Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   DTG - Train Sim World - Allmänt (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Buggar och andra fel (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=17347)

Fredrik 2007-10-08 23:47

Buggar och andra fel
 
Vi kanske borde samla de buggar och fel vi hittar i en tråd.

Två saker jag hittat.

-På tyska elloket snurrar hjulen åt fel håll på en av boggien

-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra? Klickar man dock med musknappen så kan man direkt zooma ut/in med upp/ner-tangenten

Bengt74 2007-10-09 11:02

Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt

Bengt74 2007-10-09 11:04

Citat:

Ursprungligen postat av Fredrik
-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra?

Jag har också märkt att det.

Hälsar
Bengt

Fredrik 2007-10-09 11:04

Upplevde samma sak. Tänder man lyset gör det ingen skillnad alls, lika mörkt som innan :(

Bengt74 2007-10-09 20:18

Tack för svaret Fredrik, då är jag inte ensam om och famla i mörkret ;)

Körde nattågsscenariot (tyskland) det syns lite bättre då det är tidig morgon (mellan 5-6)

Hälsar
Bengt

Daniel 2007-10-09 20:28

Jag kan inte se några passagerare, dock kunde jag det från början, men nu är dom borta. :(

Joel 2007-10-09 20:40

Har samma problem som Daniel, bara det att jag inte kunde se några passagerare från början heller.

Janne 2007-10-09 21:48

Än slank han dit...
 
Välj valfri rutt. Kör free play. starta tåget med a och dra på lite. välj kopplingsvy (6). Ser ni något som slirar från ena sidan till andra sidan på rälsen? Syns lika tydligt från hyttvyn och zoom-in.

Rojje 2007-10-10 14:38

Inte direkt en bugg eller ett fel utan mer en åsikt. Det är svårt att lägga om växlar. Borde gå att via kartan klicka på önskad markerad växel för att den skall gå om. Som det är nu är det lite överdrivet jobbigt att slutföra det första tyska scenariot. En massa stannade innan man hamnar rätt. Kartan ger i mitt tycke ett ganska virrigt intryck, svårt att orientera sig och hitta rätt spårval/tågväg/växlingsväg.

Skulle också vilja ha ett alternativ där jag själv konfigurerar mina tangentbordskommandon.

Även ett alternativ med fri panorering och förflyttning av kameran vore bra.

Totte 2007-10-10 17:13

Jag har kört elektrifierad rutt och la märke till att gantryn anpassar inte riktigt bra till tråden. :eek:

Rc1166 2007-10-10 17:35

Citat:

Ursprungligen postat av Totte
Jag har kört elektrifierad rutt och la märke till att gantryn anpassar inte riktigt bra till tråden. :eek:

"Passar inte riktigt bra" är ett understatement. Det är till och med värre än i MSTS. Hoppas att våra svenska byggare kan komma med något bättre så småningom

Pierre 2007-10-11 08:49

Efter läst om buggar och missar, så tappar man nästan lusten att testa det...

Visst buggar och annat kan rättas till i efterhand, men man tycker inte att en tågsim som just släppts ska vara sämre än MSTS och Trainz på nått sätt. Allt borde ju vara bättre i KRS! Ingen heller som verkar haft nån WOW-känsla över nått...

Känns som detta är en flopp (trots jag inte testat det än!), tråkigt.

Mazz 2007-10-11 09:33

Fast, om man får inflika utan att för den skull bli tagen för säljare av RailSim...

Nu när spelet är rykande nytt och det är mååånga år sedan det kom nått riktigt nytt...

Är det inte så att vi undermedvetet eller helt medvetet letar brister i första hand, samt har ganska högt ställda förväntningar?

Jag har ju lagt MSTS på hyllan och jag har trots de hittade negativa sakerna ännu mindre lust att ta upp MSTS igen nu när man använt Rail Simulator, dessutom på en relativt mager dator. När jag tittar på de positiva sakerna är det definitivt WOW-känsla...

För många år sedan, lärde jag mig att glädjas och njuta av de positiva sakerna i ett system, snarare än att irritera mig på de negativa. Detta mot bakgrund att alla system på något sätt har nått negativt i sig... Då handlade det om att jobba med elektronik-CAD-system.

Luftledning och sådana saker tycker jag också är riktigt trist, än värre med osmidiga saker vad gäller spara o radera rutt etc, däremot saker som är fel gjorda i lok eller annat contents bryr jag mig inte ett dugg om, eftersom det är inget jag på sikt kommer använda. Det stora eld-dopet för Rail Sim ur mitt perspektiv är nog när "proffesional contents package" släpps, när det nu blir... :)

Så, nu går jag o duckar bakom nått...

