Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   Landskapsdesign - Trainz (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Realistiska landskap i TRS2004 med DEM (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=6265)

emges 2004-02-09 20:28

Realistiska landskap i TRS2004 med DEM
 
Jag har senaste tiden testat att använda sk DEM-data för att göra realistiska kartor i TRS2004. Jag tror det är ett klart intressant alternativ för de som vill göra en bana från verkligheten och få höjderna i landskapet på ett enkelt sätt. Dessutom kan man på samma gång få en detljerad karta ovanpå som textur om man vill. Det är då väldigt enkelt att placera ut objekt där de verkligen skall vara.

Denna metoden där man använder sk SRTM-data är relativt ny och mycket enklare än den tidigare som funnits. En nackdel är att datan bara finns upp till lite söder om Borlänge i Sverige.

Det är inte helt lätt hur man gör så jag har satt ihop en tutorial hur jag gjort. Om det är några problem så fråga på bara.

Den ligger under STW och dokumentation eller direktlänk här:

http://www.stw.se/tutorials/dem/dem_tut1.html


/Mats
http://msts.e-buzz.net/stw/images/st...t4_strip6s.jpg

Janne 2004-02-09 21:09

Föredömlig tutorial. Lätt att förstå. Snyggt jobbat. :)

http://msts.e-buzz.net/stw/images/st...t4_strip3s.jpg
Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler

LokKalle 2004-02-17 18:47

Hej Mats

Det här verkar mycket intressant tycker jag. Skall se om jag kan få ned lite markstruktur runt Kinnekulle där Kinnekullebanan går. Har gått igenom första steget "förberedelser" och laddat ned det som behövs för att komma i gång.
Som Janne. Mycket elegant gjort det här!!!!

Innan jag fortsätter med nästa steg. Några frågor.

1: Vad menar du med internettingång att för radiomobil skall kunna hämta data automatiskt? Räcker det inte med den jag har och som jag använde då jag tog hem RadioMobile och HOG. Skall det till en extra internettingång? (har bara vanligt smalband)
:D

2: Texturer: I min mapp World\Custom\ finns inte mappen Ground, bara maps och profiles-mapparna. Skall jag skapa en mapp i Custom men namnet Ground för att det skall bli rätt.

Väntar spänt på det tidigare och det nu senare.

Hälsningar
Kalle Hyllman



KAH

emges 2004-02-17 19:57

Det jag menar är att du måste ha Internet igång då du kör Radio Mobile eftersom den automatiskt går ut på nätet och hämtar rätt filer. Tänk på att inte hämta för stort område. Hela Sverige ligger på runt 200 mb så det kan ta några dagar om man har modem;).

Finns inte katalogen är det bara att skapa den.

Lycka till:)

/Mats
http://msts.e-buzz.net/stw/images/st...t4_strip6s.jpg

LokKalle 2004-02-17 20:50

Tack för det.

Då kör vi igång. Hittade Forshem som ligger c:a 3 km från Hällekis så jag utgår från där och testar med en mappstorlek på en mil som du i ex. från Jönköping. Då borde Hällekis finnas med i ena kanten. Det tar väll hela natta att få ner allt med mitt modem?

Kalle


KAH

vfp420b 2004-02-17 21:11

Jag har laddat ner allt, alla program,: Radio Mobile, Paint Shop Pro, Visual Basic Runtimes, HOG och Texturer. När jag ska starta Radio Mobile får jag ett meddelande som det står så här i: RMWDLX32.DLL is missing, vad är detta för fel? hur ska jag göra?

/Av Tobias 2004

emges 2004-02-17 22:20

Tobias, du har troligtvis missat att lägga innehållet i båda zipparna för Radio Mobile i samma katalog (rmw.zip och unzip32.zip).

Kalle, det finns faktiskt koordinater för Hällkis också om du vill ha det. http://www.calle.com/world/SW/ har nästintill alla orter i Sverige.

http://www.calle.com/world/SW/28/Hallekis.html

/Mats
http://msts.e-buzz.net/stw/images/st...t4_strip6s.jpg

vfp420b 2004-02-17 22:35

Nej, jag har lagt allt i samma mapp, och dom där uzip, m.m kopierade jag så dom ligger i en annan mapp, men det funkar inte ändå?!

