Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   DTG - Train Sim World - Allmänt (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Buggar och andra fel (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=17347)

Totte 2017-09-23 23:23

1 bifogad(e) fil(er)
Är det bara jag ser glasrutan konstigt ut?
Da och Rc ser ut så.

newS 2017-09-24 19:08

I do not have this.

Totte 2017-09-24 19:47

Kan det vara grafikinställningar, eller?:vetej:

Totte 2017-09-24 20:55

Nu löste det sig. Det var grafikinställningar Frontsettnings_Masterdetail låg på anpassning så jag ändrade till högst. Gråa prickarna är borta.:)

Totte 2017-10-02 17:24

1 bifogad(e) fil(er)
Hej!
Är det högsta man kan ställa in?
Det händer med vissa objekten inte visar med den inställningen.:mad:
Vad tror ni? Händer det samma sak för er?

mibl 2017-10-02 18:01

1 bifogad(e) fil(er)
Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.

Totte 2017-10-02 19:29

Citat:

Ursprungligen postat av mibl (Inlägg 309005)
Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.

Hej!
Det står på 10 då jag öppnar rutten.
En sak jag inte begriper på är Anti-Aliasing och Texturfiltrering. Vad de har för betydelse och hur funkar de?
Vilken alternativ ska jag ta inom Anti-Aliasing? och Texturfiltrering?

Hawk 2017-10-02 20:21

Citat:

Ursprungligen postat av mibl (Inlägg 309005)
Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.

Hej
Hur får du fram detta fönster ?


Hur lång är den synliga gränsen för typ forest.
Detta borde någon veta.
Går det att förlänga denna synlighets-gräns ?

mibl 2017-10-02 21:34

Citat:

Ursprungligen postat av Hawk (Inlägg 309009)
Hej
Hur får du fram detta fönster ?


Hur lång är den synliga gränsen för typ forest.
Detta borde någon veta.
Går det att förlänga denna synlighets-gräns ?


Hej

Fönstret kommer endast upp i editorn, längst ner till vänster.

Jag vet inte om man kan ställa in den synliga gränsen för objekt någon annanstans än i Settings - Advanced - View distance.

Totte 2020-10-06 16:04

1 bifogad(e) fil(er)
Hej!
Jag får ofta krasch och får detta meddelande.:mad:
Det händer då jag målar terrängen i c:a 30 sekunder och sen kraschar spelet.
Kan det bero på att jag använder 32bit/sek? Är jag ensam om detta?

smajlet 2020-10-06 19:58

Hej.
Får det när jag placerar ut för många fordon.
Tror med stor säkerhet att det inte beror på att du använder 32bit.

Totte 2020-10-07 12:43

Jag tror att 32bit begränsar ramminnet bara 4Gb av 16Gb.
Vid 64bit är obegränsat.
Eller vad tror ni?

Rogge 2020-10-07 16:35

Citat:

Ursprungligen postat av Totte (Inlägg 318457)
Jag tror att 32bit begränsar ramminnet bara 4Gb av 16Gb.
Vid 64bit är obegränsat.
Eller vad tror ni?

Ja, 32-bit kan bara använda 4GB RAM medans 64-bit kan använda allt du stoppar i datorn. Jag förstår inte varför du kör på 32-bit när 64-bit ger så många fördelar medans 32-bit bara begränsar.

32-bit är med största sannolikhet anledningen bakom ditt problem med out of memory.

Totte 2020-10-07 20:14

Citat:

Ursprungligen postat av Rogge (Inlägg 318458)
Ja, 32-bit kan bara använda 4GB RAM medans 64-bit kan använda allt du stoppar i datorn. Jag förstår inte varför du kör på 32-bit när 64-bit ger så många fördelar medans 32-bit bara begränsar.

32-bit är med största sannolikhet anledningen bakom ditt problem med out of memory.

Hej!
Jamen, det går inte att sätta igång mina rutter med 64 bit. Vad tror du vad är för fel då? Samma sak med Hgv med sin rutt.

Rogge 2020-10-07 22:34

Citat:

Ursprungligen postat av Totte (Inlägg 318459)
Hej!
Jamen, det går inte att sätta igång mina rutter med 64 bit. Vad tror du vad är för fel då? Samma sak med Hgv med sin rutt.

Då bör man lösa det så att dom som laddar ner rutten skall kunna köra den i 64-bit och inte begränsa dom till 32-bit. :)

När jag Googlade såg jag att fler har samma problem och många hade flera tips att testa så jag hade börjat där och även frågat i internationella forum, tex https://forums.dovetailgames.com/forums/train-simulator eller https://rail-sim.de/forum eller https://steamcommunity.com/app/24010/discussions . UKTrainSim's forum verkar dessvärre ligga helt nere.

Om språket är ett hinder kan du installera nya Microsoft Edge som har inbyggd översättning. Då kan du tex gå in på ett tysk- eller engelsk-språkigt forum och få allt på sidan översatt till svenska.

För att skriva kan du ladda ner appen Translator från Microsoft Store och installera på Windows 10 och sedan bara kopiera översättningen till det forum man vill posta i. Allt är gratis och fungerar förvånansvärt bra. Microsoft Store-appen har du redan i Windows 10.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:17.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009