2003-03-26, 16:29
|
#21
|
Medlem
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 427
|
Citat:
quote:Originally posted by LarryB
Hej!
Kanske lite OT, men det har ju med stämning att göra...
Lessen att göra nån nostalgiker besviken, men porslinet var undanstoppat för gott på alla tåg utom CityExpess på 80-talet. Käket serverades då på ovala Duni plasttallrikar med undertallrik i brun plast. Rostfria bestick och riktiga vinglas var det i alla fall. Eftersom vagnen går i ett tåg norr om Stockhom kan man var säker på att den var bemannad med två värdinnor som hade öppet i självserveringen på R1:an. Det som serverades där var sånt som värmdes i microugn eller serverades kallt. Exempel som jag kan komma på i all hast är Dagens soppa,(Heinz champinjon), Dagens sallad (Kyckling, skinka), Köttbullar med gräddsås och lingon och Rimmad lax med sauce verte (kostade 19,50 1980). I självserveringsmontern kunde man plocka till sig Räkmackor eller Trekantmackor med olika pålägg. Det drickbara kunde vara vin på 37 r såsom Chatelet (rött) eller Coteaux de Languedoc (vitt för 29,50) eller öl där Pripps blå klass III på flaska stod för volymen.
/Lars B
|
Kort och gott: - Det var bättre förr!
Mvh R o g e ®
|
|
|