Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-05-26, 15:05   #1
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 082
Question vattenyta saknas

Hej
Har en bit vattenyta som saknas i WNJ, hur kan man fixa det ?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg vatten-saknas.jpg (119.2 KB, 57 visningar)
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 15:56   #2
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 561
Standard

Tog lite screenshots för att visa, men tydligen tar inte Trainz med menyerna längre?

Nåja, tryck på Topology, klicka på "Adjust water height" (går även att trycka på E i T:ANE, antar det är samma i TRS19), tryck på (men rör inte musen för mycket, det ändrar vattennivån) vattnet som finns, för att få rätt höjd på det du ska placera ut. Tryck sedan på knappen bredvid, plustecknet "Add water" (W snabbkommando i T:ANE) och placera ut vattnet där det saknas. Tada!

Säg till om det inte funkade.
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 16:09   #3
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 178
Standard Vatten

Att lägga till och höja/sänka vatten:
Med musen kan du höja/sänka vattnet. Om man vill lägga till en bit vatten utan att förändra höjden så klickar man bara i vattnet. Då ställs den befintliga vattennivån in.
Hälsningar
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Vatten.jpg (141.4 KB, 54 visningar)
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 16:12   #4
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 178
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jockes Visa inlägg
Tog lite screenshots för att visa, men tydligen tar inte Trainz med menyerna längre?
Nej, när man tar skärmdumpar så visas bara det som vanligen syns i spelet. Vill man ha med en fullständig skärmbild så måste man öppna ett bildprogram (exvis Photoshop) och klistra in bilden.

Hälsningar
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 16:21   #5
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 561
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av benkegbg Visa inlägg
Nej, när man tar skärmdumpar så visas bara det som vanligen syns i spelet. Vill man ha med en fullständig skärmbild så måste man öppna ett bildprogram (exvis Photoshop) och klistra in bilden.

Hälsningar
Ahh, det måste ha ändrats sen Trainz 2010, men det är ju också 10 år sedan...
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 16:32   #6
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 297
Standard

Fast i det här fallet är det inte vattnet som är problemet utan att det saknas en sluss eller att den är "faulty"!

1 sluss.jpg
Finns att ladda ner hos STL:s hemsida under Lok -> Övrigt. Bild tagen i T:ANE Sp4. Original WNJ.

Det borde synas i Content Manager att det saknas objekt eller att objekt är trasiga.
Då är banan/objektet röd markerad och det står antingen "Missing dependecies" eller "Faulty dependencies", är det flera fel visas bara ett av felen.

Genom att välja "List dependencies" från menyn så visas samtliga objekt som tillhör det valda objektet och då kan man se vad som saknas och vad som är fel.

2 show dep.jpg

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 16:59   #7
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 128
Standard

Den slussen är ett problem ! Vattnet har fel färg och bron är för låg, eller borde vara en fällbro.
Ingen av oss som jobbade med WNJ är längre aktiva !
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 19:26   #8
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 082
Question

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Den slussen är ett problem ! Vattnet har fel färg och bron är för låg, eller borde vara en fällbro.
Ingen av oss som jobbade med WNJ är längre aktiva !
Hej
Tack för visat intresse, detta glädjer mig mycket.

Då går det kanske inte att få dit en bit vattenyta, utan att riskera att allt vatten försvinner.
Någon sluss hittar jag inte.

Men tack för hjälpen ändå..

Landsvägsbron hade också fallit ihop, men jag bytte till en annan bro, så det ser lite bättre ut. Se bild.
Originalbron hade lagt sig bå sjöbotten !


När jag nu är på G med frågor, så skulle det vara intressant att få veta varför rutten WNJ har så mycket "dimma" på lite avstånd ?

Detta har inte en del andra rutter, se bild. !

