Svenska 3D-Tåg - Forum

Svenska 3D-Tåg - Forum (http://www.e-buzz.se/forum/index.php)
-   3D-design - DTG - Train Sim World (http://www.e-buzz.se/forum/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Något som behövs....? (http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=34786)

AlleDahlle 2014-01-17 14:37

Något som behövs....?
 
Tjenare, jag har en tid nu suttit och pilat med Maya lite grann. För er som inte vet så är detta ett program för 3D modeller. Tänkte att om folk kanske kunde skriva några mindre enklare saker som behövs till railworks så skulle jag gärna sätta mig och pila med dessa. Detta främst för att jag som modellerare ska utvecklas. Så om ni kan komma på någonting skriv det här. Tänk dock på att det helst ska vara enklare saker. Inte ett helt lok/tåg. Inte heller saker med en hel drös med animationer. Så duktig är jag inte än :)

Pursche 2014-01-17 17:55

Kan du göra en liten S-tavla?

http://www.postvagnen.com/forum/inde...read&id=605773

ADDE 2014-01-17 18:50

Tips: http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=34656

AlleDahlle 2014-01-17 19:08

Citat:

Ursprungligen postat av Pursche (Inlägg 284298)

Ska titta på det i helgen :D

Har dock relativt mycket att göra denna helgen men om jag får tid så ska jag ta och titta på det.

Pursche 2014-01-18 07:58

http://postvagnen.com/forum/index.ph...read&id=627522

En sådan grönvit 'begynnelsetavla' vore också roligt att ha. Förr i tiden så var det mer eller mindre 'fri fart' på privatbanor och dessa tavlor sattes ut när man behövde ha en mindre max hastighet. När den sträckan var slut så sattes en likadan tavla ut men utan siffror i mitten.

Tågens hastighet på den tiden var klart lägre än idag så det var inte så farligt som det låter med 'fri fart'.

AlleDahlle 2014-01-19 21:43

Jag ska se vad jag kan göra. Veckorna som kommer är fullpackade för mig, så det kanske dröjer ett tag innan jag tar och tittar på det.

AlleDahlle 2014-02-09 16:10

Den där s tavlan som jag snackade om för ett tag sedan har jag inte glömt bort. Tiden har bara inte räckt till. Men snart är det lov och då ska jag börja på den tänkte jag.

AlleDahlle 2014-02-18 09:50

1 bifogad(e) fil(er)
Vad tycks? :grin::grin:

Nu ska det bara på lite textur.

Bifogad fil 63283

EDIT: Så nu börjar såklart problemen. Texturen blev inte jättebra, så jag väntar tills nästa vecka då jag kna få hjälp av en lärare på skolan. (har aldrig jobbat med textur förr)

AlleDahlle 2014-02-19 18:46

Vore ju trevligt med lite feedback! :tumme_upp:

Mazz 2014-02-19 22:13

Citat:

Ursprungligen postat av AlleDahlle (Inlägg 285019)
Vore ju trevligt med lite feedback! :tumme_upp:

Skulle kunna vara så att det är svårt att ge feedback på en sån här relativt enkel detalj som man inte ser i sitt sammanhang med textur och allt... :)

Vad är ditt bekymmer med texturen?

Fundera gärna angående texturen, om det är fler bra-att-ha-detaljer som du kanske vill ha in på samma textur, en S-tavla är ju inte så omfattande textur i sig. Jag skulle nog passa på att ha en textur som kan tjäna till fler likartade tavlor. Sen är jag personligen larvigt förtjust i fototexturer, men det är jag det...

AlleDahlle 2014-02-20 01:15

Ja det har du rätt i att det kan vara svårt.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara, den blir väldigt konstig. Skulle kunna ta en ny bild imorgon.

AlleDahlle 2014-02-25 13:30

1 bifogad(e) fil(er)
Sådär ja, nu ska den bara exporteras in i spelet också, skulle uppskatta lite hjälp med detta dock!

Bifogad fil 63324

Pursche 2014-02-25 23:47

riktigt snyggt.

Basse 2014-02-26 00:45

Kul att du kommer igång.

För att kunna exportera den behöver du en textur som är ett Kuju Material (Plugin från deras sida om du inte har) TrainBasicObjectDiffuse fungerar bra för "clutter". Texturen måste vara i .ACE format.
Sen måste objektet heta på ett speciellt sätt: 1_0512_stavla t.ex. Då kommer RW att ladda in och visa objektet på 512meter. Det måste vara fyra siffor.

När du väl exporterat krävs ett blueprint. I Source mappen i RW skapar du en användare, i den mappen en kategori. Jag har för mina objekt enligt railworks\Source\Soden\Scenery och däri flera mappar beroende på, men det behövs inte. Gör även en mapp som heter textures i den mappen du skapar.
Din 3d fil kan behöva ligga i mappen du skapar och den tillhörande texturen i textures mappen innan export så att det är rätt sökväg till texturen.

I blueprint editorn (via Utillites) skapar du ett blueprint genom att högerklicka i din mapp, New Item... välj Blueprint och Scenery blueprint.

Ge blueprintet ett namn
I Display Name väljer du vad objektet ska heta i simulatorn
Description
Category Välj en kategori som passar objektet, Clutter eller Modern Signals kanske passar tavlan
Render Component
Geometry ID sökvägen till den exporterade .IGS filen
Collision geometry ID behövs inte för scenery objekt
Shadow type brukar jag välja None
Detail level genertation range
Ha 10 i båda fälten

Testa att exportera.

Hoppas det inte blev för grötigt. Lycka till.

AlleDahlle 2014-02-26 23:36

Jag ska ta och titta närmre på detta till helgen om jag får tid, finns ju dock en massa annat att göra också än att sitta inne vid datorn :D

Men jag måste säga att de få saker os jag har gjort i maya hittills har varit mycket roliga. Detta är något som jag kommer att fortsätta med framöver. Vore roligt att göra något större som ett lok. Men det kommer väl med tiden...

Tills vidare, ha det gött alla! :grin:

EDIT: glömde säga tack för hjälpen basse


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:02.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009