Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   Scenarios och scripts (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Tung vagn (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=36491)

Pursche 2017-03-06 11:20

Tung vagn
 
1 bifogad(e) fil(er)
God middag. Jag lekte lite med malmvagnarna i TANE och använde då Instant load för att få ett fullastat tåg.

Enligt bilden blev det 5129 ton på en vagn och det med 259 STL sopor. Någon som vet var felet kan vara någonstans? Det känns som om det skulle varit 5129 kg kanskw????

Totte 2017-03-06 14:04

Hej Pursche!
Så du har gått över från RW till TANE. Är det p.g.a att det inte finns svenska ånglok till RW, eller?

lan 2017-03-06 17:39

Att lasta sopor för R-vagnar i en malmvagn är ju lite udda, vad häner om du lastar malm eller slig?

korvtiger 2017-03-06 18:18

Nej, 5129 ton är helt "korrekt"! :D
Det är för att produkten Sopor för R-vagnar är en unit-produkt, inte en bulkprodukt, vilket kanske är lite oklart. Alltså en unit av en Sopor för R-vagnar motsvarar en fullastad R-vagn med sopor vilket väger typ 20 ton av dina siffror att döma. Detta till skillnad från exempelvis malm som vi normala människor (;)) lastar i malmvagnar, vilket är en bulkprodukt, där en unit = 1 dm^2 (= 1 liter) och en unit väger alltså lika mycket som en liter av den produkten väger.

Anledningen till att det är på detta viset är för att Lan ville ha en speciell last-mesh till soporna. Denna mesh är specialgjord för R-vagnarna, därav namnet. I normala fall på bulkvagnar som malmvagnar, träkolsvagnar eller kalkvagnar som R-vagnarna ju egentligen är, så har man en animerad lastmesh som tillhör själva vagnen som man bara byter textur beroende på vad man lastar. Därav ser du inte sopmeshen som produkten vill visa.

Om sopor för R-vagnar finns med i queuen för malmvagnarna så borde den tas bort, då borde den inte vara första valet för instant-load. :rolleyes:

Pursche 2017-03-06 19:20

Ok. Jag måste lära mig att välja vilken last vagnen vill ha. Tack för snabbt svar. Jag valde autoload och det var vad som lastades i vagnarna....

Nej Totte. Jag köpte TMR17 för att kunna göra en ritning på en liten modelljärnväg jag vill bygga bara jag blir pensionär. Då såg jag hur mycket ångloksgodis det finns till Tane och Tmr17. Modelljärnvägen blir skala N och västerdalsbanan i miniatyr 1920.

korvtiger 2017-03-06 22:51

I Surveyor (Eller om du har Quickdrive så du sätter ut fordon direkt i när du kör) så klicka på frågetecknet i rutan med lok och vagnar, sedan klickar du på vagnen för att öppna propertyrutan. Där kan du se de "lastköer" med produkter, samt vilka standardprodukter som är konfigurerade att passa. Nu när jag kollar så ser jag att Sopor för R-vagnar mycket riktigt är en av standardprodukterna till malmvagnarna, vilket ju är fel. Malmvagnar lastar man inte sopor på och särskilt inte sopor som unit-produkt när just den lastkön är till enbart för bulk-produkter. (Det är för övrigt även anledningen till att du bara kan ha 256 "stycken sopor" ombord, unitprodukter är begränsade till 256 stycken, till skillnad från bulkprodukter som du som sagt mäter i liter istället)
I den rutan kan du kryssa bort soporna och du kan även ställa in vilken produkt du vill lasta istället. :)


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:52.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009