Rc1166 2007-10-11 09:44

Det är helt rätt Mats. Vi ska inte jämföra en ny och delvis odokumenterad produkt med de som har ett antal år på nacken. Det är först när ett antal content builders sprängt de nuvarande ramarna som vi egentligen vet var KRS står gentemot övriga simulatorer. Vi är väl några som minns att det inte gick att göra animerade koppelstänger i Trainz eller koppla vagnar framtill på MSTS lok.

espendylmodulatorn 2007-10-11 15:50

Förvisso, men jag tycker att på dom år som gått, borde man lärt sej av vad som varit snett i Msts.

Jag hakar upp mej på att t.ex signaleringen strular.
Det är ju faktisk en av dom fundamentala funktionerna i en simulator.

Har rusat rakt genom "sidotågväg" på de engelska rutterna, utan någon som helst försignalering (dubbelgul/gul).
Likaså har dom blandat å gett när det gäller Tyskland.
Dom verkar mixat två olika signalsystem till ett.

Bromssystemet finns en del att säga om också....

:)

mvh
Håkan

ThomasF 2007-10-11 21:45

Konstig sak hände idag
 
Jag startade Hagen i fritt läge. Diselloket med 4 vagnar körde jag fram ett par meter.

Sen kopplade jag av dom 2 sista vagnarna och körde fram ett 10 tal meter.

Backade tillbaka och skulle koppla dom igen (Automatkoppel av i configen).

Väl framme vid vagnen trycker jag på Manuell koppling CTRL+Shift+C. Och vad händer... Lok + 1 vagn hoppar med ett skutt fram 4 meter och spårar ur och allt avslutas.

Mycket märkligt.

Totte 2007-10-12 00:25

Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor. Behöver man ha starka lampor för att kunna läsa? :mad:

Bengt74 2007-10-12 08:55

Citat:

Ursprungligen postat av Totte
Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor. :mad:

Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt

Totte 2007-10-12 09:42

Citat:

Ursprungligen postat av Bengt74
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt

Hej!
Vad bra! Men jag är dålig på engelskan, så jag tycker det är dåligt av Kuju att det inte finns på svenska.

Rc1166 2007-10-12 10:28

Citat:

Ursprungligen postat av Totte
Hej!
Vad bra! Men jag är dålig på engelskan, så jag tycker det är dåligt av Kuju att det inte finns på svenska.

Å andra sidan är den svenska "översättning" som finns på papper inte mycket att ha. Här borde man tagit sig tid att låta någon som inte bara sett tåg på vykort göra en korrekturläsning.

MatsS 2007-10-12 11:01

Citat:

Ursprungligen postat av ThomasF
Jag startade Hagen i fritt läge. Diselloket med 4 vagnar körde jag fram ett par meter.

Sen kopplade jag av dom 2 sista vagnarna och körde fram ett 10 tal meter.

Backade tillbaka och skulle koppla dom igen (Automatkoppel av i configen).

Väl framme vid vagnen trycker jag på Manuell koppling CTRL+Shift+C. Och vad händer... Lok + 1 vagn hoppar med ett skutt fram 4 meter och spårar ur och allt avslutas.

Mycket märkligt.

Exakt samma hände mig. Det verkar inträffa då vagnarna hamnar för nära varandra, dvs buffertarna går in i varandra. Måste vara en bugg...

Tomas 2007-10-12 11:10

samma problem med ihopkoppling har jag upplevt, då framförallt i det tyska scenariot när man ska koppla till två vagnssätt till dieselloket, den delar på sättet på lite olika ställen varje gång man försöker koppla ihop och tar sedan ett litet skutt frammåt.

/Tomas

Rojje 2007-10-12 11:36

Citat:

Ursprungligen postat av Tomas
samma problem med ihopkoppling har jag upplevt, då framförallt i det tyska scenariot när man ska koppla till två vagnssätt till dieselloket, den delar på sättet på lite olika ställen varje gång man försöker koppla ihop och tar sedan ett litet skutt frammåt.

/Tomas

Litet skutt??? Bättre back, SLAM KABONK!! :rolleyes: :D

Cyklisten 2007-10-12 20:52

Citat:

Ursprungligen postat av Bengt74
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt

Var exakt ligger manualen? Jag har kollat alla mappar, men jag hittar bara teknisk support i html-filer :(

Olaf Lindström 2007-10-12 21:07

Citat:

Ursprungligen postat av Cyklisten
Var exakt ligger manualen? Jag har kollat alla mappar, men jag hittar bara teknisk support i html-filer :(

Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.

Tomas 2007-10-12 21:24

Fler än jag som alltid får nödbroms då jag passerar tyska (VR) försignalen då den visar vänta krö 40/vänta stopp? Detta i scenariot "Into the misty".

/Tomas

Totte 2007-10-12 22:20

Citat:

Ursprungligen postat av Olaf Lindström
Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.

Hej!
Nu har jag kollat manualen på engelska. Det ser fint ut.
Kan någon som är duktig på språk översätta 2 hela manualen till svenska? ;)

Cyklisten 2007-10-12 22:44

Citat:

Ursprungligen postat av Olaf Lindström
Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.

