Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   DTG - Train Simulator 2015 - Downloads (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Bergslagsbanan V1.0 (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=25214)

Micke.L 2009-12-06 23:11

Bergslagsbanan V1.0
 
1 bifogad(e) fil(er)
Jag kan stolt presentera den första svenska rutten till KRS någonsin. Om man inte räknar med Swens testrutt.

Den tar ca 25min att köra på linje 1. Det finns inga vägskydd och signaler för vägövergångar eftersom dessa störde övriga signaler. Detta är förhoppningsvis fixat i V2.0.

Läs readme innan ni startar rutten! Där finns alla downloads som behövs. Där finns också viktig info om rutten. Om ni märker något som saknas så kontakta mig.

Jag tar tacksamt emot alla sorters feedback.

Enjoy.

OBS: Missade tre saker som ni behöver!

Spår: http://www.rail-sim.de/railsim/index...rtdown/id,123/
Transformer house: http://www.rail-sim.de/railsim/index...rtdown/id,252/
Powerboxes: http://www.rail-sim.de/railsim/index...rtdown/id,151/

http://i291.photobucket.com/albums/l...-18163029b.jpg
Norrebo

http://i291.photobucket.com/albums/l...-21175735b.jpg
Norrebo

http://i291.photobucket.com/albums/l...-21180042b.jpg
Mellan Norrebo och Grevsta

http://i291.photobucket.com/albums/l...-22002935b.jpg
Grevsta

http://i291.photobucket.com/albums/l...-26154016b.jpg

http://i291.photobucket.com/albums/l...-28004828b.jpg
Tillebo

http://i291.photobucket.com/albums/l...-28173144b.jpg
Ömål

Erik.H 2009-12-07 12:19

Körde en liten snabbis på banan igår och det såg riktigt bra ut.

Det jag saknade var lite längre plattformar och bryggor och ktl-stolpar, men det kanske beror på att jag inte har dom installerade :rolleyes:

Annars var det riktigt fin kurvgeometri men dom känns lite konstiga eftersom 80 inte är någon hög hastighet direkt :)

Den får 4/5 tummar upp som första svenska bygge. :tumme_upp::tumme_upp::tumme_upp::tumme_upp:

Micke.L 2009-12-07 17:44

Tack kul att höra :)

Hur menar du med att du saknade "längre perronger" ? :)

Ser att det är 14 pers som laddat ner rutten, roligt :) Hoppas det kommer in fler synpunkter.

Micke.L 2009-12-07 22:53

Håller på med en uppdatering (V1.1)

Märkte att det saknades lite hastighetstavlor. V1.1 kommer också innehålla några olika aktiviteter till rutten, med möten.

Pierre 2009-12-07 23:02

Irriterad på uktrainsim....kö kö kö....

Micke.L 2009-12-07 23:04

Citat:

Ursprungligen postat av Pierre (Inlägg 198791)
Irriterad på uktrainsim....kö kö kö....

Ja, det är rätt kasst. Men tåget passar rätt bra till rutten :) Så håll ut.

Totte 2009-12-07 23:44

Varför inte Train-sim.com. Slipper köa...

Micke.L 2009-12-07 23:57

Citat:

Ursprungligen postat av Totte (Inlägg 198798)
Varför inte Train-sim.com. Slipper köa...

Tåget finns bara på UK.

Micke.L 2009-12-09 16:06

Pierre: Fick du ner tåget? :)

Är det någon mer som vill skriva ner sina tankar om rutten skulle jag bli superglad!

Pierre 2009-12-10 03:18

Citat:

Ursprungligen postat av Micke.L (Inlägg 198866)
Pierre: Fick du ner tåget? :)

Är det någon mer som vill skriva ner sina tankar om rutten skulle jag bli superglad!

Har inte lyckats än, men ger inte upp. Det gäller nog bara att gå in vid rätt tid...

newS 2009-12-10 06:17

Thanks. :ber:

This is a wonderful route with high performance and many love to the detail.