Har lagt in Läckö slott också, med alle.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg dimma.jpg (117.8 KB, 45 visningar)
Filtyp: jpg ingen dimma.jpg (96.4 KB, 45 visningar)
Filtyp: jpg ny-bro.jpg (133.5 KB, 45 visningar)
Filtyp: jpg läckö-slott.jpg (147.2 KB, 45 visningar)
__________________


Senast redigerad av Hawk den 2020-05-26 klockan 19:49.
Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 20:17   #9
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 561
Standard

Mängden dimma ändrar du under Main Menu>Enviroment Settings. Klicka på varje grön prick och dra "Fog density" till None så försvinner dimman, eller om du vill ha dimma, dra till Thick. Anledningen till att du behöver ändra vid varje grön prick är för att ändra mängden dimma viss tid på dygnet.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg dimma1.jpg (135.6 KB, 46 visningar)
Filtyp: jpg dimma2.jpg (252.5 KB, 47 visningar)
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 20:37   #10
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 082
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av blomsson Visa inlägg
Fast i det här fallet är det inte vattnet som är problemet utan att det saknas en sluss eller att den är "faulty"!

Bifogad fil 79219
Finns att ladda ner hos STL:s hemsida under Lok -> Övrigt. Bild tagen i T:ANE Sp4. Original WNJ.

Det borde synas i Content Manager att det saknas objekt eller att objekt är trasiga.
Då är banan/objektet röd markerad och det står antingen "Missing dependecies" eller "Faulty dependencies", är det flera fel visas bara ett av felen.

Genom att välja "List dependencies" från menyn så visas samtliga objekt som tillhör det valda objektet och då kan man se vad som saknas och vad som är fel.

Bifogad fil 79220

mvh
Håkan
Oj, jag hittade slussen och det blev mycket trevligare

Fast färgen kanske kunde varit lite bättre...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg SLUSS-OK.jpg (114.4 KB, 44 visningar)
__________________


Senast redigerad av Hawk den 2020-05-26 klockan 20:56.
Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 20:54   #11
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 082
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jockes Visa inlägg
Mängden dimma ändrar du under Main Menu>Enviroment Settings. Klicka på varje grön prick och dra "Fog density" till None så försvinner dimman, eller om du vill ha dimma, dra till Thick. Anledningen till att du behöver ändra vid varje grön prick är för att ändra mängden dimma viss tid på dygnet.
Detta gick jag bet på, hittade inte

"Main Menu>Enviroment Settings"

Lite mer info vore tacksamt
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 23:27   #12
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 561
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Detta gick jag bet på, hittade inte

"Main Menu>Enviroment Settings"

Lite mer info vore tacksamt
Main Menu är där du spara rutten! Lite otydligt var det nog hoppas bara Trainz 2019 ser likadant ut som T:ANE på denna punkt.
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-26, 23:36   #13
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 082
Question

Citat:
Ursprungligen postat av Jockes Visa inlägg
Main Menu är där du spara rutten! Lite otydligt var det nog hoppas bara Trainz 2019 ser likadant ut som T:ANE på denna punkt.
Hej
Jag förstår fortfarande inte vad du menar med "Main Menu>Enviroment Settings"

Försök att förklar tydligare...
Jag har Trainz 2019
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-27, 00:25   #14
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 561
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Hej
Jag förstår fortfarande inte vad du menar med "Main Menu>Enviroment Settings"

Försök att förklar tydligare...
Jag har Trainz 2019
Klicka på main menu och sen på Environment settings. Bör finnas i menyn som dyker upp. Annars har de ändrat efter alla dessa år.
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-05-27, 00:54   #15
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 297
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Hej
Jag förstår fortfarande inte vad du menar med "Main Menu>Enviroment Settings"

Försök att förklar tydligare...
Jag har Trainz 2019
Du måste vara inne i rutten, annars syns inte det meny-valet under Main Menu.
Sedan står det Edit Environment... som meny-val, men är ju ingen större skillnad mot vad Jocke skrev.
I T:ANE är detta, stämmer inte det med TRS19 så har de ändrat!

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:48.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009