Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-09-09, 11:57   #46
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Hur går det med rutten?
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-07, 10:52   #47
gp3119
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Örtofta
Inlägg: 357
Standard

mycket fina bilder och en mycket bra rutt Gert.
gp3119 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-24, 11:35   #48
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Hej alla Tågsimmare (RW3/RW4)

Efter ett långt uppehåll, 16 Sep 2012 då rutten totalkrashade, har jag nu fått blodad tand igen.

Mycket p.g.a dessa:
TACK Basse för Y6 - Fy F...n vad bra!
TACK Andreas för Broarna + de nya vägarna Kanon. Återkommer med lite frågor.
TACK Mazz för nya Svenska lador (snart hoppas jag)

Önskar: Svensk skog: Granar,granar och granar, enstaka och dungar.
Önskar: KWM & newS KilometerTavla som fungerar.
Stationsskyltar som jag trodde jag hade löst, men ack, nej då (till Totte).

Inte glömma ÖresundsTågen som är på gång, dom behöver jag för Malmö CityTunnel - Köpenhamn.

Återkommer snart med lite bilder! Jag lovar!

Mvh // McDOZ // Gert Persson, Malmö (Järnvägarunge)
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-24, 12:59   #49
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Låter trevligt! Jag har precis som du fått blodad tand igen med nya grejer till TS13, dock håller jag mig till fiktionära rutter
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 09:12   #50
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 164
Standard

Mycket fint arbete!
Försöker själv skapa sträckan Karlskrona-Alvesta och har nu ägnat helgen åt just det-markers. Med hjälp av Jim på RWDecal har jag klurat ut det.
Kan skicka lite tips om du vill.
Viktigt att ställa in menyn i RWD rätt, centrerade är att föredra men jag har fortfarande problem med att få tilesena helt rätt i position. Min sträcka är nu Karlskrona - Emmaboda dvs c:a 60km och 901 tiles. Ett litet fel i början växer på samma sätt som när du sätter kakel. Har vi några proffs här kanske som kan ge lite råd (Hgv?)
Kämpa på - en dag kanske vi kan ansluta med Kustbanan till Malmö. Försök att få ditt projekt att ansluta till Erich´s "Northern Europe, som slutar vid Kastrup.
/Åke
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 09:59   #51
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Hej Akki!

Decaler och Tiles är mitt minsta problem, det var det första som jag var tvungen att lösa.
Tilsen har alltid varit lite vridna och det måste man rätta till på varje tiles.
Ta inte för stora områden för då blir det hål i bilden.
Har men ett stort område att täcka är det bättre att göra många mindre.
Det finns funktion i RW-Decals för det.
Nortern Europe går inte att inkorporera i Södra stammbanan för dom har aldrig ställt in Long och latt! Jag har försökt.

Och tack för ditt inlägg Micke L

Mvh // McDOZ
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 11:24   #52
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Akki: lite bilder på mina tiles, över Hyllie
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 11:27   #53
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Nu kör jag till Köpenhamn!
Mvh // McDOZ
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 13:57   #54
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 164
Standard

Mycket bra, jag kan bara gratulera!
OK, jag börjar från början och gör lite större=färre tiles.

Hoppas jag kan börja lägga spår i påsken men först skall nivån justeras, hade du en bra länk till var man laddar ned zip-filen som täcker Skandinavien?

Kan inte Erich lägga in rätt Long o Lat i efterhand? Det måste ju gå på något sätt tycker jag.
/Åke
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 15:00   #55
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Hej Akki!

PM:a mig din mailadress så mailar jag dig 2 filer som täcker Södra Götaland! kommer inte ihåg URL:e just nu.
Det går inte att ändra Lon&Latt i efterhand!!!! Du måste ange det när du skapar ruten FÖRST!!
Jag satte min possition på skorstenen på Malmö Börshus och sen utgår allt på rutten ifrån den!
OBS! tänk på att du använder decimalgrader! ändra det i Goggle Earth.

Mvh // McDOZ
Ps. Kolla bland mina första bilder på MalmöBan där ser du en svart linje som är spårdragningen från Malmö C till Hässleholm
som jag gjorde först i GE och sen skapar du SerielMarkers ifrån den GEs .kml i RWDecals.
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 15:24   #56
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Dom bilderna jag syftade på fanns inte där jag trodde dom skulle vara.
Laddar upp en ny bild där du kan se hur jag började, fast efter många försök förstås.
Dom röda linjern visar kajerna i Malmö hamn.
GPS flaggan ser du också strax söder om Malmö C på skorstenen på Malmö Börshus.
Serial Markers som jag talade om tidigare sticker iväg norrut ifrån Malmö C.
Det finns några stycken i olika färger, 1 till Hässleholm och en annan till Trelleborg.
Till slut ser du också att jag planat ut hela bangården efter att installerat DEM data.
Det är best att bangårdar är plana annars får man ett helsicke med växlar plus att lok o vagnar börjar rulla!
Jag bestämmde att lägga min bangård på + 4 meters höjd.

Andra bilden visar hur det går ifall du lägger in DEM datan i efterhand!
Man ser också den svarta linjen som jag gjort i GE och och skapat Seriel Markers av. Denna du ser går ifrån Malmö C till Hässleholm.


Mvh // McDOZ
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Capture-MalmöBan-StartOut-3-Vy.JPG (112.8 KB, 313 visningar)
Filtyp: jpg DEM-Skillnad-2.JPG (136.2 KB, 313 visningar)
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 16:04   #57
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 164
Standard

Ops! det var mycket i ett svep.
OK, jag förstår. Du lägger nivån helst först. Skall pröva det när filen landat, gärna med en liten instruktion.
Jag har egentligen gjort så med tiles och dekalerna som du beskriver, lagt ut rutten i GE (i decimals, tog två dar att komma underfund med..) och låtit RWDecal skapa tiles runt linjen, dvs 109 stycken. Om jag nu gör om dem så ökar jag storleken, arean på dem och kör fram dem med hörnmarkering. Höjd 200m? Hade 150 tror jag. Men hur har Du fått fram de röda linjerna, fått med dom in i Editorn?
/Åke

PS
PM skickat
Ds
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 21:19   #58
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 164
Standard

Problem: åkte på att installera om GE då version 7 automatiskt installerats. Efter detta ser jag inte markeringarna längre trots ihärdiga försök. Suck. Jag gör något tokigt, men vad?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 21:35   #59
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Stäng ner allt, vänta 30 sekunder, starta sen om!

Mvh // McDOZ
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-25, 21:39   #60
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Du skulle nog inte installera nyare GE?
Du fick säkert en fråga innan GE uppdaterade sig själv?
Annars har DU själv valt att GE skall uppdateras automatiskt? Stäng av den funktionen.
Och installera en äldre version av GE ifall det inte funkar efter omstart.
// McDOZ
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
rw-rutter

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:55.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009