Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > DTG - Train Sim World - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-05-04, 14:20   #1
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard Flytt till ny dator-hur?

Är det möjligt att flytta hela Steam-paketet med Train Simulator 2021 samt Railworksfilerna till ny dator med betydligt bättre prestanda?

Steam förslår att bara Steamapps, Userdata samt exe-filen men resten då?
Installera om allt från början?

Tacksam för hjälp

Åke
Akki besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 14:41   #2
Dson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Morgongåva, Uppland, Sweden
Inlägg: 2 767
Skicka ett meddelande via MSN till Dson
Standard

I princip räcker det att bara flytta hela Railworks-mappen mellan två hårddiskar, sedan säger man åt Steam att byta installationsmapp.

Ska du flytta till en helt ny dator är det förstås svårt att bara flytta över en mapp. Enklast där är att flytta över hela hårddisken till den nya datorn
__________________
På internet kommunicerar vi med tecken. Om du stavar och skriver som en idiot kommer du också att bli behandlad som en.
Dson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 14:59   #3
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Hmm, OK, det är en helt ny dator det gäller men både den gamla och nya jobbar mot en NAS där filer kan transporteras/flyttas i nätverket.

Jag har dessutom Railworks-mappen + en mapp med alla addon jag laddat ned..

Nu har jag efter att ha uppdaterat till Train Simulator 2021 idag tappat alla mina egenhändigt gjorda scenarior, alla lok mm som jag installerat, finns bara köpta rutter osv...vad har nu gått fel?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 16:29   #4
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 713
Standard

Kopiera Assets och Content från gamla datorn till extern disk och sen klistra till nya dator.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 16:38   #5
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Kopiera Assets och Content från gamla datorn till extern disk och sen klistra till nya dator.
Hej Totte, kan du förtydliga Dig, jag menar det är väl inte enbart detta utan även det jag nämnde i första frågan...?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 16:45   #6
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 713
Standard

I din gamla dator har du alla tåg och scenarion. Tåg finnes i Assets och scenarion i Content. Det gör du i utforskaren.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 17:47   #7
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
I din gamla dator har du alla tåg och scenarion. Tåg finnes i Assets och scenarion i Content. Det gör du i utforskaren.
Jo jag är med nu när det gäller detta men för att få Steam att funka med dessa tillbehör behövs väl också "SteamApps", "Userdata" mapparna samt steam.exe filen?
Railworks-filer mappen är min "egen" (här har jag alla downloads mm) med men Railworks mappen kanske Steam lägger upp själv på nytt i nya datorn vid uppstart?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 18:49   #8
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 771
Standard

Allt innehåll finns i steamapps\common\railworks. Där har du mapparna Assets (alla objekt/tåg m.m.) och Content (rutter och scenarion).
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-04, 22:14   #9
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Jag flyttar hela Steam-mappen till den nya disken och installerar Steam igen. Det har fungerat varje gång och jag behöver inte ens verifiera filerna.

Gör så här: Hur flyttar man en befintlig Steam-installation?
__________________

Mvh, Roger

Senast redigerad av Rogge den 2021-05-04 klockan 22:16.
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-05, 16:48   #10
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hgv Visa inlägg
Allt innehåll finns i steamapps\common\railworks. Där har du mapparna Assets (alla objekt/tåg m.m.) och Content (rutter och scenarion).
Tack!
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-06, 10:04   #11
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

SteamApps filen är inte att leka med, hållit på nu i timmar med kopiering....till NASen, sen går det lite fortare tillbaka men ändå

175000 filer! Men min överföringshastighet är bedrövlig- vad beror det på (routern?) Trådat nät
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Skärmklipp.JPG (30.0 KB, 33 visningar)

Senast redigerad av Akki den 2021-05-06 klockan 14:22.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-05-07, 14:02   #12
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Fixat ( med extern disc (naturligtvis)) man e inte alltid så clever
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009