Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Konstigt felmeddelande (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=37262)

smajlet 2019-03-24 17:51

Konstigt felmeddelande
 
1 bifogad(e) fil(er)
Hej.
Får detta meddelande rätt som det är vid buggade eller vid körning.

Totte 2019-03-24 21:41

Händer det när du försöker öppna Thn med RW64?

smajlet 2019-03-24 22:42

Nä, arbetar bara i 32.
Kommer när jag plaserar ut lok eller vagnar.
Ibland kan jag plaserar ut fler objekt o ibland kommer det direkt eller när jag ska spara.
Dyker även upp under körning.
Ibland kommer det redan vid laddning.
Har bara hänt på Trollhättan rutten.
Har inte testat annan rutt en nu.

smajlet 2019-05-23 22:14

Fotvarande samma felmeddelande efter ominstallation av Ts19 och rutten.
Bara jag som har problem?
Verkar som det bara är Trollhättan rutten som det dyker upp.
Kan jag sakna något?

Jacmob01 2019-05-24 12:18

Nä, bara simulatorn som kraschar. Har hänt för mig när jag bygger på Karlsborgsbanan ibland, men inte särskilt ofta. 32-bitar versionen är mer instabil för mig än 64-bitar.

smajlet 2019-05-24 14:10

Citat:

Ursprungligen postat av Jacmob01 (Inlägg 314687)
Nä, bara simulatorn som kraschar. Har hänt för mig när jag bygger på Karlsborgsbanan ibland, men inte särskilt ofta. 32-bitar versionen är mer instabil för mig än 64-bitar.

Intressant,
Arbetar bara med 32,bit prova 64,bit i början med dåligt resultat.

Totte 2019-05-24 20:04

Hej!
Jag bygger mina rutter Thn och Bergensbanen med RW32.
Det går inte att köra simulator med RW64, varför fattar jag inte alls.:confused:
Jönköpingsbanan kunde jag köra med RW64 innan nya uppdatering. Nu går det inte längre. :eek:
Någon specialist kunna lista ut orsaken, är jag tacksam.:drool:

Akki 2019-05-25 09:50

Jag kör senaste versionen av Jönköping i 64 mode utan problem.:tumme_upp:

Totte 2019-05-25 12:44

Citat:

Ursprungligen postat av Akki (Inlägg 314693)
Jag kör senaste versionen av Jönköping i 64 mode utan problem.:tumme_upp:

Konstigt! Hur kommer det sig att min dator fryser sig när jag startar X2000 mot Nässjö i standard läge? Tåget rullade knappt 1 meter och fryser.
Akki, funkar min rutt Thn med RW64? Viktigt för mig att veta.

smajlet 2019-05-25 15:14

1 bifogad(e) fil(er)
Kanske någon kan hitta felorsak i denna logg som jag får tillsammans med mitt felmeddelande.

Totte 2019-05-25 15:48

1 bifogad(e) fil(er)
Här är mitt fall om ni lyckas.

Hgv 2019-05-25 16:01

Citat:

Ursprungligen postat av Totte (Inlägg 314694)
Konstigt! Hur kommer det sig att min dator fryser sig när jag startar X2000 mot Nässjö i standard läge? Tåget rullade knappt 1 meter och fryser.

Det är väl inte mycket till tröst men jag får samma fel i det scenariot. Vissa andra scenarion laddar inte alls utan simulatorn fryser sig innan det har laddat klart. Jag gissar att det är vissa assets som inte är kompatibla med 64 bit.

Jacmob01 2019-05-25 16:09

Jag kan iallafall meddela att jag kunde öppna och köra Trollhättan i 32-bitars, men simulatorn öppnade inte ens rutten i 64-bitars. Har testat att ladda scenarios som kom med rutten och även att skapa nya. Karlsborgsbanan fungerar felfritt i båda versionerna, ännu bättre i 64-bitars. Detta gäller även för alla andra rutter jag har i simulatorn.

Som Hgv skrev kanske det är ett asset som inte fungerar, men jag har även använt samma assets som Totte har använt sig utav i Karlsborgsbanan och denna som sagt har fungerat felfritt. Om vi tror att det då skulle vara assets är kanske Göteborg C boven i dramat? Annars är det era datorer som helt enkelt inte gillar 64-bit.

Totte 2019-05-25 16:15

Citat:

Ursprungligen postat av Jacmob01 (Inlägg 314699)
Jag kan iallafall meddela att jag kunde öppna och köra Trollhättan i 32-bitars, men simulatorn öppnade inte ens rutten i 64-bitars. Har testat att ladda scenarios som kom med rutten och även att skapa nya. Karlsborgsbanan fungerar felfritt i båda versionerna, ännu bättre i 64-bitars. Detta gäller även för alla andra rutter jag har i simulatorn.

Som Hgv skrev kanske det är ett asset som inte fungerar, men jag har även använt samma assets som Totte har använt sig utav i Karlsborgsbanan och denna som sagt har fungerat felfritt. Om vi tror att det då skulle vara assets är kanske Göteborg C boven i dramat? Annars är det era datorer som helt enkelt inte gillar 64-bit.

Så du tror orsaken är GbgC. Men Bergensbanen då? Eller windows10?

Hgv 2019-05-25 16:51

Jag misstänker att det har med signaler att göra. Har haft liknande krascher då jag placerat länkar till vägskydd fel, då kraschade simulatorn när ett tåg passerade första länken till vägskyddet. Kan det vara så att 64-bitsversionen är extra känslig för sånt?

I så fall tyder det på att Jacmob har en annan version av signalerna, vilket nog inte är omöjligt då det finns en del olika versioner.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:48.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009