Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails

Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-07-14, 13:05   #1
Pson
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Linköping, , Sweden.
Inlägg: 2 663
Skicka ett meddelande via ICQ till Pson Skicka ett meddelande via MSN till Pson
Standard Guide: Cabview till Kustpilen

Hej,

Så här installerar du en realistisk cabview till Kustpilen!



Ladda hem Kustpilen: http://www.train-sim.dk/redirect.asp...=129&Type=File

Ladda hem Cabview:http://www.gameaddons.dk/files/IC3CabV10.zip

Installera Kustpilen enligt Readme.
Ta bort Cabview mappen i Kustpilens mapp.
Extrahera nya Cabview filen i t.ex. Mina Dokument
Kopiera över Cabview mappen som skapas till Kustpilen mappen!

Tuta och kör!



Med vänlig hälsning:
Pson

Pson besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-16, 21:29   #2
Bertil
Senior Member
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 104
Standard

Hej Pson Kustpilen är verkligen tjusig men bromsarna tar alldeles för hårt. Redan på 8% så nödbromsar tåget kraftigt. Är det någonting man själv kan justera eller.
Bertil

Bertil besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-16, 21:39   #3
hp
Senior Member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Stockholm, Sweden
Inlägg: 591
Skicka ett meddelande via ICQ till hp Skicka ett meddelande via MSN till hp
Standard

Ja det kan du!

Om du öppnar .eng filen som finns i Trains\Trainset\vad nu loket heter\lok.eng
Leta fram följande del av filen, värderna kan varier, detta är från Da...

.........

BrakeEquipmentType( "Graduated_release_triple_valve, Auxilary_reservoir, Emergency_brake_reservoir" )

BrakeSystemType( "Air_single_pipe" )
MaxBrakeForce( 50kN )

EmergencyBrakeResMaxPressure( 55.2 )
TripleValveRatio( 3 )

.....

MaxBrakeForce kan du ändra och se vad som händer! Tänk på att ha en backup på original eng filen innan du ger dig in i den med WordPad!

HP

hp besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-16, 21:46   #4
Json
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: At the east side of nothing
Inlägg: 1 024
Standard

PSON
Vilken upplösning är cabben i<img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle>

/Johan

Json besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-17, 00:27   #5
Pson
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Linköping, , Sweden.
Inlägg: 2 663
Skicka ett meddelande via ICQ till Pson Skicka ett meddelande via MSN till Pson
Standard

Inte en aning. Förstår inte riktigt vad du menar.

Fungerade tipset?



Med vänlig hälsning:
Pson

Pson besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-17, 14:57   #6
Bertil
Senior Member
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 104
Standard

Tack för tipset. Jag ska se vad jag kan göra
Bertil

Bertil besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-17, 19:44   #7
vandborg
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Albertslund, , Denmark.
Inlägg: 51
Skicka ett meddelande via ICQ till vandborg
Standard

Til Ison.
1024 x 768.

Vandborg
vandborg besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-17, 23:05   #8
Ferengi
Senior Member
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: På en ö
Inlägg: 167
Standard

Kan bara hålla med om att den bromsar förtvivlat hårt! Snacka om "avdukning" som det brukar kallas.
Jag testade att justera bromsvärdena enligt tipset ovan från 190 till olika lägre värden ...men icke! Får bara upp "error reading database".

Tips, någon?


// Ferengi
Ferengi besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-18, 18:58   #9
tydal
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , .
Inlägg: 100
Skicka ett meddelande via ICQ till tydal
Standard

&gt; Kan bara hålla med om att den bromsar förtvivlat hårt!

Ja, det är man verkligen inte bortskämd med på vanliga Kustpilen


&gt; Jag testade att justera bromsvärdena enligt tipset ovan från 190
&gt; till olika lägre värden ...men icke! Får bara upp "error reading
&gt; database".
&gt; Tips, någon?

Textfilerna är i unicode (dvs varje tecken är egentligen två tecken), så texteditorn du använder måste kunna spara i unicode. Anteckningar till win95/98/ME har jag för mig inte kan det, utan där får du använda Wordpad. På 2000/XP borde det gå bra med Anteckningar.

Om du har sparat den med fel program måste du hämta hem filen på nytt så den blir återställd innan du kan öppna den i rätt editor och ändra.


tydal besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-07-21, 16:57   #10
Ferengi
Senior Member
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: På en ö
Inlägg: 167
Standard

Sedär! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Tänk så mycket bättre det gick med wordpad...
Tack för hjälpen!


// Ferengi
Ferengi besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-08-01, 20:00   #11
SJAB Förare
Member
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 47
Standard

Hej jag kan inte få den att funka ändå. sköärmen blir bara vit mär den visas. Vad skall jag gära mvh Mikael

SJAB Förare besöker inte forumet just nu  
Stängt ämne

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Guide till sun och ambient inställningar Tomas Landskapsdesign - Trainz 4 2013-11-19 09:03
Guide till strömledningar marcusjm Landskapsdesign - Trainz 8 2004-12-24 17:01
Guide till Gsmart Mson Off-topic 7 2004-03-31 19:37
!!! Varning till er som fotar i Stockholms T-bana Kvarne Off-topic 44 2003-08-07 18:04
Cabveiw Till Kustpilen?? SJAB Förare MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails 6 2002-09-04 13:35



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:33.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009