Men där hittar jag bara rutt- och fordonbeskrivningar och "Editor user guide". men jag får nog klara mig med det, det går bra att köra men jag trodde att det finns lite mer info någonstans.
Det finns en del tangenter som saknar beskrivning, som t.ex. "b" som fäller ner solskyddskärmar på HST.

Rojje 2007-10-12 23:32

Citat:

Ursprungligen postat av Cyklisten
Det finns en del tangenter som saknar beskrivning, som t.ex. "b" som fäller ner solskyddskärmar på HST.

Sådana tips gillar jag. Måste testa nu omedelbums. :)

Rc1166 2007-10-14 10:50

Citat:

Ursprungligen postat av Bengt74
Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt

Är du säker på att det finns strålkastare på det fordon du kör? För några år sedan åkte jag hytt på natten i England och undrade samma sak. De lampor som fanns fram på tåget var inte gjorda för att lysa upp banan för föraren (det förutsattes att han visste att det fanns spår hela vägen;) ) utan för att upplysa (hmm) ställverkspersonal om vilken typ av tåg som kom (man hade olika kombinationer av lampor tända för olika tågtyper). På senare år har några av de nyare tågen fått strålkastare men inte alls av samma styrka som vi är vana med här i landet.
Det var Lucas som uppfann mörkret :cool:

Bengt74 2007-10-14 11:19

Citat:

Ursprungligen postat av Rc1166
Är du säker på att det finns strålkastare på det fordon du kör? För några år sedan åkte jag hytt på natten i England och undrade samma sak. De lampor som fanns fram på tåget var inte gjorda för att lysa upp banan för föraren (det förutsattes att han visste att det fanns spår hela vägen;) ) utan för att upplysa (hmm) ställverkspersonal om vilken typ av tåg som kom (man hade olika kombinationer av lampor tända för olika tågtyper). På senare år har några av de nyare tågen fått strålkastare men inte alls av samma styrka som vi är vana med här i landet.
Det var Lucas som uppfann mörkret :cool:

Hej Kenny, jag hoppas det annars får jag nog reklamera det tåget ;), skall kolla
.
.
.
.
Jo det skall finnas, jag har hittat knappen i hytten, slår på den och ser fortfarande ingenting. :(


Tack för verklighetsinfot, tur man inte kör tåg i England.
Kan inte vara särskilt trafiksäkert att ha det så.

Hälsar
Bengt

Pierre 2007-10-14 18:05

Körde ett scenario med ånglok nyss och det kom ingen rök ur mötande ånglok (ai-tågen). En bugg till eller bara nått som jag råkat ut för?

Tillägg: Väldigt konstigt!? På Swift delightful (ovan) kommer ingen rök från mötande lok, men i Pigeon special kommer det rök?????

Totte 2007-10-15 15:55

Citat:

Ursprungligen postat av Totte
Hej!
Nu har jag kollat manualen på engelska. Det ser fint ut.
Kan någon som är duktig på språk översätta 2 hela manualen till svenska? ;)

Kan ingen svara på min fråga? :mad:

Slash2 2007-10-15 18:26

Citat:

Ursprungligen postat av Totte
Kan ingen svara på min fråga? :mad:

Totte, kolla dina PM

acidflash 2007-10-15 18:57

Citat:

Ursprungligen postat av Daniel
Jag kan inte se några passagerare, dock kunde jag det från början, men nu är dom borta. :(

Jag kan ha missa att någon svara på det där, men jag får exakt samma problem.
Funderar dock på att ominstallera det och se om dom återkommer och testa, om det inte finns någon lösning?

Fredrik 2007-10-15 19:07

Det är en känd bugg med passagerare. Kommer åtgärdas.

För mig räckte det dock att ändra bland inställningarna för att de skulle komma åter.

acidflash 2007-10-15 19:08

Citat:

Ursprungligen postat av Fredrik
Det är en känd bugg med passagerare. Kommer åtgärdas.

För mig räckte det dock att ändra bland inställningarna för att de skulle komma åter.


Okej, då är det bara vänta på patchning.

knebert 2007-10-15 23:01

Urspårning utan vidare
 
Hej

När jag skulle testköra mellan Newcastle - York så rullade jag fram i ca 25-30 mph. När jag kommit en bit ut på rutten ca 1-1,5 km så möts jag av växlar som jag skall ta mej förbi då ser jag att loket går åt ena hållet och vagnarna åt andra hållet.
Jag har inte rört några tangenter eller annat innan jag kom fram hit. Jag tycker ändå att man skall åtminstone kunna rulla över växlarna utan att det skall bli skrot av alltihopa.

MVH Kenneth

Totte 2007-10-15 23:06

Samma här för mig.

Fredrik 2007-10-15 23:22

Beror antagligen på att tågvägen inte är lagd utan man kör upp växeln på fel håll och då blir det urspårning.

Kör med F3-panelen uppe så ser du tågvägen. Du kan lägga om växlarna genom att klicka på cirklarna i F3-panelen.

Detta är en bugg att det är på detta sätt.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:46.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009