Visa ett inlägg
Gammal 2008-01-11, 13:58   #1
MatsS
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 304
Standard Svenska växelväljare

Här är den första varianten av svenska växelväljare. Det är en motordriven (automatisk) och en manuell (klotväxel). En bonus med att ha en modell även för den automatiska är att det går att lägga om växeln genom att klicka på växelväljaren direkt i spelet (man behöver inte använda kartan).

stwlev.jpg

Dessa har jag kallat generiska för det finns ingen animation mellan väljaren och växeltungorna. Ett problem som vi inte löst är att det inte går att få två varianter av klotväxeln. Det betyder att man i vissa fall inte kan få gula sidan uppåt för huvudtågväg och röda uppåt för sidotågväg. Vi får leva med detta så länge.

För att placera ut väljarna måste man välja Sweden som Track Rule. Sen kryssar man i antingen manuell eller automatisk så skall väljaren placeras ut automatiskt bredvid växeln man gör. Man kan flytta väljaren helt fritt efteråt.

Det följer med en Track Rule som heter Sweden. Den innehåller följande:
  • Alla i spelet inbyggda spårtyper.
  • Spårvidd 1435mm.
  • Hastighet i kph.
  • Normalhastighet 70 kph, nedsänkt 40 kph.
  • Lutning i promille.
  • Flerspårs parallellavstånd 4.5m.
Vi behöver en diskussion om vi skall göra exempelvis en Track Rule som kan användas på alla svenska banor. Problemet är att har man väl börjat med en track rule på en bana så är det knepigt att byta igen. Enligt dokumentationen skall man använda enbart en rule för ett spårsystem. Det går att använda fler men spåren skall då inte vara ihopkopplade. Jag är inte säker på hur man bör gå tillväga. Den som följer med här är mest av nöd gjord för att kunna få växelväljarna att fungera.
Bifogade filer
Filtyp: zip StwLeversGeneric.zip (158.6 KB, 931 visningar)

Senast redigerad av MatsS den 2008-01-11 klockan 14:07.
MatsS besöker inte forumet just nu  
Svara med citat