Hej!
Kanske lite OT, men det har ju med stämning att göra...
Lessen att göra nån nostalgiker besviken, men porslinet var undanstoppat för gott på alla tåg utom CityExpess på 80-talet. Käket serverades då på ovala Duni plasttallrikar med undertallrik i brun plast. Rostfria bestick och riktiga vinglas var det i alla fall. Eftersom vagnen går i ett tåg norr om Stockhom kan man var säker på att den var bemannad med två värdinnor som hade öppet i självserveringen på R1:an. Det som serverades där var sånt som värmdes i microugn eller serverades kallt. Exempel som jag kan komma på i all hast är Dagens soppa,(Heinz champinjon), Dagens sallad (Kyckling, skinka), Köttbullar med gräddsås och lingon och Rimmad lax med hovmästarsås (kostade 19,50 1980). I självserveringsmontern kunde man plocka till sig Räkmackor eller Trekantmackor med olika pålägg. Det drickbara kunde vara vin på 37

r såsom Chatelet (rött) eller Coteaux de Languedoc (vitt för 29,50) eller öl där Pripps blå klass III på flaska stod för volymen.
/Lars B