Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   3D-design - DTG - Train Sim World (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Kan någon hjälpa mig exportera ommålade modeller? (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=35718)

ADDE 2015-07-01 16:31

Kan någon hjälpa mig exportera ommålade modeller?
 
1 bifogad(e) fil(er)
Hej! Jag har målat om ATC 01-skylten med vit bakgrund och döpt det till SE Sign ATC Distance. Problemet är att det inte syns i min tågsimulator och jag tror det beror på att jag har fel antal bitmaps, men kan vara något annat också. (Både i GIMP och i Paint.net kan jag inte välja hur många bitmaps det ska vara... kan vara fel format också, vad vet jag...)

Kan någon som har Photoshop, eller Paintshop pro, konvertera texturfilen så den har rätt antal bitmaps enligt screenshottet som följer med arkivet? Så ska jag försöka få in det i tågsimulatorn igen.

Tack på förhand. (Ladda gärna upp slutresultatet här på tråden om du vill. Det går ju inte att skicka filer genom PM.

Rogge 2015-07-01 16:57

2 bifogad(e) fil(er)
Kolla om den här fungerar. :)

EDIT:
Skall den gråa kanten som finns längst upp och till vänster vara där?

ADDE 2015-07-01 17:16

1 bifogad(e) fil(er)
Näe, fortfarande helt osynlig :vetej:

Ja, den gråa kanten omfattar baksidan av skylten, t.ex. denna här nedan:

Rogge 2015-07-01 17:54

1 bifogad(e) fil(er)
Citat:

Ursprungligen postat av ADDE (Inlägg 296109)
Näe, fortfarande helt osynlig :vetej:

O.k, då vet jag inte vad det kan vara för något. Jag öppnade din .dds-fil och sparade om den enligt specifikationen valde alternativet "Generate MIP maps" istället för att välja "Use Existing MIP maps" och sätta den till 6. Jag målade om en sak för en kort tid sedan och varje gång jag *inte* valde "Generate MIP maps" så blev det fel. Att välja "Generate MIP maps" var ett tips jag fick på ett annat forum. (UKTS)

Den sign-dot.TgPcDx som följer med i din zip-fil kan jag inte se på i RW Tools. Om jag däremot sparar om sign-dot.dds med alternativet "Generate MIP maps" och sedan konverterar filen till en ny sign-dot.TgPcDx så kan jag se den i RW Tools. Om jag sparar .dds-filen med "Generate MIP maps" satt till 6 så blir den konstig att se på...

Hoppas att någon annan kan lösa ditt problem! :)

Rogge 2015-07-01 18:00

1 bifogad(e) fil(er)
Jag fick iofs två felmeddelanden som ser ut så här men som inte säger mig så mycket. :vetej:

ADDE 2015-07-01 18:08

Jag tog SE Sign ATC (tror det var 01, men det ser man vad det var...) som grund och målade om den. Kanske det kan komma till hjälp?

Fick samma felmeddelande efter ett tag, dock inte i början efter att jag återkonverterade. Kan jag få se din .dds-fil med bitmaps på nr. 6? :)

EDIT: Jag utgick från denna guide: http://www.rstools.info/tutorials/Re..._RailWorks.pdf
Men mina ritprogram somsagt lät inte mig välja antalet bitmaps vid exportering... :/

EDIT2: Min ommålning har en filgång till Assets\newS\sweden\RailNetwork\ADDEs_Repaints. Om du vill kan du få filkopiorna av mig och testa om det går bättre då.

Rogge 2015-07-01 18:51

1 bifogad(e) fil(er)
Citat:

Ursprungligen postat av ADDE (Inlägg 296112)
Fick samma felmeddelande efter ett tag, dock inte i början efter att jag återkonverterade. Kan jag få se din .dds-fil med bitmaps på nr. 6? :)

Här har du .dds-filen sparad med "Use Existing MIP maps" satt till 6.

ADDE 2015-07-01 19:11

Fick tyvärr samma fel... får väl se om det finns någon lösning på problemet...

Hamp3 2015-07-05 13:42

Hade exakt samma problem när jag gjorde Hitachi SEC repainten men tyvärr gjorde jag aldrig någon repaint guide (som jag halvlovade dig) så jag har glömt hur jag löste det. Har själv gett upp ett ommålningsprojekt p.g.a. detta så... :godnatt:
Jag tror det handlade om att välja rätt DDS-inställningar vid export, men det hjälpte ju inte mig förra gången så det borde kanske vara något mer...

Såhär exporterade jag: (Paint.NET)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...reSettings.png

Här är guiden jag följde första gången: (när jag lyckades)
http://mullys.webs.com/repaint-tutorial

ADDE 2015-07-05 15:56

Kollade också på den guiden... Det gick inte så bra. Men det var en skylt jag målade om. Dock så såg jag att filsökvägen till texturerna var fel... (Började med [00] och saknade filändelse.) Men det gjorde ignen skillnad.

Jag har frågat Sil1207 från RailWorks.dk (Han som gör DSB ICE-TD och alla destinationspaket) om han kan hjälpa mig måla skylten, samt Systemskyltar (H, S, E2. etc.) och X420. Han vill gärna prova, sa han. (Just nu är han bortrest...)

Förresten, vilket typsnitt har järnvägstavlorna, t.ex. systemskyltarna?

ADDE 2015-07-05 16:52

Jag skulle vilja ha hjälp med spårragningen av säckspåren och spår 8/10-13 under Cityterminalen och klarabergsviadukten. Jag ser dem inte tack vare byggnaderna. och Googles kartalternativ är inte tillräckliga. Vore tacksam om jag fick hjälp med detta. Alt. att jag lånar ut rutten till den som är intresserad att fixa till området år mig. Tack!


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:20.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009