Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   Trainz - Allmänt om Trainz (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Y6:or (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=37378)

KBM111 2019-07-27 19:58

Y6:or
 
Jag har förjäves försökt och ladda ned Y 6:orna till tranz 2019. Med risk för att verka okunnig ber jag om hjälp med hur man skall göra. Får besked: errors and 27 warnings

Totte 2019-07-27 23:51

Vad använder du för webbläsare? Prova Google.;)

ekankal 2019-07-28 09:19

Vart har du laddat ner rälsbussarna, på STL's sida, eller...?
Vad får du för felmeddelanden (errors)?
Dom 27 varningarna kan du strunta i, dom gör inte att grejorna inte funkar.

KBM111 2019-07-28 18:28

Hej!
Först försökte jag föra över dem från tidigare version av trainz (2009). När inte detta gick försökte jag från STL. Får ingen errors bara varningarna. De finns avbildade i "My contens" med röda utropstecken.

ekankal 2019-07-30 11:41

Kan du ta en bild på ett felmedelande i Content Manager (högerklicka på någon av bussarna som har röda utropstecken, och välj "Wiew Errors and Warnings"), så blir det enklare att se exakt vad som är fel.

KBM111 2019-08-11 18:34

Y6:or
 
Jag har svårt att ladda ned en bild, men så här står det:
Validating<kuid67375:100198>
VE48:This asset uses an obsolete trrainz-build number. Trainz-builldnumbers below 3.5 are no longer supported.

VE62: Required container `tumbnails´is missing.

Preforming asset precache

Skipping precache valiation as asset is open for edit.

Bengan 2019-08-12 04:26

Har du testat Vovvens uppdatering utav Y6-familjen med start/stopp funktion.

Finns i denna tråd, på sidan 3 tror jag.

http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=37076

Ska vara felfria för Tane och TRS2019 om jag inte minns fel.

Edit. Sida 4 ska det vara.

KBM111 2019-08-12 14:44

Funkar inte!

Tjatte 2019-08-12 15:04

har du laddat ner rätt version av STL koppel
 
har du laddat ner rätt version av STL koppel

blomsson 2019-08-12 15:17

Citat:

Ursprungligen postat av KBM111 (Inlägg 315126)
Jag har svårt att ladda ned en bild, men så här står det:
Validating<kuid67375:100198>
VE48:This asset uses an obsolete trrainz-build number. Trainz-builldnumbers below 3.5 are no longer supported.

Är en varning och kan ignoreras

Citat:

Ursprungligen postat av KBM111 (Inlägg 315126)
VE62: Required container `tumbnails´is missing.

Är ett fel och innebär att det saknas en specifik typ av "container" (behållare), i detta fall "thumbnails" som visar en bild på objektet, bland annat i CM.

En sådan "container" can se ut som nedan.

Kod:

thumbnails
{
  0
  {
    image                              "thumbnail_0.jpg"
    width                              240
    height                              180
  }
}

Image ersätts med den bild som man vill ha med rätt filändelse. Alternativt byter man namn på bilden mot det som står i koden.
Width/Height är storleken på bilden.

Koden ovan kan klistras in som den är, sist i configfilen (eller på annat ställe om man vet vad man gör) med erforderliga ändringar enligt ovan.

Om bilden är felaktig blir det ett annat felmeddelande.

Citat:

Ursprungligen postat av KBM111 (Inlägg 315126)
Preforming asset precache

Skipping precache valiation as asset is open for edit.

Betyder bara att Trainz inte fortsätter med sina valideringar eftersom filen är öppen.

Skälet till varför det inte funkar med Bengans förslag är antagligen att originalfilen är "faulty", om det är samma Y6 som behövs till Vovvens objekt.

Innan du testar att lägga in koden som beskrivs ovan så kan det räcka att testa "revert to original". Ta kopia på configfilen för säkerhets skull innan du börjar på att pilla.
Det går att behålla original configen i samma mapp/fil genom att duplicera den och döpa om den ena filen till något annat t.ex. "config original" då finns den kvar ifall det skulle bli fel.

Tjatte:
Problemet har inget med STL:s koppel att göra.

mvh
Håkan

Bengan 2019-08-12 17:31

1 bifogad(e) fil(er)
Tror att jag har hittat felet.


Kuid:67375:100198 är en tom texturegrupp till Y6-familjen. Som sen har blivit fel, genom att Lennart har råkat göra en Kuid-krock med tunnelbanans SS-SL C texturegrupp.


Kopiera configen och testa med att ta bort Kuid:67375:100198 i Kuid-Table.

blomsson 2019-08-12 17:53

Nu blir jag lite fundersam!

Felet talar om att det saknas en "thumbnail" container, som finns i den asseten.

Kuid:67375:100198 och samtliga filer som har ett beroende till den är felfria hos mig, så jag är skeptisk till Bengans fundering!

Tyvärr ska jag iväg så hinner inte lägga upp någon bild!

mvh
Håkan

KBM111 2019-08-12 18:22

Tack alla för hjälpen!
Jag gjorde som Bengan skrev och då fungerade det, Tack.

Bengan 2019-08-12 18:27

1 bifogad(e) fil(er)
Laddade hem Y6-familjen från http://www.banbyggarna.se/stl/motorvagnar/page1.html och installerade på nytt. Kuid:67375:100198 blev Obsolute, då jag har henne som Kuid2:67375:100198:1. Tog bort den, då det ändå var en tom texturegrupp. Kuid:67375:100198 är också en tom texturegrupp.

Får inga felmeddelanden vid installation. Har dock inte raderat dom, som jag redan hade installerade. Så det är kanske därför, som jag inte får något felmeddelande.

Bengan 2019-08-12 19:15

Gjorde en cdp-fil utav Y6-familjen, som jag hade installerad.
Sen raderade jag allt och installerade på nytt Y6-familjen som jag hade hämtat hos http://www.banbyggarna.se/stl/motorvagnar/page1.html
Fick inga felmeddelanden då heller.


Har bara Tane, hur det är i TRS2019 vet jag inte.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:17.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009