla ögat i menyn för att visa/dölja det lager du vill. Du kan även dra lagren för att bestämma vilken som skall vara överst osv. Har du dock lagt ihop lagren till ett och stängt/öppnat filen så är det kört.

Jag brukar alltid ta en kopia på ett lager och sedan dölja originalet och justera på kopian. Då har man alltid originalet kvar i psd-filen och kan lätt gå tillbaka.

Ett annat användbart knep är att hålla nere Ctrl och klicka namnet på ett lager i listan för att markera all information i det lagret osv. Finns en massa saker bra funktioner att använda med olika tangentkombinationer.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Untitled-1.jpg (75.4 KB, 339 visningar)
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-06-13, 15:57   #44
Andreas W
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: ,Västerås, Sweden.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Andreas W
Standard

Funktionen med "ögat" visste jag inte om, men den gjorde arbetet mkt lättare.
Perfekt

Andreas W
Andreas W besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2005-08-24, 21:54   #45
Arstuga
Junior Member
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Värmland
Inlägg: 3
Standard DEM SRTM - hur är det nu?

Hej!
Nu på detta forum och ser med stort intresse fram emot att testa att göra kartor mha DEM-SRTM! Däremot verkar den nämnda guiden för hur man gör nu saknas? Kommer inte in på stw.se-sidan alls...

Nån som har den nedladdad och kan skicka över? Tack på förhand i så fall!

MVH
Stefan N.
Arstuga besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Tutorial realistiska landskap Hinken Trainz - Allmänt om Trainz 1 2004-09-17 16:59
Installation av CDP-filer emges Trainz - Allmänt om Trainz 0 2004-01-27 18:38
Svensk addonCD till TRS2004 ! emges Trainz - Allmänt om Trainz 27 2003-12-15 11:59
Lista över fixar i SP1 till TRS2004 Fredrik Trainz - Allmänt om Trainz 1 2003-11-20 18:20



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:09.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009