:tumme_upp::applad:

Erik.H 2009-12-10 12:43

Citat:

Ursprungligen postat av Micke.L (Inlägg 198736)
Tack kul att höra :)

Hur menar du med att du saknade "längre perronger" ? :)

Ser att det är 14 pers som laddat ner rutten, roligt :) Hoppas det kommer in fler synpunkter.

Tyckte bara att du kunde öka längden på dom tills V 2.0 kändes lite väl korta nu. En Rc + 5 vagnar tycker jag är rimligt att få plats vid plattformen så att ingen del sticker utanför.

Så kanske man kan köra dubbelsätt av motorvagnen jag fick ladda ned från uktrainsim. Känns som en bra bana som kan bli bra med lite tåg som matar folk in till storstaden :)

Bara en liten fråga: Vilka kontaktledningsstolpar ska jag ladda ned, jag hade ju inga sen innan. :)

Micke.L 2009-12-10 15:59

newS: Thank you, glad you liked it :)

Erik.H

Oj, tusan, kontaktledningsstolparna missade jag. Kolla i downloadsdelen i forumet. I tråden "swedish contents by news" finns stolparna :)

Hmm, längre plattformar? Dels är de plattformar som finns nu inte tänkta för RC-tåg.. Endast den långa plattforman på Nordstan & plattformarna på Ömål är tänkta att IC ska göra uppehåll vid, samt dubbla tågsätt vid rusningstid stannar bara Nordstan - Ömål - Slageberg.

Ev. så att jag gör längre plattformar på linje 2? Då måste jag dock ändra hela spårläggningen i Nordstan vilket inte här helt lätt, för det räcker inte med en lång plattform då? Men nu som sagt är det inte tänkt att IC tåg ska stanna på några stationer förutom Ömål. Banan är ju anpassad för trevagnars tåg.

Micke.L 2009-12-10 16:00

Citat:

Ursprungligen postat av Pierre (Inlägg 198905)
Har inte lyckats än, men ger inte upp. Det gäller nog bara att gå in vid rätt tid...

Kör banan med ett trevagnars class 166 tills du fått ner tåget då :) Ska nog funka lika bra.

Erik.H 2009-12-10 17:57

Citat:

Ursprungligen postat av Micke.L (Inlägg 198915)
newS: Thank you, glad you liked it :)

Erik.H

Oj, tusan, kontaktledningsstolparna missade jag. Kolla i downloadsdelen i forumet. I tråden "swedish contents by news" finns stolparna :)

Hmm, längre plattformar? Dels är de plattformar som finns nu inte tänkta för RC-tåg.. Endast den långa plattforman på Nordstan & plattformarna på Ömål är tänkta att IC ska göra uppehåll vid, samt dubbla tågsätt vid rusningstid stannar bara Nordstan - Ömål - Slageberg.

Ev. så att jag gör längre plattformar på linje 2? Då måste jag dock ändra hela spårläggningen i Nordstan vilket inte här helt lätt, för det räcker inte med en lång plattform då? Men nu som sagt är det inte tänkt att IC tåg ska stanna på några stationer förutom Ömål. Banan är ju anpassad för trevagnars tåg.

Okej, då är det bana 2 som vi kanske skulle kunna köra med lite längre tåg. Tycker det är så tråkigt och overkligt när tågen pilar iväg upp till 160 på ingen som helst tid. Vill ha lite vikt i kroken :)

Jag hoppas att du kommer ha lite högre STH i fortsättningen också, för jag gillade verkligen ditt sätt att dra spår och man kan utnyttja det lite finare, om man ska göra bergslagsbanan lite mer som den verkliga, som jag antar är BJ? Då vore det perfekt med några sträckor 160km/h och en hel del mellan 100-140km/h också.

Finns mycket man kan göra men att köra med fullt pådrag ibland är faktiskt kul. Fort ska det gå, det är framtidens visa det.

