Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-07-27, 20:58   #1
KBM111
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 103
Standard Y6:or

Jag har förjäves försökt och ladda ned Y 6rna till tranz 2019. Med risk för att verka okunnig ber jag om hjälp med hur man skall göra. Får besked: errors and 27 warnings
__________________
kbm
KBM111 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2019-07-28, 00:51   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 095
Standard

Vad använder du för webbläsare? Prova Google.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-07-28, 10:19   #3
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Vart har du laddat ner rälsbussarna, på STL's sida, eller...?
Vad får du för felmeddelanden (errors)?
Dom 27 varningarna kan du strunta i, dom gör inte att grejorna inte funkar.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-07-28, 19:28   #4
KBM111
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 103
Standard

Hej!
Först försökte jag föra över dem från tidigare version av trainz (2009). När inte detta gick försökte jag från STL. Får ingen errors bara varningarna. De finns avbildade i "My contens" med röda utropstecken.
__________________
kbm
KBM111 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-07-30, 12:41   #5
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Kan du ta en bild på ett felmedelande i Content Manager (högerklicka på någon av bussarna som har röda utropstecken, och välj "Wiew Errors and Warnings"), så blir det enklare att se exakt vad som är fel.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-11, 19:34   #6
KBM111
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 103
Standard Y6:or

Jag har svårt att ladda ned en bild, men så här står det:
Validating<kuid67375:100198>
VE48:This asset uses an obsolete trrainz-build number. Trainz-builldnumbers below 3.5 are no longer supported.

VE62: Required container `tumbnails´is missing.

Preforming asset precache

Skipping precache valiation as asset is open for edit.
__________________
kbm
KBM111 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 05:26   #7
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Har du testat Vovvens uppdatering utav Y6-familjen med start/stopp funktion.

Finns i denna tråd, på sidan 3 tror jag.

http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=37076

Ska vara felfria för Tane och TRS2019 om jag inte minns fel.

Edit. Sida 4 ska det vara.
__________________
Bengan

Senast redigerad av Bengan den 2019-08-12 klockan 05:29.
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 15:44   #8
KBM111
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 103
Standard

Funkar inte!
__________________
kbm
KBM111 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 16:04   #9
Tjatte
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 206
Skicka ett meddelande via MSN till Tjatte
Standard har du laddat ner rätt version av STL koppel

har du laddat ner rätt version av STL koppel
Tjatte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 16:17   #10
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 264
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av KBM111 Visa inlägg
Jag har svårt att ladda ned en bild, men så här står det:
Validating<kuid67375:100198>
VE48:This asset uses an obsolete trrainz-build number. Trainz-builldnumbers below 3.5 are no longer supported.
Är en varning och kan ignoreras

Citat:
Ursprungligen postat av KBM111 Visa inlägg
VE62: Required container `tumbnails´is missing.
Är ett fel och innebär att det saknas en specifik typ av "container" (behållare), i detta fall "thumbnails" som visar en bild på objektet, bland annat i CM.

En sådan "container" can se ut som nedan.

Kod:
thumbnails
{
  0
  {
    image                               "thumbnail_0.jpg"
    width                               240
    height                              180
  }
}
Image ersätts med den bild som man vill ha med rätt filändelse. Alternativt byter man namn på bilden mot det som står i koden.
Width/Height är storleken på bilden.

Koden ovan kan klistras in som den är, sist i configfilen (eller på annat ställe om man vet vad man gör) med erforderliga ändringar enligt ovan.

Om bilden är felaktig blir det ett annat felmeddelande.

Citat:
Ursprungligen postat av KBM111 Visa inlägg
Preforming asset precache

Skipping precache valiation as asset is open for edit.
Betyder bara att Trainz inte fortsätter med sina valideringar eftersom filen är öppen.

Skälet till varför det inte funkar med Bengans förslag är antagligen att originalfilen är "faulty", om det är samma Y6 som behövs till Vovvens objekt.

Innan du testar att lägga in koden som beskrivs ovan så kan det räcka att testa "revert to original". Ta kopia på configfilen för säkerhets skull innan du börjar på att pilla.
Det går att behålla original configen i samma mapp/fil genom att duplicera den och döpa om den ena filen till något annat t.ex. "config original" då finns den kvar ifall det skulle bli fel.

Tjatte:
Problemet har inget med STL:s koppel att göra.

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 18:31   #11
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Tror att jag har hittat felet.


Kuid:67375:100198 är en tom texturegrupp till Y6-familjen. Som sen har blivit fel, genom att Lennart har råkat göra en Kuid-krock med tunnelbanans SS-SL C texturegrupp.


Kopiera configen och testa med att ta bort Kuid:67375:100198 i Kuid-Table.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Image1.jpg (61.8 KB, 40 visningar)
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 18:53   #12
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 264
Standard

Nu blir jag lite fundersam!

Felet talar om att det saknas en "thumbnail" container, som finns i den asseten.

Kuid:67375:100198 och samtliga filer som har ett beroende till den är felfria hos mig, så jag är skeptisk till Bengans fundering!

Tyvärr ska jag iväg så hinner inte lägga upp någon bild!

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 19:22   #13
KBM111
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 103
Standard

Tack alla för hjälpen!
Jag gjorde som Bengan skrev och då fungerade det, Tack.
__________________
kbm
KBM111 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 19:27   #14
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Laddade hem Y6-familjen från http://www.banbyggarna.se/stl/motorvagnar/page1.html och installerade på nytt. Kuid:67375:100198 blev Obsolute, då jag har henne som Kuid2:67375:100198:1. Tog bort den, då det ändå var en tom texturegrupp. Kuid:67375:100198 är också en tom texturegrupp.

Får inga felmeddelanden vid installation. Har dock inte raderat dom, som jag redan hade installerade. Så det är kanske därför, som jag inte får något felmeddelande.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Image2.jpg (145.8 KB, 39 visningar)
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-08-12, 20:15   #15
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Gjorde en cdp-fil utav Y6-familjen, som jag hade installerad.
Sen raderade jag allt och installerade på nytt Y6-familjen som jag hade hämtat hos http://www.banbyggarna.se/stl/motorvagnar/page1.html
Fick inga felmeddelanden då heller.


Har bara Tane, hur det är i TRS2019 vet jag inte.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:25.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009