Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   Guider/tutorials - DTG - Train Simulator 2015 (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Skapa och placera dekaler -RW- (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=26145)

Micke.L 2010-03-28 16:20

Skapa och placera dekaler -RW-
 
Här är en enklare guide till hur man gör dekaler.

1. Ladda hem programmet Rwdecal från http://www.rwdecal.co.uk/ och installera.
2. Ladda hem google earth 5 och installera
3. Öppna Rwdecal. Du kommer då bli ombedd att trycka på lite olika mappar osv. Om du installerat rwdecal på svenska är det lätt att förstå.

Innan du startar rwdecal måste du kolla att du har en mapp som heter Source i din railworksmapp. Om inte så skapa den mappen samt följande undermappar

source/developer/produkt

resten sköter programmet. När du startat rwdecals så följ bara instruktionerna.

4. När du är klar med alla konfigurationer så kommer det upp en ruta där man ska skriva in namn på dekalen m.m

Då skriver du in önskat namn på din decal/decaler. Sedan så trycker du på "aktuell" som finns under latitud och longitud. Då öppnas google earth.

Sök då på den station eller dyl. som du vill ha som dekal. När du fått fram den platsen så rör du zoomar du in den plats som du vill ha som Nedre vänster i din dekal. När du är där trycker du på "överför nv". Sedan flyttar du upp till den plats du vill ha som övre höger och väljer "överför öh". Sedan klickar du på färdig. Då kommer du tillbaka till programmet.

5. Sedan trycker du på "kör". Då kommer programmet börja arbeta. I slutet kommer det upp ett varningsmeddelande. Tryck bara ok, sedan är det klart.


Gå då in i spelet, till din aktuella rutt, klicka i developer/produkt. Då ska dina dekaler komma upp i objekt-menyn i spelet. Sen är det bara att placera ut och börja jobba :)


Fråga om ni inte förstår! Jag gjorde denna guide snabbt och enkelt eftersom programmet förklarar det mesta för dig.

Wasso 2010-03-28 17:15

2 bifogad(e) fil(er)
Hej. jag har fått 2 problem.

Bild 1. Detta meddelande kommer upp efter att jag har klickat 'kör'. Jag testade att ominstallera Google Earth, men problemet kvarstår...

Bild 2. Så här ser det ut i Rw när jag lägger in dekalen...

Vad är fel? :vetej:

Micke.L 2010-03-28 17:22

Bild 1: Det är det felmeddelandet jag pratade om. För mig räckte det att trycka på OK, och det funkade med dekalen ändå.

Bild 2: Verkar som du saknar texturfiler.. Har du testat att göra en ny dekal?

Wasso 2010-03-28 18:17

När jag gör en ny dekal så kommer den inte ens upp i objekts-filtret :vetej:

Micke.L 2010-03-28 18:26

Citat:

Ursprungligen postat av Wasso (Inlägg 207086)
När jag gör en ny dekal så kommer den inte ens upp i objekts-filtret :vetej:

Du måste radera blueprint-filen i assets/developer/produkt varje gång du gör en ny.

Wasso 2010-03-28 18:29

Skulle det inte vara scource\developer\produkt? Eller är jag ute och cyklar? :rolleyes:

Jag har iaf ingen blueprint i Produkt-mappen :vetej:

Micke.L 2010-03-28 18:31

Citat:

Ursprungligen postat av Wasso (Inlägg 207091)
Skulle det inte vara scource\developer\produkt? Eller är jag ute och cyklar? :rolleyes:

Jag har iaf ingen blueprint i Produkt-mappen :vetej:

Nej, blueprintsfilen finns i

railworks/assets/developer/produkt

Där ska du också hitta själva filerna och texturerna.

Wasso 2010-03-28 18:38

Nu funkar texturen. Det är bara det att det är en felaktig sådan. den visar något helt annat än det jag angav i Google Earth... :vetej:

Micke.L 2010-03-28 18:41

Citat:

Ursprungligen postat av Wasso (Inlägg 207094)
Nu funkar texturen. Det är bara det att det är en felaktig sådan. den visar något helt annat än det jag angav i Google Earth... :vetej:

Så blev det för mig första gången också..

Gör en ny dekal, gå ner i Nedre vänster, överför. Gå upp i övre höger, överför. Och testa igen :)

Wasso 2010-03-31 08:46

Hej!

När jag ska skapa en ny dekal så funkar det inte ens att göra den. När jag trycker på 'kör' så öppnar den Google Earth. Där börjar markeringarna för NV och ÖH blinka.... Jag har låtit den stå sådär i ung. 10 minuter, utan resultat. Varför blir det såhär? :vetej:

(Sorry för sent svar.. :Fnissa:)

Micke.L 2010-04-11 13:08

Wasso: Ingen aning :confused:

---

Fick ett PM av coffiehans. Skulle du kunna beskriva när du får felmeddelanden och hur dom ser ut? Blir lättare att hjälpa dig då :)

coffiehans 2010-04-11 15:15

Där jag för in longitud Står det att det ska vara mindre
vet ej riktigt hur jag gör för att skapa en bild, vore bra om du kunde visa
med en guide med utgångspunkt Falun C.

Micke.L 2010-04-11 15:17

Gör som jag skrev här så ska det funka. Alltså skriv inte in nån long/lat utan

"4. När du är klar med alla konfigurationer så kommer det upp en ruta där man ska skriva in namn på dekalen m.m

Då skriver du in önskat namn på din decal/decaler. Sedan så trycker du på "aktuell" som finns under latitud och longitud. Då öppnas google earth.

Sök då på den station eller dyl. som du vill ha som dekal. När du fått fram den platsen så rör du zoomar du in den plats som du vill ha som Nedre vänster i din dekal. När du är där trycker du på "överför nv". Sedan flyttar du upp till den plats du vill ha som övre höger och väljer "överför öh". Sedan klickar du på färdig. Då kommer du tillbaka till programmet.

5. Sedan trycker du på "kör". Då kommer programmet börja arbeta. I slutet kommer det upp ett varningsmeddelande. Tryck bara ok, sedan är det klart."


Testa detta och återkom om du inte förstår.

coffiehans 2010-04-12 12:28

Hej igen
Tror nu att jag har lyckats att skapa en decal, dels har jag tagit Leeds Station samt gjort en egen. Men när jag öppnar RailWorks, så finns dom inte där.
När jag går in i RailWorks mappen/Source/Developer/Product/RouteMarkers/Decals/csv/ så finns där en Exellfil med kommaavgränsning men den är på 0 kb å öppnar jag filen så syns det inget där vad är felet. Har gjort en Route som heter Egen Bana.

M.V.H
Coffiehans

Micke.L 2010-04-12 17:15

Citat:

Ursprungligen postat av coffiehans (Inlägg 208122)
Hej igen
Tror nu att jag har lyckats att skapa en decal, dels har jag tagit Leeds Station samt gjort en egen. Men när jag öppnar RailWorks, så finns dom inte där.
När jag går in i RailWorks mappen/Source/Developer/Product/RouteMarkers/Decals/csv/ så finns där en Exellfil med kommaavgränsning men den är på 0 kb å öppnar jag filen så syns det inget där vad är felet. Har gjort en Route som heter Egen Bana.

M.V.H
Coffiehans

Har du kryssat i Developer / produkt rutan i spelet? Där man kryssar i alla downloads?


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:51.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009