Finns ju en ICE 3 till RW man skulle kunna använda som snabbtåg ifall man ville.

I all välmening :)

Micke.L 2009-12-10 18:08

Jag kan kanske fixa några 120 sträckor, men det är nog max. Du kan ju köra fortare om du vill, bana 1 klarar man 120 oftast på :)

Men jag vill ha det här som en lokalbana som ska ta folk från landet in till "stan". + att ofta kommer man köra i villaområden, då blir det så bullrigt ;) Men längre plattformar blir det iaf på bana 2. Ca 150-160m.

Men på bana två ska det vara 70-80 oftast istället för 50-60. :)

Sen kommer mitt nästa projekt nog bli en bra höghastighetsbana i Sverige mellan storstäder. Dock inte en äkta (tycker det är tråkigt att bygga och det är svårt med de få svenska objekt som finns) men den ska väl ha STH 160-180.

Pierre 2009-12-11 11:12

Fick ner tåget inatt och har testat rutten. Väldigt trevlig rutt, omväxlande landskap och härligt detaljerad. En perfekt pendeltågslinje!

Ska man klaga på nått, så är det korta perronger...

Angående tåget så är det som gjort för rutten. Skulle vart fint med en ommålning av det! Enligt readme så får det läggas upp på andra sidor, bara man berättar det för byggaren. Vet att tåget är beta, men går det inte att load/unload med det?

Jaja, det var vad jag tyckte. Ni som inte testat rutten, gör det nu!!!!

Micke.L 2009-12-12 01:05

Vad kul att du gillade den, Pierre :) Du har ju längtat efter en svensk rutt, när jag har byggt på mina engelska, men nu finns den äntligen här :)

Okej, verkar som det är fler som vill ha längre perronger, så då kör jag på perronger som ska klara multade tågsätt (två stycken). Ca 150m långa är perrongerna på bana 2.

Sen just nu håller jag på med stambanan i samma rutt också. Det är ju alltid kul att kunna välja lite hur man vill köra fast det är i samma rutt :) Så jag får se om det blir släpp så fort bana 2 är klar, eller om jag bygger klart hela rutten och sen släpper.

Observera att stambanan kommer nog inte bli lika detaljerad som Bergslagsbanan, eftersom där kommer ju sthn vara högre och man hinner ändå inte uppfatta alla små detaljer. Sen vet jag inte om det kommer bli så omväxlat landskap. Jag satsar detaljeringen på bana 1 och 2 :)

Så det som kommer vara nytt på bana 2 är

Högre STH
Längre perronger

P.S

Rösta på denna tråd hur många poäng ni vill ge rutten (man kan ju betygsätta ämnen, så ge det betyg ni vill ge rutten till ämnet)

Och som sagt, jättekul om fler vill "recensera" banan :)

Micke.L 2010-01-06 17:19

Nu har ni chans att komma med önskemål till bana 2. Två önskemål som kommit in är längre perronger och högre STH.

Så om ni har önskemål så kom gärna med dom. Inte säkert att jag gör allt som ni vill, men man vet inte :)

fremi 2010-02-26 12:00

Hej! Har en kort fråga.

Var hittar man godsvagnarna, som syns på en av bilderna?

gubben50 2010-02-26 14:57

Hej! Passar denna bana till Rail Simulator eller är den för Railwork ?

Pierre 2010-02-26 16:01

Citat:

Ursprungligen postat av gubben50 (Inlägg 204942)
Hej! Passar denna bana till Rail Simulator eller är den för Railwork ?

Version 1.0 är gjord med och för Railsimulator, men fungerar även i Railworks.

Micke.L 2010-02-26 16:34

Citat:

Ursprungligen postat av fremi (Inlägg 204934)
Hej! Har en kort fråga.

Var hittar man godsvagnarna, som syns på en av bilderna?

Här: http://www.railworks.it/download/com...6bdeadd7863567


@gubben50

Precis som Pierre säger funkar denna version med både Rail Simulator och Railworks.