/Av Tobias 2004

LokKalle 2004-02-17 22:48

Det var ju fint med Hällekis.

Undrar om jag gjort rätt när jag fyllt i kordinaterna? det finns två typer här nedan

Hallekis, Sweden Page
World:Sweden:(( Alvsborgs Lan ))Latitude 58.6166667 Longitude 13.4333333 Altitude (feet) 265
Lat (DMS) 58° 37' 0N Long (DMS) 13° 25' 60E Altitude (meters) 80

Är det DMS eller den andra? De skiljer sig lite åt. Måste alla decimaler med i så fall.

När jag hämtade hem Radio Mobile så tog jag hem alla (5 st) delarna och zipade upp dem i samma mapp. Var det rätt?

Hog:s båda zipar lade jag i en mapp för sig. OK?

I alla fall så fungerade rdiomobile så att jag kunde fylla i alla värden. När jag så klickat på APPly så började en blå markeringslist att fylla sig. Fast bara en kort bit så flabbade det till lite och ordet READY skrevs in där den blå listen var. Det har gått en timma nu och bilden är fortfarande grå. Fast jag har ju ett långsamt modem förstås. (tills nu har snart 390.000 bytes tagit emot om nu det betyder något).

Kalle

KAH

LokKalle 2004-02-18 00:06

Fantastiskt!!!!!

Hade bara vänt på Lat och Longitud. Hamnade väll i Norpolen första gången och där fungerar ju inte DEM.

Kolla här. Hela Kinnekulle kom med (den röda toppen). Undrar om jag skrev fel med en mil? Nåja så långt är allt väl.

Och du![:I] Glasögon ja. Förstår om du blev;) Internettingång gösses!!!! Internett i gång. I bland kletar det i hop sig och n hoppade in mellan ig.

Fortsätter med resten i morgon.
God natt

Kalle
http://www.e-buzz.net/forum/attachments2/7726000240.jpg

KAH

vfp420b 2004-02-18 18:32

Hej igen!
Jag har laddat ner Radio Mobile, lagt allt i samma mapp, men det kommer fortfarande upp detta meddelande: RMWDLX32.DLL is missing, varför blir det så, jag har alla tillbehör till detta!

/Av Tobias 2004

emges 2004-02-18 20:01

LokKalle,
Snyggt jobbat. Ser fram emot fortsättningen:).

Tobias,
Har du installerat vbrun60? Kör du windows 98/Me eller 2000/XP? Det här är det enda som står på sajten om dll-filen:

Insure that no other instances of Rmwdlx32.dll exists on your system. If you want to put the program at more than one location, you should put Rmwdlx32.dll in c:\Windows\system (c:\Winnt\system32 for NT)

Det kanske hjälper om du lägger dll-filen i windows\system istället?


/Mats
http://msts.e-buzz.net/stw/images/st...t4_strip6s.jpg

vfp420b 2004-02-18 21:13

Tack så mycket emges, nu funkar det!;):):)

/Av Tobias 2004

lan 2004-02-18 21:22

emges,
en helt fantastisk Tutorial. Nu fick jag plötsligt en obändig lust att ta upp Säröbanan igen. Utformningen av topologin var ett av mina stora bekymmer.


LAn

LokKalle 2004-02-18 23:34

Jodå! Fick i hop något tillsist. Fast jag vet inte hur man får fram kartan på själva landskapet. Det finns med i Surveyormenyn och i Surveyor där man jobbar kan man ta fram den lilla kartan.
Är det en textur man skall plocka fram för att kunna se alla vägar, järnvägen, sjöstranden mm.?

Eller har det blivit något fel?[8]

Kalle
http://www.e-buzz.net/forum/attachments2/6347233242.jpg

http://www.e-buzz.net/forum/attachments2/7017233340.jpg

KAH


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:11.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009