Dock kommer man nog behöva Railworks för version 2.0 om man inte vill ha en väldigt tom och trisst rutt.

bönan 2010-02-26 16:36

RS klarar inte att packa upp filer som är packade i RW, eftersom RS endast läser RPK-filer medan RW packar i ett annat format.:)

Micke.L 2010-02-26 16:38

Citat:

Ursprungligen postat av bönan (Inlägg 204948)
RS klarar inte att packa upp filer som är packade i RW, eftersom RS endast läser RPK-filer medan RW packar i ett annat format.:)

Jo fast KMW hade någon genväg för detta. Kommer dock inte ihåg hur man gjorde. Men även om man lyckas, så saknar man massa objekt om man inte har RW.

Bombardier Train 2010-02-26 16:54

Citat:

Ursprungligen postat av bönan (Inlägg 204948)
RS klarar inte att packa upp filer som är packade i RW, eftersom RS endast läser RPK-filer medan RW packar i ett annat format.:)

Men man kan öppna RWP och RPK-filer med WinRar. Och sedan lägga in dem manuelt. :)

bönan 2010-02-26 17:40

Jaha, det visste jag inte. Tack!:grin:

consensus 2010-03-13 01:58

Hej, massiv nybörjare här.

Hur byter jag ut fordonet i Bergslagsbanan? Jag får en varning om att jag saknar några filer (vehicle 6111 osv). Antar att det är RC-loket jag saknar.

Hur tar jag bort det eller ersätter med annat? Finns det bra beskrivet någonstans?

Micke.L 2010-03-13 02:55

Citat:

Ursprungligen postat av consensus (Inlägg 205919)
Hej, massiv nybörjare här.

Hur byter jag ut fordonet i Bergslagsbanan? Jag får en varning om att jag saknar några filer (vehicle 6111 osv). Antar att det är RC-loket jag saknar.

Hur tar jag bort det eller ersätter med annat? Finns det bra beskrivet någonstans?

Hej, i vilket scenario får du meddelandet? :)

Fordonet du saknar (6111) finns här: http://members.uktrainsim.com/fileli...m_fileid=20047

consensus 2010-03-13 16:27

Hej, samma problem i båda scenarier Nordstan och Slageberg.

Jag ska ta ner 6111:an och se om det funkar. Sitter nu i en oändlig nedladdningskö på uktrainsim.

Micke.L 2010-03-13 16:51

Citat:

Ursprungligen postat av consensus (Inlägg 205970)
Hej, samma problem i båda scenarier Nordstan och Slageberg.

Jag ska ta ner 6111:an och se om det funkar. Sitter nu i en oändlig nedladdningskö på uktrainsim.

jag har för mig att 6111 finns på en annan sida, ska leta upp den åt dig :)

Här har vi den: http://www.dutchrail.eu/index.php?op...111&Itemid=178

consensus 2010-03-13 17:56

Tackar, men det måste vara något fel på filen hos Dutchrail. Filstorleken på 6111:an är 0 kB och kan inte öppnas av Winrar.

Det blir till att vänta i England.

zekehund 2010-04-13 18:37

kan någon skicka ny länk på spåren eller säga vad dom heter?

Micke.L 2010-04-13 18:42

Tror dom ingår i dk2000 så ladda ner den så är det lugnt :)

zekehund 2010-04-18 00:44

ursäkta för massa frågor, men var kan man hitta den? Har googlat runt utan resultat? Kan vara att man är för trött ;)

Micke.L 2010-04-18 17:25

http://www.train-sim.org/

Finns under RS/routes. Kräver registrering (gratis)

lunkan93 2010-09-13 22:40

snyygt gjort

ADDE 2019-02-16 00:18

Gammal tråd, men såg att jag saknade Transformer house till mälardalen. Ny länk Transformer house: https://rail-sim.de/forum/wsif/index...r-house/#files


Och de andra DLLs i HI är inaktuella då rail-sim.de har gjort om download.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:37.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009